آفتابنیوز : آفتاب: بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 5 / 7 / 1392 را اعلام کرد که بر اساس آن لبنیات در یک تاریخ یکساله 24.4 درصد، تخم مرغ 21.1 درصد، برنج 70.2 درصد، حبوبات 83.4 درصد، میوه های تازه 74.6 درصد، سبزی های تازه 90.4 درصد، گوشت قرمز 36.7 درصد، گوشت مرغ 38.2 درصد، قند و شکر 41.4 درصد، چای 48.8درصد و روغن نباتی 53.7 درصد افزایش داشته است.
طبق این گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ کاهش داشت و شانه ای 82000 الی 110000 ریال فروش می رفت. در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک افزایش جزئی یافت و قیمت برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای لوبیا سفید و لوبیا قرمز اندکی افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه کاهش داشت.
به گزارش تسنیم، در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک و طالبی عرضه نمی شد و آلو عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پائینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.
بانک مرکزی همچنین گزارش داده که میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای سیب گلاب، پرتقال درجه یک، انار، شلیل و شبرنگ، هلو و به ویژه نارنگی و لیموشیرین کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه افزایش یافت.
در گروه سبزی های تازه بهای سبزی های برگی بدون تغییر بود. قیمت خیار و پیاز افزایش ولی بقای سایر اقلام این گروه کاهش داشت. در این هفته قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود و بهای گوشت مرغ کاهش جزئی یافت. در هفته مورد بررسی، قیمت قند و شکر اندکی افزایش داشت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.
گروههای مواد خوراکی
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه معادل 1.2 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل 2.0 درصد کاهش داشت.
برنج و حبوب
در هفته مورد بررسی، در گروه برنج بهای برنج داخله درجه یک معادل 0.2 درصد افزایش یافت و قیمت برنج داخله درجه دو ثابت بود.
در گروه حبوب، بهای لوبیا سفید معادل 7.0 درصد و لوبیا قرمز نیم درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه کاهش داشت.
در گروه میوه های تازه بهای سیب گلاب معادل یک دهم درصد، پرتقال درجه یک 2.3 درصد، نارنگی 21.1 درصد، لیموشیرین 18.1 درصد، انار 8.5 درصد، شلیل و شبرنگ 6.4 درصد و هلو 3.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.3 درصد تا 7.0 درصد افزایش یافت.
در گروه سبزی های تازه بهای سبنزی های برگی بدون تغییر بود. قیمت خیار معادل 3.3 درصد و پیاز 2.0 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 1.5 درصد تا 7.0 درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در این هفته قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود و بهای گوشت مرغ معادل 0.6 درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در هفته مورد بررسی، قیمت قند معادل 0.2 درصد و شکر 0.1 درصد افزایش داشت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.