کد خبر: ۱۵۶۶۹۷
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰

مراجعه پنج مورد مشکوک به تب کریمه کنگو/ هشدارها جدی گرفته شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مراجعه پنج مورد مشکوک به تب کریمه کنگو به مراکز بهداشتی و درمانی در هرمزگان خبر داد.

دکتر محمد شکاری در گفتگو با مهر، پنج مورد مشکوک به بیماری CCHF در استان مشاهده شده، بیان داشت: پنج مورد با علائم بالینی مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه کرده اند که پس از درمان و آزمایشات تخصصی جواب آزمایشات منفی بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اظهار اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد ویروسی است که از دام به انسان منتقل می شود، گفت: این بیماری با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده و خونریزی ناگهانی را خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود.

وی تصریح کرد: ویروس CCHF به وسیله دام، لاشه دام، ترشحات خون آبه و کنه هیالوما منتقل می‌شود. مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه‌ها است و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند.

دکتر شکاری عنوان کرد: این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاور میانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده شده است.

وی اضافه کرد: شیوع بالایی از بیماری در بین کشاورزان، دامداران و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده می‌ شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به ورود دامهای قاچاق از مرزهای شرقی استان و کشور هشدار داد و افزود: از مرزهای شرقی کشور هم مرز با کشورهای پاکستان و افغانستان دامهای غیربهداشتی وارد کشور می شود که شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استانهای خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان مشاهده شده است که منجر به فوت هموطنمان شده است.

وی همچنین از ورود دام های قاچاق از مرزهای شرقی استان خبر داد و بیان داشت: متاسفانه دامهای قاچاقی که وارد کشور می شود از مرزهای شرقی استان هرمزگان شهرستان جاسک وارد استان می شود که مسئولان نسبت به این امر باید دقت نظر بیشتری داشته باشند.

دکتر شکاری عنوان کرد: شهروندان هرمزگانی گوشت را از مراکز مورد تایید بهداشتی و دامپزشکی تهیه کنند و سعی شود قبل از مصرف گوشت در دمای فریزر ب مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین