کد خبر: ۱۴۵۹۷۴
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۸

شكلات، قلب زنان را تقويت می‌كند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شكلات مي‌تواند خطر بروز حمله قلبي در خانم‌ها را كاهش دهد. بر اساس تحقيقاتي كه بتازگي در كشور سوئد انجام گرفته، زناني كه شكلات مي‌خورند كمتر از سايرين در معرض ابتلا به سكته مغزي قرار دارند. 

اغلب افراد از خوردن شكلات لذت مي‌برند وهمه مي‌دانند كه خوردن آن در خلق و خوي افراد تاثير مثبت مي‌گذارد، اما اين تنها فايده شكلات نيست، بلكه تنها تعداد كمي از محققان در گذشته به تاثير مثبت آن روي قلب و عروق پي برده بودند، اما امروز فايده مفيد ديگري نيز توسط دانشمندان انستيتو كارولينسكاي استكهلم سوئد كشف شده و آن اين است كه مصرف شكلات در زنان خطر ابتلا به سكته مغزي را كاهش مي‌دهد.

از اين رو دكتر سوزانا لارسون و تيم پزشكي موسسه اين تحقيق را به مدت 10 سال روي 33000 زن در سنين 49 تا 83 ساله بررسي كردند. اين زنان با پر كردن يك فرم ميزان مصرف شكلات خود را مشخص كرده بودند؛ اين گروه به 2 دسته تقسيم شده بودند گروهي كه اصلا شكلات مصرف نمي‌كردند و گروهي كه روزي 3 بار يا بيشتر شكلات مصرف مي‌كردند. اين تحقيق از ژانويه 1998 تا 31 دسامبر2008 صورت گرفت و سپس محققان تعداد حمله‌هاي مغزي اين زنان را بررسي كردند. در اين تحقيق، 1549 حمله مغزي ثبت شده بود كه در بين اين تعداد 1200 نفر دچار سكته مغزي، 244 نفر خونريزي مغزي و 125 نفر مبتلا به حمله‌هاي نامشخص مغزي شده بودند.

اين نتايج نشان داد خطر اين حملات دقيقا متناسب با مصرف شكلات كمتر شده است به گونه‌اي كه، زناني كه بيشتر شكلات مصرف مي‌كردند كمتر به حمله مغزي دچار شده بودند و در اين ميان كساني كه به طور مستمر و منظم روزانه بيش از 45 گرم شكلات مي‌خوردند تعداد حمله مغزي در آنها به كمتر از 2 نفر از بين 1000 نفر رسيده بود. برعكس در زناني كه كمتر از 9‌/‌8 گرم شكلات در هفته مصرف مي‌كردند اين رقم به 78 نفر از بين 1000 نفر رسيده بود. البته هنوز نوع عملكرد شكلات روي سيستم مغز بدرستي مشخص نشده است، تنها مي‌توان گفت مصرف شكلات در زنان به ميزان قابل توجهي از خطر حملات مغزي مي‌كاهد.

به گزارش جام‌جم، اما بايد خاطر نشان كرد به‌ رغم اين نتايج مثبت، محققان همچنان تاكيد دارند بايد مصرف آن را با احتياط انجام داد. دكتر لارسون مي‌گويد: «مصرف شكلات باعث قطع كامل ابتلا به حمله قلبي نيست بلكه مي‌تواند اين خطر را تا حد قابل ملاحظه‌اي كاهش دهد و از اين رو مي‌توان گفت مصرف كاكائو به طور قطع تاثير مثبتي روي سلامتي دارد ولي حتما بايد زنگ خطر زياده‌روي از مصرف شكلات را نيز به صدا در آورد و مصرف آن را تعديل كرد، زيرا بايد توجه داشت كاكائو كالري، چربي و قند بالايي دارد. البته مي‌توان گفت استفاده از شكلات تلخ به دليل اين‌كه قند بسيار كمتري دارد و شير كمتري نيز در ساخت آن استفاده مي‌شود، بسيار مفيدتر است. دكتر لارسون در ادامه افزود: «در دهه 1990 در سوئد 90 درصد شكلات‌هايي كه مصرف مي‌شدند شكلات‌هاي شيري بودند كه تنها 30 درصد آن را كاكائو تشكيل مي‌داد، اما امروزه مصرف شكلات تلخ بسيار بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین