آفتابنیوز : آفتاب: رييس سازمان حمايت با اشاره به چهار گروه كالايي كه مورد هدف قاچاقچيان قرار ميگيرند، گفت: اين كالاها قبل از ورود به كشور حتما بايد كد رهگيري داشته باشند؛ ويژگي كد رهگيري اين است كه در مرحله ثبت سفارش بر روي كالاها نصب ميشود تا وقتي كه به مرحله عرضه رسيد، مجاز و قانوني بودن واردات آن براي مصرف كننده قابل شناسايي باشد.
محمدحسين نكوييمهر ـ رييس سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان ـ اين چهار گروه كالايي را شامل لوازم خانگي، موبايل، لوازم آرايشي و بهداشتي و تجهيزات پزشكي ذكر كرد و افزود: از اول بهمن ماه اين چهار گروه كالايي بايد كد دوبعدي داشته باشند چون عرضه اين كالاها بدون كد رهگيري قاچاق محسوب ميشود و با آن برخورد خواهد شد.
او توصيه كرد: مردم به عنوان مصرفكنندگان كالا با مشاركت در نخريدن كالاي قاچاق از ورود آن به كشور جلوگيري كنند.
رييس سازمان حمايت افزود: در مورد كالاهاي بي كيفيت وارداتي سازمان استاندارد در حال پيگيري است و تمهيداتي را در پيش گرفته است تا كالا پيش از ورود توسط واردكنندگان از سوي سازمان استاندارد مورد رصد قرار گيرد كه به نظر مي رسد اين كار در ورود كالاهاي با كيفيت موثر باشد.
وي درباره واردات كالاهاي چيني غيراستاندارد به كشور و عرضه اين كالاها در بازار بدون داشتن خدمات پس از فروش گفت: عمده كالاهاي بي كيفيت از طريق كانالهاي قاچاق وارد كشور ميشوند. قاچاق موضوعي است كه بايد در كشور حل شود و مجموعه تلاشها و تدابير و تمهيداتي كه در ابعاد اقتصادي يا بحثهاي انتظامي و نظارتي صورت مي گيرد به سمت ريشه كن كردن آن برود.
به گزارش ايسنا،نكويي مهر با بيان اينكه مقابله با قاچاق بايد در مردم فرهنگسازي شود، افزود: مردم هم بايد در اين زمينه فعال شوند و با مشاركت در نخريدن كالاي قاچاق از ورود اين قبيل كالاها به كشور جلوگيري كنند.