
محمد شريفي مقدم افزود: پرستاران مجبورند براي ارائه خدمت به بيماران حتما در شيفتهاي شب و عصر هم در بيمارستان حاضر باشند و تقريبا 40 درصد پرستاران در شيفتهاي عصر و شب كار مي كنند و 60 درصد ديگر به علت تراكم كاري بيشتر در شيف صبح كار مي كنند.
وي اضافه كرد: كار كردن در شيفتهاي غير متعارف مانند شيفت عصر و شب در همه دنيا مزايايي را براي كاركنان به همراه دارد به خصوص كار كردن در شب كه موجب پيري زودرس و بروز انواع ناراحتي هاي روحي و جسمي، بي خوابي و... مي شود در حالي كه در كشور ما براي پرستاران كه شغل حساس و سختي هم دارند، حقوق كاركردن در شب با روز مساوي است و فقط 300 تومان اضافه به ازاي هر شب دريافت مي كنند.
شريفي مقدم گفت: پرستاران به خصوص پرستاران زن به علت اجباري كار كردن در شيفت شب با مشكلات زيادي در زندگي خانوادگي و نگهداري و تربيت فرزند و رسيدگي به همسر مواجه مي شوند و غالبا روزها نيز اگر در خانه باشند حوصله ندارند و عصبي هستند، پرستاران جوان شايد به علت انرژي بيشتري كه دارند بتوانند اين وضع را تحمل كنند اما در سنين بالاتر به بيماريهاي مختلف روحي و جسمي مبتلا مي شوند.
وي افزود: از نظر بيولوژيكي هيچ چيز نميتواند جايگزين خواب در شب شود و محروميت از آن عوارض غير قابل جبراني دارد بنابراين اكنون كه پرستاران مجبورند براي رسيدگي به درد بيماران در شب بي خوابي را تحمل كنند حداقل بايد از حقوق متناسب با اين كار برخوردار باشند.
وي ادامه داد: در همه دنيا حقوق كار پرستاران در شيفتهاي غير متعارف دو برابر شيفتهاي عادي است يعني100درصد بيشتر است با اين حال پيشنهاد ما به وزارت بهداشت و سازمان مديريت افزايش 60 درصدي حقوق پرستاران در شيفتهاي غير متعارف است كه متاسفانه تاكنون مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است.
وي اضافه كرد:پرستاران در زمان جاضر به ازاي 15 شب، شبكاري در بيمارستانهاي دولتي، فقط 5 هزار تومان اضافه كاري دريافت مي كنند يعني به ازاي هر شب 300 تومان اين مسئله به هيچوجه با سختي كار و دوري آنها از يك زندگي عادي سازگار نيست و اميدواريم با توجه مسئولان در دولت جديد به خصوص در سازمان مديريت و در وزارت بهداشت هر چه زودتر اين مسئله اصلاح شود.
شريفي مقدم گفت: همه كاركنان دولت در روزهاي تعطيل مي توانند به استراحت و تفريح بپردازند يا در روزهاي جشن و عزا در مراسم ويژه مربوط به آن شركت كنند اما پرستاران نه تنها از اين حقوق محرومند و مجبورند روزها و شبها را مطابق شيفت ماهانه تعيين شده كار كنند از حقوق لازم برخوردار نيستد.