آفتابنیوز : آفتاب: با این حال، این سه روزنامه ایران، آرمان و خورشید بودند که به پوشش سخنان شب گذشته رئیسجمهور پرداختند.
روزنامه ایران در صفحه نخست خود مطلبی با نام «حمله به دولت توهین به ملت است» به بازتاب مشروح سخنان رئیسجمهور در تلویزیون پرداخت و نوشت: «سیاست خارجی به گونهای است که هر شخصی نباید راه بیفتد و هر روز حرف بزند. این غلط است، زیرا دولت مسئول سیاست خارجی است: اینکه هر کسی تریبون به دست آورد، یک نیش و توهین به این همسایه و یا سایر همسایهها بزند، بد است و دنیا بداند که دولت ایران چنین سیاستهایی را قبول ندارد».
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «اعضای دولت نه فراماسونر، نه حجتیهای، نه بهایی، نه بزرگترین خطر از صدر اسلام تا کنون، نه خائن و نه دشمن هستند، بلکه اینان برای مقابله با دروغگویی و تقلب تلاش کردهاند و در این راه فحش خوردهاند و مقام معظم رهبری در سخنان خود گفت که حملات به دولت به خاطر دفاع از ارزشهاست».
روزنامه خورشید هم تمام صفحه نخست خود را به بازتاب سخنان شب گذشته رئیسجمهور اختصاص داده بود و عنوان «به حرمت مردم سکوت کردیم» را برای گزارش خود برگزید. این روزنامه نوشت: «چرا به ملت توهین میکنید؟ چرا به ملت میخواهید به زور القا کنید و بگویید که تو اشتباه کردی که این را انتخاب کردی؟ چرا اینقدر توهین و تهمت زدید؟ اگر میخواهید رئیسجمهور شوید در سال بعد خوب خود را معرفی کنید و ملت بعد از بررسیها انتخاب میکنند. چرا تحمیل میکنید؟ این گونه رفتارها مربوط به ملت ایران نیست».
روزنامه آرمان هم در مطلبی از گلایههای احمدینژاد از منتقدان نوشت و به بخشی از سخنان وی در خصوص پرونده فساد مالی اشاره کرد که گفته بود: «هنوز نفهمیدیم نتیجه رسیدگی به تخلف مالی پارسال چی شد».
دولت به معیشت مردم رسیدگی کند
روز گذشته، دوازدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری، در ساختمان مجلس قدیم برگزار شد و مسائل مهم داخلی و خارجی کشور از جمله موارد مورد بحث در این اجلاس بود. اجلاس سران کشورهای عدم تعهد در تهران، زلزله آذربایجان، وضعیت تحریمها و انتخابات ریاستجمهوری و شوراها در سال آینده، از جمله مواردی بوده که آیتالله مهدوی کنی در سخنرانی افتتاحیه خود به آن پرداخت.
اما آن فراز از سخنان ایشان که بیشتر مورد توجه روزنامههای صبح امروز قرار گرفت، جایی بود که رئیس مجلس خبرگان، از لزوم توجه دولت به زندگی مردم سخن گفت.
روزنامه رسالت در گزارش خود در این باره نوشت: «رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود در مورد مسائل داخلی کشور با ارائه چند پیشنهاد و راهکار اظهار داشت: در حالی که دشمنان دست از برنامههای خود علیه مردم ایران برنمیدارند، از دولت البته به معنای عام آن میخواهم، توجه خاصی به وضعیت معیشت مردم داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه انقلاب کردیم مردم به حقوق مادی و معنوی خود برسند، گفت: دولت باید برای رسیدن به این حقوق به ویژه معیشت مردم از نخبگان، فرهیختگان و کسانی که میتوانند در اداره جامعه نقشی داشته باشند، استفاده کند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: البته منظورم از دولت معنای عام آن است، مجلس نیز باید در تصویب قوانین از نظرات نخبگان استفاده کند».
روزنامه تهران امروز هم در گزارش خود درباره نشست روز گذشته با اشاره به انتقاد آیتالله مهدوی کنی از انتقاد از بریز و بپاشهای دولت نوشت: «آیتالله مهدوی کنی همچنین از بریز و بپاشهای نابجای برخی مسئولین و کارمندان دولت انتقاد کرد و گفت: اشاره مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی در این راستا ارزیابی میشود.
وی در ادامه گفت: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، قناعت است که تولیدکننده و مصرفکننده باید این امر را رعایت کنند؛ در موقعیت تحریم بیشتر باید قناعت کرد. در مال خودمان باید این نکته را رعایت کنیم و در مسأله بیتالمال نیز توجه به آن ضروریتر است».
اتمام حجت نصرالله با رژیم صهیونیستی
دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگوی صریحی با تلویزیون تازه راهاندازی شده «المیادین» لبنان به پرسشهای مدیر این شبکه خبری درباره مهمترین مسائل روز به ویژه تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه حزبالله و ایران، مسائل سوریه و موقعیت حزبالله و مقاومت در لبنان پاسخ داد.
نصرالله گفت: در صورتی که اسرائیل حملهای علیه ایران ساماندهی کند، یقینا پاسخ ایران به مرزهای فلسطین اشغالی محدود نخواهد بود و پایگاههای آمریکا در منطقه را نیز شامل میشود.
روزنامه کیهان در این زمینه در مطلبی با نام «اسرائیل از تار عنکبوت هم سستتر است» نوشت: «نصرالله گفت: در امتداد فلسطین اشغالی هر هدفی که به ذهن شما خطور کند، در تیررس موشکهای مقاومت است و ما اهداف را انتخاب میکنیم؛ هدف نظامی یا غیرنظامی باشد، اسرائیلیها میدانند که ما این امکانات را در اختیار داریم. امروز بازدارندگی واقعی ایجاد شده است. از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ هیچ جنگی در مرزهای جنوبی رخ نداد؛ اما جنگ تموز (۳۳ روزه) هدفش نابود کردن مقاومت در لبنان بود، ولی آنها شکست خوردند. از آن روز بازدارندگی حقیقی ایجاد شد. اگر ملتها اراده کنند، میگویم که اسرائیل از تار عنکبوت هم سستتر است».
روزنامه جمهوری اسلامی هم در گزارش خود در این باره نوشت: «وی به مقامهای رژیم صهیونیستی توصیه کرد، توان موشکی حزبالله را امتحان نکنند، چراکه توان موشکی و اماکن استقرار این موشکها، به گونهای است که حتی فکر صهیونیستها به آن نمیرسد. دبیرکل حزبالله لبنان هشدار داد که سران رژیم صهیونیستی به دنبال کشاندن منطقه به جنگ هستند و هر گونه ماجراجویی اسرائیل علیه ایران تلفات سنگینی را برای این رژیم به همراه خواهد داشت. دبیرکل حزبالله لبنان در پاسخ به این پرسش گفت: تمامی گزینهها برای مقابله با اسرائیل فراهم است و در این مورد فقط به دفاع کردن کفایت نخواهیم کرد و روزی خواهد آمد که از این گزینه استفاده میکنیم. وی در پاسخ به این که آیا تعداد موشکهای حزبالله لبنان، فراتر از بیست هزار فروند رفته است، تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که حزبالله موشکهای فراوانی دارد، اما از ذکر تعداد این موشکها امتناع کرد».
نصف پول صد ساله نفت در اختیار احمدینژاد
روزنامه تهران امروز نوشت: «طبق گزارشهای اعلام شده، حدود نیمی از درآمدهای نفتی ایران در ۱۰۳ سال گذشته، از آغاز دولت نهم تا به امروز کسب شده است. این در حالی است که طبق آنچه در قانون اعلام شده، باید درآمدهای نفتی، صرف خرید کالاهای سرمایهای شود، اما در سالهای اخیر، بیش از ۸۳ درصد درآمدهای نفتی صرف خرید کالاهای مصرفی و واسطهای شده است.
معاون اسبق وزارت نفت با بیان اینکه کل درآمد نفتی ایران در ۱۰۳ سال گذشته تاکنون، حدود یکهزار و ۱۱۶ میلیارد دلار بوده، اعلام کرد: با افزایش بهای طلای سیاه، درآمد نفتی در دولت نهم و دهم تاکنون به ۵۳۱ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش مهر، اکبر ترکان در نشست تخصصی رویکردها و استراتژیهای نوین تأمین مالی پروژههای زیرساخت و انرژی با رویکرد مدیریت صحیح منابع مالی موجود گفت: از دوره حکومت مظفرالدین شاه تا سال ۱۳۵۲ شمسی، درآمدهای نفتی ایران حدود ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است».
رونمایی از دوازده فیلم دیده نشده دوران قاجار
روزنامه جام جم از راهاندازی سینمای مظفری با رویکرد به پخش آثار تاریخی در کاخ گلستان خبر داد و نوشت: «۱۲ حلقه فیلم دیده نشده دوران قاجار پس از ۱۳ سال که برای مرمت به فرانسه فرستاده شده بود، به زودی رونمایی میشود. این فیلمها به دوره مظفرالدین شاه قاجار برمیگردد؛ دورهای که با ورود دوربین فیلمبرداری به ایران، سینما در کشورمان تولد یافت.
این فیلمها که نمایش آن به زودی آغاز خواهد شد، جز ۲۲ حلقه فیلمی است که ۱۳ سال پیش در کاخ گلستان از مجموعه بناهای تاریخی دوران قاجار کشف شد و با رایزنی یکی از ایرانشناسان با مرکز ملی فیلم فرانسه جهت مرمت به این کشور فرستاده شد، اما این فیلمها، تنها فیلمهای مکشوفه دوران قاجار نیستند. برای آن که بهمن ۸۹ نیز ۳۸ حلقه فیلم دیگر به طور اتفاقی از یکی از انبارهای عمارت خورشید در مجموعه کاخ گلستان کشف شد و هماکنون این فیلمها در مرحله مرمت قرار دارد.