آفتابنیوز : آفتاب: حالا برخی از بهارستان نشین ها معتقدند قانون بودجه در بخش هایی نیازمند اصلاح است.
هنوز ماجرای تصویب جنجالی بودجه سال 91 از یادها نرفته است.
وقتی بودجه در بسته ای شفاف با 57 روز تاخیر به مجلس رسید، اقتصادی های مجلس هشتم بعد از بررسی آن اعلام کردند که این بودجه کلی گویی است و در بسیاری از جزئیات شفافیت ندارد.
بعد از آن حتی برای اولین بار در تاریخ 32 ساله انقلاب اسلامی، بودجه سالیانه ارائه شده توسط یک دولت در مجلس رای نیاورد و رد شد هر چند این رد یک شب بیشتر دوام نیاورد اما در حال یک رکورد شکنی در تاریخ انقلاب محسوب می شد.
پس از آن هم، بعد از آنكه در 30 ارديبهشت و در آخرين روزهاي كاري مجلس هشتم قانون بودجه از سوي نمايندگان تصويب و پس از تاييد شوراي نگهبان براي اجرا به دولت ابلاغ شد اخبار حكايت از خودداري محمود احمدينژاد، براي ابلاغ بودجه سال 91 كشور داشت.
بر طبق اخباري كه منتشر شد وي از روند تصويب قانون بودجه ناراضي بوده و اين نارضايتي را صريحا در ديداري كه با تعدادي از منتخبان مجلس نهم داشته نيز ابراز كرده بود.
در آخر هم با نامه ای اعتراضی از سوی رئیس جمهور که بودجه تصویب شده توسط مجلس را تورم زا خوانده بود، قانون بودجه سال 91 با دستگاه ها اعلام شد.
حالا نیزتعدادی از اقتصادی های مجلس معتقدند كه قانون بودجه 91 در بخشهايي نيازمند اصلاح است و در اين راستا بهخصوص بر اصلاح جدول 12 بودجه تاكيد دارند.
جدول 12 بودجه هم عمدتا تخصيص بودجه هاي ميلياردي به موسسات و نهادهايي است كه از نظر مجلسيان غير ضروري است و اگر دولت لايحه بودجه را به موقع تقديم مجلس كرده بود به احتمال زياد اين جدول دچار تغييرات اساسي زيادي مي شد.
نمايندگان ميگويند افزون بر آن كشور به واسطه تحريمها در شرايط ويژه اي قرار دارد و شرايط ويژه هم مي طلبد هزينههاي اضافي بودجه حذف شود تا اقتصاد كشور به سمت مقاومتي شدن حركت كند.
طرح اين موضوع اگر چه با اعتراض آشكار دولت نيز مواجه شده است و گفته اند چنين طرحي به معناي محدود كردن اختيارات دولت است، ليكن نمايندگان تاكيد دارند نه تنها بودجه سال 91 نياز به انقباض دارد بلكه بايد در نحوه بودجه نويسي سال 92 هم تغييراتي ايجاد كرد تا بودجه كشور بر اساس اصول اقتصاد مقاومتي و متناسب با دفع تهديدات اقتصادي دشمن تنظيم شود تا كشور در برابر حملات اقتصادي غرب مصون بماند.
ارسلان فتحيپور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در اين باره بيان مي كند بايد شفاف سازي در قانون بودجه صورت بگيرد و نمايندگان بدانند منابع بودجه كجاست و پول آن در كجا هزينه مي شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا قبل از بررسي بودجه امكان بررسي اين مساله وجود نداشت، گفته است : در آن زمان اعلام شد اما به دليل كمي زمان عنوان شد كه پس از تصويب بررسي شود.
به گزارش شفاف،فتحي پور با بيان اينكه به غير از جدول 12 موارد ديگري نيز نياز به اصلاح دارد گفت: اصلاح بودجه در تمام سالها بوده و شايد در اين دوره نيز رخ بدهد اما دولت و مجلس با همدلي آن را پيش خواهند برد.
نماينده هوراند و کلیبر درباره تاخير دولت در ارائه لايحه بودجه گفت: امسال عمر دولت دهم به پايان مي رسد و اميدواريم كه بودجه سال 92 در وقت اعلام شده ارائه شود.
به این ترتیب به نظر می رسد کش مکش بر سر بودجه سال 91 همچنان ادامه دار شود و دولت و مجلس جدید نیز بر سر بودجه سال 91 به تفاهم نرسند.
باید منتظر ماند و دید نتیجه این اختلاف نظر تازه بودجه ای بین دولت و مجلس در روزهایی که تاکید همه سیاسیون بر همدلی است چه خواهد بود؟
های ناموجه . برخی ازدستگاههای دولتی در حال ریخت و پاش
اعتبارات هستند . در حال حاضر کشور با گروه کثیری مدیر هرینه
مواجه است که تنها هنر آنها بودجه سوزی است.