آفتابنیوز : وي تأكيد كرد: ما اسرائيل را به رسميت نميشناسيم و حاضر به سازش نيستيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: فكر ميكنيم اروپا بايد به اسرائيل فشار آورد كه حقوق فلسطينيها را رعايت كند.
وي در خصوص دوگانگي اظهارات وزير خارجه انگليس و صدراعظم آلمان درباره ايران گفت: اين دوگانگي را مقامات اروپايي بايد پاسخ دهند.
آصفي درباره تأثير لابي صهيونيستها در روند مذاكرات ايران و اروپا گفت: رژيم اسرائيل از هر فرصتي براي سوءاستفاده بهره ميبرد اما مذاكرات هستهاي ايران ـ اروپا انجام شد و اين مذاكرات عمقيتر و كارشناسانهتر از قبل بود.
وي با بيان اينكه مذاكرات هستهاي دو روز و مذاكرات اقتصادي و سياسي ـ امنيتي، هر كدام يك روز به طول انجاميد، گفت: در اين مذاكرات تلاش ميكرديم آشكار كنيم كه برخورداري از چرخه سوخت، توجيه اقتصادي دارد و فعاليت خود را ادامه ميدهيم و قصد داريم تا 15 سال ديگر، بازيگر مهمي در زمينه توليد و عرضه سوخت باشيم زيرا در آينده، كمبود انرژي خواهيم داشت.
آصفي با تأكيد بر اينكه بحث در خصوص تضمينهاي عيني از سوي ما و تضمينهاي غيرقابل برگشت از سوي اروپا، وقت زيادي از جلسه را گرفت، گفت: اعتقاد داريم كه تضمينهاي عيني به لحاظ اقتصادي بايد توجيهپذير و به لحاظ سياسي؛ عقلي، عملي، علمي، نسبي و متوازن باشد و هر كدام از اينها معني خود را دارد.
وي ابراز اميدواري كرد مذاكرات آينده تا قبل از جلسه مذاكرات راهبردي در اواسط مارس، بهگونهاي باشد كه كميتهها گزارش ملموسي به كميته راهبردي ارائه كنند؛ البته قدمهاي اوليه برداشته شده و طرفين مواضع خود را شفاف و روشن به اطلاع هم رساندهاند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد تضمينهاي ايران گفت: تضمينها بايد بهگونهاي باشد كه نگراني اروپا برطرف شود كه ما از مقاصد صلحآميز منحرف نميشويم؛ البته بهترين ضمانت، امضاي پروتكل و همكاري با آژانس است كه اروپا و دنيا ميتواند مطمئن شوند و مذاكرات جدي بايد ادامه يابد.
وي در خصوص خبرهايي مبني بر خروج سرمايههاي ژاپن در صورت توقف مذكرات هستهاي گفت: در مذاكرات چنين چيزي به صراحت اعلام نشده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سؤال كه آيا در صورت دستيابي ايران به اورانيوم غنيشده براي مقاصد صلحآميزتغييري در سيستم جهاني ايجاد خواهد شد، گفت: اين سؤال بسيار فرضي است؛ اگر ما غنيسازي اورانيوم را انجام دهيم تغييري به وجود نميآيد همانطور كه خيلي از كشورها اين كار را ميكنند و تغييري به وجود نميآيد و فقط توان علمي ايران زياد ميشود؛ اين كار كه نه خطري براي دنياست و نه تهديدي براي شرايط بينالمللي.
وي در خصوص ورود مسائلي خارج از مسائل هستهاي گفت: در مذاكرات، مباحث مفصلي بحث شد نظير خاورميانه و ساير مسائل؛ اما گروههايي مثل حزبالله گروهي قانوني، مشروع و با پشتوانه مردمي هستند كه در مجلس هم نماينده دارند.
وي ادامه داد: اروپا بايد اسرائيل را بهعنوان تروريست دولتي به دنيا معرفي كند؛ اگر اين باب باز شود ايران مدعي است و از سياستهاي غلط در حمايت ازاسرائيل گلايههاي زيادي دارد.
آصفي در خصوص انهدام شبكه جاسوسي CIA و دستگيري جاسوسان آمريكايي ايران در اواخر دهه 80 و اوايل دهه 90 و كمبود اطلاعات آمريكا درباره ايران؛ گفت: تأييد يا رد اين موضوع بر عهده من نيست اما اظهارات آمريكاييها نشاندهنده دخالت آمريكا و نگرانيهاي جمهوري اسلامي ايران در مورد سياستهاي غلط اين كشور در دنياست اما ارگانهاي ما نظير وزارت اطلاعات و ساير نهاد مراقبت ميكنند و اجازه دخالت نابهجا در ايران را نميدهند.
وي افزود: نفس اين اظهارات، نشاندهنده آن است كه آمريكا به حق خود قانع نيست و سياستهاي غلطي در پيشگرفته و اين نقض توافقنامه الجزاير است زيرا رفتار آنها نشان ميدهد كه به هيچ نُرم و هنجار بينالمللي پايبند نيستند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات وزير خارجه آمريكا گفت: پيام روشن ما به آمريكاييها اين است كه به الزامات بينالمللي خود احترام بگذارند و رعايت كنند از سياست يكجانبهگرايي دست بردارند و به خود جمعي احترام گذارند زيرا دنيا پيش از اين نميتواند هزينه بيخودي آمريكا را بدهد.
آصفي با بيان اينكه ما به اروپا فرصت داديم خود را در دنيا اثبات كند؛ گفت: اميدواريم كه اروپا از اين فرصت استفاده كند و خود را بهعنوان يك بازيگر مهم اثبات كند ضمن اينكه ما اين تهديدات را جدي نميگيريم زيرا آمريكا به توان ايران آگاه است و به اروپا هم گفتيم كه به آمريكا بگويند با آتش بازي نكند و اروپا نيز اين پيام را كاملاً روشن دريافت كردند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا سه وزير اروپايي به ايران سفر ميكنند، گفت: هنوز نه اما رايزنيهايي ديپلماتيك ادامه دارد امروز "حسن روحاني" دبير شوراي عالي امنيت ملي به الجزاير و پس از آن به روسيه ميرود؛ فردا نيز "سيد كمال خرازي" وزير امور خراجه به مجارستان خواهد رفت وتوقفي نيز در آلمان دارد و با وزير خارجه آلمان در خصوص مسائل بينالمللي روابط دوجانبه و موضوعات هستهاي گفتوگو ميكند ما از تمام ظرفيتها استفاده ميكنيم قرار است برنامههاي ديگري نيز تنظيم شود كه اطلاعرساني خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا با توجه به سرسختي ايران در مواضع خود ايران و اروپا به توافقي ميرسند، گفت: ما روي مواضع خود سرسخت هستيم و از حقوق مردم نميتوانيم بگذريم زيرا توانمندي هستهاي حاصل تلاش دانشمندان ما و از حقوق شروع ما نيز هست ضمن اينكه درصدد ايجاد نگراني براي دنيا نيستيم اما پيشبيني نميكنيم و صبر ميكنيم بينيم چه ميشود؛ اميدواريم در مذاكرات بعدي كار بهگونهاي باشد كه كميتهها گزارش ملموس و قابلقبولي به كميته راهبردي ارائه دهند كه تشويقكننده مذاكرات بعدي باشد.
آصفي در خصوص خبر روزنامه واشينگتنپست مبني بر جاسوسي هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي از تأسيسات هستهاي ايران گفت: من در موقعيت اظهارنظر نيستم كه آيا بشقابپرنده بوده يا نه.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبني بر اينكه آيا پس از اجلاس شرمالشيخ و توافقات فلسطين با رژيم اسرائيل، ابومازن باز هم به ايران ميآيد، گفت: هنوز تاريخي براي اين سفر تعيين نشده است و وي اظهار تمايل كرده كه به ايران بيايد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص مصاحبه اكبر هاشميرفسنجاني و اظهارات وي درباره رابطه با آمريكا گفت: نيمي از مشكلات رابطه با آمريكا، آن طرف است؛ ما نميتوانيم رويكرد آنها را عوض كنيم و تا وقتي اين رويكرد عوض نشود تغييري در رابطه به وجود نميآيد وضعيت كنوني عوامل و ريشه هاي دارد كه بايد به آنها پرداخت و گر نه وضعيت تغييري نميكند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه اگر ايران و اروپا به توافق نرسند ايران چه ميكند؛ گفت: بهتر است گمانهزني نكنيم البته اميدواريم اروپا به حساسيت و جديت ما پي برده باشد اما فعلاً گمانهزني نكنيد ضمن اينكه دور گذشته مذاكرات با دورههاي قبل تفاوت داشت اما قرار نبود طرفين راجع به مذاكرات اطلاعرساني كنند.
وي در خصوص زمان و مكان مذاكرات بعدي گفت: مكان مذاكرات، مشخص نشده است. اين مذاكرات تا 10 مارس تمام ميشود.