آفتابنیوز : 
سخنان سعود الفصیل وزیر خارجه عربستان در ارتباط با نقش ایران در عراق در حقیقت شوکی بود که به دستگاه دیپلماسی خارجی ما وارد آمده و آنها را با این واقعیت آشکار ساخت که اوضاع در منطقه چندان به نفع تهران نبوده و گفتمان کشورهای منطقه و همسایه نسبت به ایران تغییر یافته است.
البته اگر نگاهی به مواضع کشورهای منطقه درباره ایران بیندازیم این واقعیت آشکار خواهد شد که لحن همسایه ها پس از انتخاب احمدی نژاد به ریاست جمهوری به تدریج تغییر یافته تا حدی که این لحن امروزه حالتی تهاجمی به خود گرفته و حادتر شده است. چند هفته قبل بود که مسئولین شورای همکاری و مقامات سعودی اعلام کردند که لحن گفتمان تهران تهاجمی شده است.
همان زمان دکتر آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه که صرفا نقش تکذیب کننده را ایفا می کند طبق همان روش قبلی به انتقاد از آنها پرداخته و مسایل عنوان شده را نفی کرد تا این که سعود الفصیل وزیر خارجه عربستان لب به انتقاد از دخالت های ایران در عراق گشود.
آنچه از جانب وزیر خارجه عربستان عنوان شد تعجب برانگیز بوده و این واقعیت را آشکار می سازد که شرایط در منطقه چندان به نفع تهران نیست و ایران در حال رجعت به دوران قبل از خاتمی است که رابطه تهران با این کشورها چندان دوستانه نبود.
دکتر آصفی سخنان اعتراض آمیز وزیر خارجه سعودی را تعجب آور خوانده و بر این مساله تاکید کرده که توقع چنین اظهارات غیر واقع بینانه ای از دوستان خود را نداریم. وی می افزاید: ما معتقدیم در حالی که دست های مشکوکی به دنبال ایجاد اختلافات طایفه ای و فرقه ای بین مسلمانان در منطقه و عراق هستند نباید به گونه ای رفتار شود که دشمنان اسلام از شرایط پیش آمده به نفع خود بهره برداری نمایند.
روند حوادث حکایت از این واقعیت دارد که اوضاع در منطقه چندان به نفع تهران نیست و همسایه ها در موضعی مغایر با مشی ایران قرار دارند که ادامه این وضعیت چندان به نفع این کشور نخواهد بود. ایران در زمان خاتمی توانست سیاست معقول و منطقی در قبال همسایه ها در پیش گرفته و از انزوا خارج شود بطوری که همان زمان زمزمه هایی مبنی بر عضویت تهران در شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب بر سر زبان ها افتاد.
اما امروزه شرایط تغییر یافته و اتهاماتی از سوی دوستان پیشین متوجه تهران شد که استمرار این وضعیت می تواند موقعیت ایران را با خطر مواجه سازد. در حالی که ایران با اتهاماتی از سوی امارات درباره 3 جزیره در خلیج فارس و تلاش کشورهای عرب منطقه برای تغییر نام خلیج فارس مواجه است باید هوشیارانه تر عمل کرده و با تغییر گفتمان خود، از روش های آمرانه و دستوری پرهیز کرده و به این واقعیت پی ببرد که هر گونه برخورد غیر منطقی، عواقب ناگواری در پی داشت و می تواند ایران را در وضعیتی مشابه دوران قبل از خاتمی قرار دهد.