کد خبر: ۲۰۶۰
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۷:۴۸
علاالدین بروجردی:

حرف آخر مجلس الزام دولت به استفاده از فناوري هسته‌اي است

آفتاب‌‌نیوز : علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي در كنفرانس بين‌المللي فناوري هسته‌اي و توسعه پايدار با بيان اين مطلب افزود: جمهوري اسلامي ايران از آن تاريخ تاكنون براي زدودن ابهامات القايي شفاف‌سازي و ايجاد اعتماد جهاني مبني‌بر عدم بهره‌گيري از غني‌سازي اورانيوم براي توليد سلاح هسته‌اي اقدام مهمي را انجام داده است.

به گفته‌ اين نماينده مجلس تعليق داوطلبانه و موقت غني‌سازي با هدف اعتمادسازي، امضاي پروتكل الحاقي پادمان، با هدف شفاف‌سازي، توقف ساخت قطعات سانتريفيوژ، توقف فعاليت‌هاي پروژه UCF اصفهان، توقف كليه پروژه‌هاي تحقيقاتي البته بدون هيچ مبناي حقوقي بين‌المللي، ادامه مذاكرات در بالاترين ستوه با سه كشور اروپايي با هدف تفاهم براي زدودن نگراني‌ها و آغاز مجدد فناوري هسته‌اي، ارائه گزارش 1030 صفحه‌اي به شوراي حكام در مورد كليه فعاليت‌هاي هسته‌اي مهمترين اقدامات ايران در اين زمينه بوده است.

وي ادامه داد: بنابراين ايران به كليه تعهدات خويش در چارچوب بيانيه تهران و بيانيه 15 نوامبر 2004 پاريس عمل نموده است و در اين دو بيانيه سه كشور فرانسه، انگليس و آلمان بر حقوق و تعهدات ايران براساس پيمان NPT بدون تبعيض تصريح نموده‌اند و اين بدان معناست كه با پايان ابهام‌هاي ايجاد شده و باتوجه به شفاف‌سازي و ايجاد اطمينان، ايران مي‌تواند از اين حق استفاده كند.

بروجردي در ادامه صحبت‌هاي خود با تأكيد بر اينكه سياست‌هاي آمريكا در مورد فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران و گفتار مقامات آن تناقض آشكار وجود دارد گفت: همه مي‌دانيد كه ايران در سال 1968 يعني 37 سال پيش عهدنامه NPT را امضا نمود و در سال بعد نيز آن را به تصويب رساند. برنامه‌هاي صلح‌آميز خود را از اوايل دهه 70 ميلادي آغاز كرده و آمريكا سازنده راكتور تحقيقاتي هسته‌اي تهران، آلمان سازنده نيروگاه هسته‌اي بوشهر و فرانسه طراح نيروگاه هسته‌اي دارخوين، بوده‌اند.

سه كشور اصلي همكار ايران در برنامه‌هاي هسته‌اي در آن مقطع كه نياز ايران به انرژي به مراتب كمتر از امروز بود آمريكايي‌ها پذيرفته بودند كه ايران تا 23 هزار مگاوات انرژي هسته‌اي توليد كند.

بروجردي با تأسف از تناقض آشكار آمريكا در مورد مسائل هسته‌اي ايران گفت: تناقض آشكار و تأسف‌بار آمريكا در اينجاست كه امروز پس از گذشت بيش از 30 سال كه مصرف انرژي ما به مراتب بيشتر شده است اعلام مي‌نمايد، ايران به‌دليل داشتن منابع گسترده سوخت‌هاي فسيلي نيازي به انرژي هسته‌اي ندارد. مگر ايران ديروز كشور بزرگ نفتي با توليد حدود 2 برابر امروز نبود. رئيس كميسيون امنيت ملي ادامه داد يكي از دلايل اينكه ما نمي‌توانيم به آمريكا و سياست‌هايش اطمينان كنيم اين است كه متأسفانه اين كشور مدعي صلح و عدالت در جهان به‌طور شرم‌آوري سياست‌هاي دوگانه و تبعيض‌آميز را در جهان اعمال مي‌كند و در پرونده هسته‌اي ايران يكي از دهها مثال آن را نشان داده است.

وي خطاب به شركت‌كنندگان به اين سمينار گفت: سه كشور انگليس، فرانسه و آلمان اگر بخواهند از همين سياست دوگانه آمريكا تبعيت نمايند و به‌جاي منطق علمي، حقوقي و فني فشار سياسي را جايگزين كنند بدانند كه راه به‌جايي نخواهند برد و دولت جمهوري اسلامي ايران با حمايت و پشتيباني مجلس شوراي اسلامي قاطعانه در برابر چنين سياستي به هر بهايي خواهند ايستاد.

علاءالدين بروجردي در ادامه به تخلفات سه كشور اروپايي در رابطه با پرونده هسته‌اي ايران اشاره كرد و در تكميل اين صحبت به ماده 4 عهدنامه NPT اشاره كرد و افزود: بنابراين ماده همه اعضا متعهد مي‌گردند كه تبادل هرچه سريع‌تر تجهيزات و اطلاعات فني را در جهت مصارف صلح‌جويانه انرژي هسته‌اي تسهيل نموده و حق شركت در اين مبادلات را دارند. بايد دقت داشته باشيم كه سه كشور برخوردار از اين دانش يعني: انگليس، فرانسه و آلمان، قبل از پيروزي انقلاب به اين تعهد عمل مي‌كردند ولي پس از پيروزي تا به امروز به راحتي از آن سرپيچي كردند كه اين بايد پيگيري جدي شود.

وي در ادامه به موافقتنامه پاريس و توافق سه كشور اروپايي اشاره كرد و گفت: براساس اين توافقنامه شناسايي و تأكيد برحق مسلم ايران مبني‌بر استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي در چارچوب NPT و باتوجه به مفاد ماده 4 اصرار اين سه كشور بر توقف دائم غني‌سازي است كه اين نشانگر تخلف آشكار از تعهد است.

رئيس كميسيون امنيت ملي ادامه داد: اين سه كشور اروپايي در موافقتنامه پاريس براي پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني به طور فعال و حمايت از آن اعلام آمادگي نموده بودند، اما عدم توانمندي آنها در اجراي اين تعهد در اجلاس اخير WTO نشان‌دهنده ناتواني اين كشورها در اجراي تعهدات است.

بروجردي بار ديگر به تعهدات اين سه كشور در مواقفتنامه پاريس اشاره كرد و گفت: آنها متعهد شده بودند كه براي مبارزه با تروريسم شامل فعاليت‌هاي القاعده و ساير گروه‌هاي تروريستي همچون سازمان منافقين همكاري نمايند. اما متأسفانه پارلمان فرانسه با دعوت از سركرده تروريست‌ها مريم رجبي به‌طور آشكار تعهد خود را نقض كرده است كه اين هم نيازمند بازخواست جدي است.

وي در ادامه نتيجه گرفت كه سه كشور اروپايي پيش از آنكه جمهوري اسلامي ايران را به تخلف متهم نمايند بايد به تخلفات خود نگاهي كنند و تا دير نشده آن را اصلاح كند.

بروجردي در ادامه سخنان خود به بازرسي آژانس و مسؤوليت البرادعي در اين‌باره اشاره كرد و گفت: طبق بند (و) ماده 7 اساسنامه سازمان مديركل و كارمندان آژانس در اجراي وظايف خود نبايد از منابع خارج از آژانس دستورالعملي را دريافت نموده و با توجه به مسؤوليت‌هاي خود در آژانس مجاز نيستند هيچ يك از اصرار صنعتي يا اطلاعات سري را كه به علت وظايف رسمي خود از آنان آگاه شدند افشا نمايند.

اما بازرسان آژانس علي‌رغم صراحت اين بند پس از بازرسي از نقاط حساس ايران در فاصله نزديكي اطلاعات محرمانه را نه تنها منتشر بلكه به‌طور تحريف شده در برخي نشريات غربي به چاپ رساندند.

اين تخلف آشكاري است كه هم رئيس كل آژانس كل انرژي هسته‌اي طبق همين ماده صورت داده است كه بايد پاسخگو باشد.

وي افزود: مسؤولان جمهوري اسلامي نيز طبق همين ماده و تخلفات صورت گرفته نبايد اجازه اينگونه بازديدها را بدهند.

بروجردي در پايان با تأكيد بر اينكه ايران با هرگونه كاربرد نظامي انرژي هسته‌اي در ايران مخالف است و معتقد است كه كليه سلاح‌هاي اتمي جهان بايد طبق يك برنامه‌ريزي منهدم شود گفت: ايران باتوجه به اعتقاد راسخ به عدم كاربرد نظامي و اطمينان از خود و تعهد به NPT همه گام‌هاي لازم را براي شفاف‌سازي و احتمال‌آفريني برداشته است. اين پيمانه امروز لبريز شده است.

رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس بار ديگر به سياست‌هاي دوگانه آمريكا و سياست‌هاي فرسايشي آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي اشاره كرد و با تأكيد برآن كه آژانس بدون ترديد متأثر از فشارهاي آمريكاست گفت: هيچگونه زمينه‌اي براي تصويب پروتكل الحاقي در مجلس وجود ندارد مگر آژانس و كشورهاي مذاكره كننده با توافق منطقي برتضمين عيني فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران به‌ويژه حق برخورداري از فناوري هسته‌اي در چارچوب اهداف صلح‌آميز همكاري لازم را انجام دهد.

وي تأكيد كرد: اكنون نوبت اروپاست كه در مقابل برداشتن گام‌هاي متعدد از طرف ايران براي شفاف‌سازي همكاري لازم را براي آغاز مجدد غني‌سازي و چرخه سوخت انجام دهد.

علاءالدين بروجردي پس از اشاره به طرح جديد مجلس براي توليد 20 هزار مگاوات برق پس از راه‌اندازي 20 نيروگاه هسته‌اي گفت: كلام آخر نمايندگان مجلس با تصويب طرح الزام دولت به فناوري هسته‌اي كه مراحل نهايي قانوني خود را در مجلس سپري مي‌كند، تصميم‌گيري كرده است و اميدواريم كه سه كشور اروپايي انگليس، آلمان و فرانسه بتوانند از بوته اين آزمايش سرافراز بيرون آيند و براساس واقعيت‌هاي ايران در زمينه انرژي هسته‌اي به صورت بومي كه كليه مراحل اين دانش را امروز در اختيار دارند به تعهدات خود عمل كنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین