کد خبر: ۱۶۵۸
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۱:۱۲

اطلاعات براي آگاهي هاي زيست محيطي

آفتاب‌‌نیوز :  جنگ تحميلي نيز اثرات بسيار زيانباري بر محيط زيست كشور گذاشت كه از جمله مهمترين آنها تخريب شهرها و روستاها، جابه جايي شديد و فاجعه آميز خاك تغيير شبكه هاي آبياري و آبرساني، تخريب وسيع جنگل ها و مراتع، آلودگي هاي شيميايي، تخريب كشاورزي و بسياري از موارد ديگر از جمله مصرف بي رويه انرژي و عدم پيشگيري و كنترل انواع آلودگي ها در صنايع نيز، آلودگي هاي بيشتري را به محيط تحميل كرده است.

اما عدم اطلاعات كافي و كمبود متخصص در زمينه محيط زيست، توسعه صنعت، كشاورزي و حتي توسعه شهري، با معضلات بسيار زيادي رو به رو كرد كه تخريب محيط زيست از ديدگاه مديران ناديده گرفته مي شد.

قوانين و اصول اوليه محيط زيست در بيشتر موارد توسط افراد، محترم شمرده نشد و به طرق مختلف شكسته مي شد. ادامه اين چنين روندي به ويژه با در نظر گرفتن شتاب رو به رشد عوامل مختلف توسعه، سلامت جامعه و زيستن در محيط سالم بسيار تاريك به نظر مي رسيد.

در چنين شرايطي، راه حلي كه مي تواند كل جامعه را از چنين موضع برهاند، آگاهي هاي محيط زيستي است. مسئولان دانشگاه تهران با توجه به آگاهي هاي كامل و آينده نگري در گسترش و توسعه علم، لزوم ايجاد رشته محيط زيست را در گرايش هاي مختلف ضروري ديدند و لذا در سه زمينه مهندسي محيط زيست، برنامه ريزي و مديريت محيط زيست و طراحي محيط زيست در مقطع تحصيلات تكميلي اقدام به اخذ مجوزهاي لازم از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نموده و دانشكده محيط زيست را تأسيس نمود. اين دانشكده علاوه بر كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي، وظيفه تربيت نيروهاي متخصص در زمينه هاي مختلف را به عهده دارد.

امروزه با وجود اين متخصصين در سازمان ها و ارگان هاي مختلف، انجام هرگونه پروژه توسعه از لحاظ ارزيابي محيط زيستي مورد بررسي قرار مي گيرد كه فعاليت هاي گسترده و همه جانبه و چند منظوره براي پيشگيري از معضلات محيط زيستي نياز به اين فرهنگ سازي دارد كه مي بايستي در كل جامعه آن را براي ايجاد محيط سالم توجه نمود.

پيچيدگي معضلات محيط زيست، باعث شده تا متخصصين هر روز با يك روند آلودگي برخورد نمايند لذا مشكلاتي مثل دفع زباله، دفع نامناسب پساب و سوزاندن بسياري از زباله در كنار جاده ها، نه تنها باعث آلوده شدن خاك، منابع آب زيرزميني و سطحي مي شود بلكه آلودگي هوا را نيز در پي دارد.

نشت مواد نفتي از مخازن، استفاده از سموم و آفت كش ها، ايجاد مواد بسيار خطرناك مانند دي اكسين از مواردي است كه جامعه و سلامت انسان را به مخاطره مي اندازد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین