پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۱۷۰۳۴۶
۱۹:۵۹
۱۳۹۱/۰۶/۱۶

خانواده علامه طباطبایی و قدوسی: جای مراسم تشریفاتی به فکرشان توجه کنید

۱۹:۵۹
۱۳۹۱/۰۶/۱۶
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: همزمان با سی و یکمین سالگرد شهادت آیت‌الله قدوسی و عروج سرافرازانه فرزند او، هم‌رزم مدافعان خونین هویزه شهید محمدحسن قدوسی و در آستانه سالگرد رحلت حکیم الهی علامه طباطبائی، خانواده شهید قدوسی با انتشار اطلاعیه‌ای خواستار پرداختن به حقیقت‌ حال بزرگان و احیاء طریقه تفکر آنان شد.

به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی در این اطلاعیه ضمن اشاره به شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی کشور، آمده است: وضعیت فکری و فرهنگی نیز بهتر از این نیست. از یکسو نسل جوان ما که در این نظام به دنیا آمده‌اند و در این شرائط رشد و پرورش یافته‌اند دچار تردیدها و سوالات و ابهامات بنیادین هستند. از سوی دیگر، مدیریت فرهنگی در طول سالیان نه تنها نتوانسته بسیاری از معضلات سابق را حل کند بلکه مشکلات جدید و حادی ایجاد کرده است.

تکیه بر شعار به جای شعور و مناسک به جای معارف و دیانت سطحی و قالبی به جای محتوایی و عمقی نه تنها به جایی نرسیده بلکه باعث شده که در اذهان نسل جوان و اهل فکر شک و تردید نسبت به بنیادهای فکری و اعتقادی ایجاد شود و نتیجه آن انبوهی از ابهامات و تردیدهائی است که بسیاری از محافل فکری و فرهنگی و اذهان نخبگان را فراگرفته است و مدیران فرهنگی جامعه سعی در پوشاندن آن می‌کنند و با فراگیرکردن شعارهای سطحی و فراخواندن انبوه انسان‌هائی که چه بسا با عمق فاجعه آشنا نیستند، گاه چنان فضا با هیاهو پوشانده می‌شود که دلسوزان دیانت و نظام امکان و قدرت سخن گفتن پیدا نمی‌کنند.

خانواده شهید قدوسی در اطلاعیه خود افزود: سخن‌پراکنی‌هایی که تناسبی با مشی و نظر بزرگان روحانیت و دیانت ندارند عرصه‌های تبلیغ را چنان درمی‌نوردند که گاه مراسم عزاداری سالار شهیدان با سخیف‌ترین کلمات آلوده شده و کسی را یارای اعتراض به آنان نیست.

این اطلاعیه در پایان تاکید کرده است: نگاهی دوباره به شخصیت‌های ارزشمند این مرز و بوم همچون علامه طباطبائی نمی‌تواند در قالب مراسم تشریفاتی و انبوه‌سازی‌های رسانه‌ای صورت گیرد. باید به مدرسه فکری آنان توجه نموده و دانست که نظام عقلانی و دیانت اعتدالی این متفکر دلسوخته همچون بسیاری از سنت‌های دیانت اصیل اسلامی و تمدن بزرگ ایرانی تنها چاره برای برون رفتن از این بن‌بست در حال انفجار است

گفتنی است همسر شهید قدوسی دختر علامه طباطبایی است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha