آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان آمریکائی میگویند گردو سالمترین هسته روغنی در آجیل است و کسانی که دنبالهروی رژیم غذائی سالمند، میتوانند گردو را هم به فهرست غذائی خود اضافه کنند.
دانشمندانی که در ایالت پنسیلوانیا سرگرم تحقیق در این زمینه هستند، به انجمن شیمیایی آمریکا گفتهاند که گردو در مقایسه با سایر اجزای آجیل دارای بالاترین میزان آنتیاکسیدان است.
گفته میشود که آنتیاکسیدانها به محافظت بدن در مقابل بیماریها کمک میکند.
دانشمندان میگویند که همه هستههای روغنی دارای مواد مغذی است، اما گردو از بادام زمینی، پسته، فندق و بادام سالمتر است.
دکتر جو وینسون، از دانشگاه سکرانتون در پنسیلوانیا، در تحقیقی که برروی میزان آنتیاکسیدانهای موجود در ۹ هسته روغنی انجام داد، متوجه شد که یک مشت گردو دو برابر سایر هستههای روغنی که بطور عموم خورده میشود، آنتیاکسیدان دارد.
دکتر وینسون متوجه شد که آنتیاکسیدانهای گردو از نظر کیفیت و قوت، برتر از آنتی اکسیدانهای هستههای روغنی دیگر است.
آنتیاکسیدانها برای جلوگیری از ترکیبات شیمیایی زنجیرهای که به سلولهای بدن آسیب میرساند، مفید است.
هستههای روغنی بو داده
آنتیاکسیدانهایی که در گردو وجود دارد بین دو تا ۱۵ برابر از وینامین E، که خود نیز یک نوع آنتیاکسیدان است، موثرتر است. براساس آنچه در این تحقیق گفته شده، ویتامین E به عنوان مادهای شناخته شده که بدن را در مقابل مواد شیمیایی طبیعی که منجر به بروز بیماری میشود، محافظت میکند.
هستههای روغنی به عنوان موادی سالم و مغذی شناخته شده است که دارای ویتامینها و مواد معدنی متعدد و فیبر است. اینگونه هستههای روغنی در عین حال فاقد فرآوردههای شیری و گلوتن است - دو مادهای که بسیاری نسبت به آن آلرژی دارند.
تحقیقات پیشین نشان داده است که مصرف مقادیر کمی از هستههای روغنی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، بعضی انواع سرطان، دیابت نوع ۲ و بعضی مشکلات بهداشتی دیگر را کاهش دهد.
به گفته جو وینسون یکی دیگر از نکات مثبت در مورد مصرف گردو ، خوردن آن به شکل بو نداده است. به گفته دکتر وینسون حرارت ناشی از بودادن هستههای روغنی، میزان آنتیاکسیدهای آنها را کاهش میدهد. او میگوید مردم معمولا گردو را به صورت بو نداده و طبیعی میخوردند و در نتیجه از آنتیاکسیدانهای آن استفاده کامل را میکنند.