آفتابنیوز : آقای حريری در فوريه سال گذشته همراه با بيست نفر ديگر در جريان يک انفجار قوی در بيروت کشته شد.
در پی انتشار اين گزارش، جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا خواستار برگزاری اجلاس فوق العاده سازمان ملل شد و جک استرا، وزير امور خارجه بريتانيا ضمن تاييد اين تقاضا، از سوريه خواست با به رسميت شناختن لبنان به عنوان يک کشور مستقل، از خود حسن نيت نشان دهد.
کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا و آقای استرا اين گزارش را بسيار نگران کننده خواندند. جک استرا مهمان خانم رايس در آلاباما است.
وزير امور خارجه بريتانيا گفت اعمال تحريم عليه سوريه، از جمله گزينه های مورد نظر است.
روسيه در واکنش به گزارش سازمان ملل بر اين موضوع تاکيد کرد که عدالت بايد به اجرا درآيد اما نسبت به بروز بی ثباتی در منطقه هشدار داد.
در خود لبنان، امين جميل، رييس جمهوری پيشين اين کشور گفت اسامی قاتلان آقای حريری بايد اعلام شود و يک دادگاه بين المللی نيز بايد برای محاکمه آنها تشکيل شود.
اما سوريه که هر گونه دست داشتن در قتل نخست وزير سابق لبنان را رد کرده، گزارش سازمان ملل را بی اساس خوانده است.
معاون وزير امور خارجه سوريه گفت کشورش اکنون انتظار دارد که آمريکا و فرانسه در راستای منزوی ساختن سوريه اقدام کنند.
روز پنجشنبه، 20 اکتبر، دتلف مه ليس، حقوقدان آلمانی که از سوی شورای امنيت سازمان ملل متحد مامور تحقيق در مورد ترور آقای حريری شده بود، در گزارشی اظهار داشت که عمليات انفجار بمب نيرومندی در بيروت که به قتل رفيق حريری و بيست نفر ديگر منجر شد به احتمال قوی با تاييد مقامات ارشد امنيتی سوريه برنامه ريزی و اجرا شده بود.
در گزارش آقای مه ليس آمده است که تصميم در مورد ترور رفيق حريری نمی توانست بدون تاييد رده های بالای تشکيلات امنيتی سوريه اتخاذ و بدون تبانی همکاران آنان در تشکيلات امنيتی لبنان به اجرا گذاشته شود.
در پی ترور رفيق حريری، تظاهرات ضد سوری در لبنان برگزار شد و فشارهای بين المللی برای اجرای قطعنامه شورای امنيت مبنی بر درخواست از دولت سوريه برای خروج نظامی از لبنان ادامه يافت. سرانجام دولت بشار اسد، رييس جمهوری وادار شد تا پس از نزديک به چهل سال، واحدهای نظامی و امنيتی اين کشور را از لبنان خارج کند.
همچنين، در نخستين انتخابات پارلمانی لبنان پس از خروج سوريه، احزاب و شخصيت های مخالف اين کشور در لبنان توانستند قدرت را در دست بگيرند.