آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اقتصادی: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا به سوی راهکارهایی برای ایجاد تسهیلات بیشتر جهت فعالیت عرضهکنندگان و تولیدکنندگان مواد غذایی گام برمیدارد اما از طرفی افزایش اطلاعات و آگاهی مصرفکنندگان در رسیدن به جامعه سالم نقش اساسی دارد.
به گزارش آفتاب، دکتر احمد شیبانی ـ رییس سازمان غذا و دارو، در همایش «برند برتر، کیفیت برتر» که در روز پنجشنبه 21 مهرماه در سالن همایشهای صدا و سیما به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، گفت: روز جهانی غذا را با مصرف درست غذا و جلوگیری از اسراف پاس میداریم و هنگام دور ریختن غذا به فکر گرسنگانی هستیم که این غذا میتوانست آنها را از مرگ نجات دهد باشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: سازمان غذا به سوی راهکارهایی برای ایجاد تسهیلات بیشتر جهت فعالیت عرضهکنندگان و تولیدکنندگان مواد غذایی گام برمیدارد اما از طرفی افزایش اطلاعات و آگاهی مصرفکنندگان در رسیدن به جامعه سالم نقش اساسی دارد.
شیبانی تصریح کرد: شعار امسال روز جهانی غذا قیمت مواد غذایی از بحران تا ثبات است و در کنار آن تشکیل سازمان غذا و دارو در کشور گامی بلند برای تحقق این شعار محسوب میشود.
رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: سازمان در پی حفظ و ارتقای سلامت مصرفکنندهها از طریق حفظ و ارتقای ایمنی مواد غذایی و خط مشیها و سیاستهای سازمان غذا و دارو در راستای تامین این هدف انتخاب شده است و از جمله این سیاستها میتوان به ارتقای ویژگیهای میکروبی، شیمیایی، محصولات مواد غذایی و آشامیدنی اشاره کرد.
وی افزود: هدف اصلی از اتخاذ این سیاستها ایجاد شرایطی است که همگان از آن سود ببرند. بنابراین به دنبال راهکارهایی برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای فعالان این عرصه هستیم تا غیر از تولید غذای سالم دغدغه دیگری نداشته باشند.
شیبانی با بیان اینکه شعار کنترل کافی و مناسب در طول زنجیره غذایی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بروز بیماری امری ضروری است ادامه داد: در این بین همکاری همه ارگانها و سازمانهای مرتبط از ضروریات است.
وی با اشاره به تاریخچه شکل گیری سازمان غذا و دارو گفت: تصویب سازمان غذا و دارو از حدود 15 سال گذشته در وزارت بهداشت مطرح بوده است چرا که بیش از 90 درصد کشورهای دنیا بخش غذا و دارویشان به صورت سازمانی و تخصصی اداره میشود.
شیبانی با بیان اینکه نمودار تشکیلاتی سازمان غذا و دارو طی چند ماه اخیر انجام و بررسی و چارت سازمانی مناسبی برای آن تدوین شده است، ادامه داد: در نهایت تشکیل سازمان غذا و دارو به امضای نهایی رسیده و ابلاغ شد و این سازمان به طور رسمی کار خود را زیر نظر وزارت بهداشت آغاز کرد.
رئیس سا زمان غذا و دارو افزود: تعداد کارخانجات بررسی و ثبت شده خارجی که میتوانند مجوز ورود دریافت کنند در حوزه آرایشی و بهداشتی 644 واحد، تعداد نمایندگیها در حوزه آرایشی و بهداشتی 355 واحد، در حوزه غذایی و آشامیدنی 718 واحد و تعداد معاونتهای غذا و دارو در دانشگاههای علوم پزشکی 44 معاونت است.
گفتنی است در این همایش از آرم سازمان غذا و دارو و نیز تمبر یادبود این سازمان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان غذا و دارو و مدیر روابط عمومی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.