آفتابنیوز : آفتاب: بازرس انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه سرطان معده شایعترین سرطان دستگاه گوارش و سومین علت مرگ مردان در دو دهه گذشته است، گفت: این سرطان در مردانی با گروه خونی A شایعتر است.
سید هاشم سیدمهدی با بیان اینکه پراکندگی جغرافیایی سرطان معده متفاوت و به شرایط اقلیمی، تغذیه و ژنتیک وابسته است، اظهار کرد: تاکنون فعالیتهای بسیاری بر روی غذاهای حاوی میکروب، پرنمک و سرخشده شدید شده است.
وی با تاکید بر نقش و تاثیر استعمال توتون و دخانیات و مصرف الکل در بروز سرطان معده، افزود: با این وجود هنوز علت اصلی سرطان معده ناشناخته است.
بازرس انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه طی دو دهه اخیر تلاش فراوانی برای تشخیص و درمان به موقع با کمک روشهای تشخیصی آندوسکوپی و درمان میکروب هلیکوباکترپیلوری برای کاهش میزان مرگ ومیر سرطان معده شده است، گفت: در نتیجه پزشکان متخصص، جراحان و انکولوژیستها توانستهاند زندگی بهتری را برای مبتلایان به سرطان معده به ارمغان بیاورند.
سیدمهدی، آدنوکارسینوما را شایعترین فرم سرطان معده برشمرد و افزود: البته انواع دیگری از این سرطان چون لنفوم، سارکوم، لیومیوسارکوم و کارسینوماهای مختلفی در سرطانهای معده وجود دارد.
وی با بیان اینکه درمان اولیه پس از تشخیص از طریق علایم بالینی و آندوسکوپی آغاز میشود، گفت: درمان سرطان معده در مراحل اولیه قاطع و صد درصد است اما عدم و یا ضعف درمان، بیتوجهی و مراجعه دیرهنگام از اثرگذاری درمان میکاهد.
بازرس انجمن علمی جراحان عمومی به روشهای درمانی کمکی نظیر شیمیدرمانی و رادیوتراپی در درمان برخی از انواع سرطان معده اشاره کرد و افزود: سرطان معده با علایم و نشانههای گوارشی آغاز میشود و چنانچه فرد توجه خاصی به این علایم داشته باشد تشخیص و در نتیجه درمان آن به هنگام خواهد بود اما چون معده عروق خونی فراوان و سیستم لنفاوی کاملی دارد در صورت تشخیص دیرهنگام به سرعت به سایر اعضاء به ویژه اعضای مجاور کبد، پانکراس و... انتشار مییابد.
سیدمهدی با تاکید بر ضرورت توجه به هرگونه علایم گوارشی یادآورشد: دیده شده سرطان معده در افراد خامخوار نظیر گیاه و میوهخوار کمتر دیده میشود اما در مقابل وفور سرطان معده در افردی با غذاهای پرنمک، فست فودی و غذاهای شدیدا سرخ شده بسیار است.
پنجمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی 19، 20و21 آبان 89 در هتل المپیک تهران برگزار میشود و شرکت برای عموم آزاد است.