آفتابنیوز : آفتاب: وی در تشریح نشست جهانی پیشین بیداری اسلامی به اعتراض برخی جوانان به مواضع ایران در خصوص حمایت از سوریه اشاره کرد و افزود: هنگام سخنرانی رئیس جمهور بود که عدهای جوان لبنانی هم پاسخ آن گروه را دادند. چنین آزادی عملی سابقه ندارد که برخی اینگونه اعتراضاتشان را مطرح کنند و برخی هم پاسخ آنها را بدهند.
ولایتی از رخدادهای سوریه به نقل از یکی از مقامات این کشور به عنوان «یک جنگ بینالمللی کوچک» علیه این کشور یاد کرد که به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک سوریه و هم مرزی آن با رژیم صهیونیستی است. بازندگان بیداری اسلامی که آمریکا و اسرائیل هستند همه تلاش خود را برای سقوط بشار اسد به کار بستهاند تا دموکراسی در سوریه آنگونه باشد که آنها میخواهند نه مردم سوریه. سوریه حلقه طلایی مقاومت در مقابل صهیونیستهاست.
مشاور عالی مقام معظم رهبری که میگفت مساله سوریه از مرزهای منطقه فراتر رفته و یک موضوع بینالمللی شده است از رویارویی دوباره روسیه با آمریکا پس از فروپاشی شوروی سابق یاد کرد و افزود: رویارویی روسیه و چین با آمریکا، انگلیس و فرانسه نوید یک جنگ سرد دیگر را میدهد.
وی در بخش دیگری از این برنامه با بیان اینکه مهمتر از خود انقلاب، حفظ آن است که زحمات بیشتری را میطلبد، یادآورشد: کما اینکه جنگ تحمیلی هشت ساله، تحریمهای پیاپی و توطئههای بسیاری علیه جمهوری اسلامی ایران نیز در گرفت. از این رو مصریها بایداز این پس تلاش بسیاری برای حفظ انقلاب خود بکنند. چون تاثیرگذارترین کشور در جهان عرب است.
ولایتی در پیش بینی آینده مصر از آیندهای پیچیده سخن گفت که دائما عواملی در صحنه ظهور یافته و اعمال نفوذ میکنند.
او معتقد بود محمد مرسی هرچقدر هم غربی باشد، همچون مبارک در اختیار آمریکا نخواهد بود. چون در مقابل مردم در میدان تحریر به قرآن سوگند خورد.
وزیر اسبق امورخارجه در خصوص تشدید تحریمها علیه ایران نیز یادآورشد که جمهوری اسلامی ایران همواره با تحریمهای مختلف روبرو بوده است. اما این تحریمها مانع از پیشرفت ایران نشده است. در زمان جنگ سخترین تحریمها علیه ایران اعمال میشد که اصلا قابل مقایسه با الان نیست. مثلا ایران میخواست از ژاپن وانت تویوتا بخرد. چون صنعت ماشین سازی در ایران هنوز پیشرفت نکرده بود. اما ژاپنیها برای اینکه فکر میکردند ما از این وانتها در جنگ استفاده خواهیم کرد، آن را به ما نفروختند. ما سیمخاردار از واسطهایی خریداری کردیم که وقتی به مرز روسیه رسید، اجازه ورود آن را به ایران ندادند. در حالیکه شوروی سابق به عراق تانک میفروخت. البته امروز سیاست روسیه با آن زمان متفاوت شده است.
وی افزود: پس از آنکه در نزدیکی وزارت امورخارجه چندین بمب انداخته شد، سفیر شوروی سابق یک وقت فوری از من خواست و مژده داد که دولتش اجازه عبور سیم خاردار از خک کشورشان را داده است. من به او گفتم که همانطور که به عراق سلاح میفروشید به ما هم گلوله خمپاره بدهید ولی آنها حاضر نشدند.
وزیر خارجه دولتهای موسوی و هاشمی، با بیان اینکه در آن زمان با درآمد نفتی 5-6 میلیارد دلار جنگ را اداره میکردند، ادامه داد: در حالیکه شهرهای مرزی ما را اشغال کرده بودند، در تحریم بودیم و نفتمان را هم نمیخریدند؛ ما مقاومت کردیم. الان که ما قدرت برتر منطقه به واسطه نفوذ سیاسیمان در دیگر کشورهای منطقه و خاورمیانه هستیم، قطعا مقاومتمان بیشتر است.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران تا نخواهد، برخی اتفاقات در منطقه رخ نمیدهد. این نشان دهنده عمق نفوذ ایران در منطقه است.
مشاور عالی مقام معظم رهبری، «مذاکره» را راهبرد و استراتژی اساسی ایران در بحث هستهای و دیگر امور دیپلماتیک خواند و در پاسخ به اینکه اگر مذاکرات قطع شود چه ضرری متوجه دو طرف میشود، گفت: ما برای مذاکره اعلام آمادگی کردهایم. اما اگر آنها نخواهند مذاکره کنند، ما از موضع ضعف به آنها التماس نخواهیم کرد.
وی در پاسخ به اینکه برگ برنده دیگر ایران در مذاکرات هستهای چه خواهد بود؟، گفت: اگرچه آنها با ترور دانشمندان هستهای ایران میخواستند مانع از رشد علمی ما شوند، اما ما رویشهای کیفی و کمی بیشتری یافتیم. توان ایران در چارچوب مقررات بین المللی و صلح آمیز پیشرفت بسیاری کرده است.
ولایتی با اشاره به مانور و رزمایش اخیر سپاه، خاطرنشان کرد:این مانور پاسخی به آنها بود که مدام می گویند در مورد ایران فلان گزینه هم روی میز است. بفرمایند ببینند که ما هم چنین چیزی روی میز داریم! آنها هرکاری توانستند علیه ما انجام دادهاند و اگر کار بیشتری از دستشان برمیآمد کوتاهی نمیکردند. پس اینکه کار دیگری نمیکنند به دلیل آن است که متوجه توانمندیهای ما شدهاند.
این مارا عذاب می دهد مگر نه ما همان ایرانیانیم که همه چیزمان را برای هدفی که ایمان بهش داشتیم دادیم ما همانهایی هستیم که از میان ما همتها ، باکری ها، چمرانهاو... رشد یافتن. فقط مسئولین ما دیگه مثل اون زمان نیستند....