کد خبر: ۱۴۶۰۵۲
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۳

با روغن زيتون و آفتاب‌گردان سرخ كنيد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تحقيقات انجام‌شده توسط محققان اسپانيايي نشان داده است روغن زيتون و آفتابگردان بهترين گزينه براي تهيه غذاهاي سرخ‌كردني هستند. 

به گفته اين گروه از محققان اسپانيايي، استفاده از روغن زيتون و آفتابگردان براي سرخ‌كردن مواد غذايي هيچ ضرري براي افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي ندارد و بر خلاف ديگر انواع روغن‌ها كه استفاده مداوم از آنها موجب كاهش طول عمر افراد مي‌شود، اين روغن‌ها هيچ اثري در افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي مختلف و در نتيجه كاهش طول عمر افراد ندارند.

بررسي‌هاي انجام شده روي افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي حاكي از آن است كه عواملي مانند فشار خون بالا، افزايش سطح كلسترول خون و همچنين چاقي يا اضافه وزن در اثر خوردن غذاهاي سرخ‌شده، از جمله عوامل مهمي هستند كه احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را در افراد افزايش مي‌دهند.

از اين رو اين گروه از محققان تصميم گرفتند تحقيقات جامعي درباره تأثير غذاهاي سرخ شده بر افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي انجام دهند. به اين منظور، عادات غذايي و وضعيت سلامت 41 هزار نفر از افرادي كه هيچ نشانه‌اي از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در آنها وجود نداشت را در 4 گروه مجزا و براساس مقدار مصرف غذاهاي سرخ‌كردني در يك دوره زماني 11 ساله تحت نظر قرار دادند.

مصرف روغن‌هاي جامد و استفاده مجدد از روغني كه قبلا براي سرخ‌كردن مورد استفاده قرار گرفته است، موجب جذب چربي بيشتر و در نتيجه افزايش ميزان كالري مواد غذايي مي‌شود. از ميان 41 هزار فرد شركت‌كننده در اين مطالعه 606 نفر به بيماري‌هاي قلبي مبتلا شدند و حدود هزار نفر از آنها نيز در اثر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي جان خود را از دست دادند.

به گزارش جام‌‌جم‌آنلاین، در اغلب كشورهاي مديترانه‌اي از روغن آفتابگردان و روغن زيتون براي پخت و پز انواع مختلف غذاها و همچنين تهيه غذاهاي سرخ‌كردني استفاده مي‌شود و علاوه بر اين غذاهاي سرخ‌شده از پرطرفدارترين غذاها هستند و برنامه غذايي اصلي ساكنان اين كشورها را تشكيل مي‌دهند؛ اما بررسي‌هاي انجام‌شده در سطح اين كشورها نشان مي‌دهد هيچ ارتباطي بين مصرف غذاهاي سرخ‌شده و افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي در ميان ساكنان اين كشورها وجود ندارد.

اگرچه بسياري از پزشكان و محققان بر اين باورند كه غذاهاي سرخ‌كردني تهديدي براي سلامت قلب هستند، اما اين يافته‌ها نشان مي‌دهد اگر از روغن مناسبي براي تهيه غذاهاي سرخ‌كردني استفاده شود هيچ محدوديتي براي مصرف غذاهاي سرخ‌كردني وجود نخواهد داشت. البته به معني اين نيست كه خوردن چيپس، مرغ سوخاري و ماهي سرخ‌شده هيچ تاثيرمنفي‌‌اي روي سلامت افراد ندارد، بلكه انتخاب نوع روغن سرخ‌كردني مي‌تواند نقش بسيار مهمي در افزايش يا كاهش اين اثرات داشته باشد.

مترجم: فرانك فراهاني‌جم
منبع: Healthmonitor
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین