آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش راز، يك قاشق مرباخوري عسل در يك ليوان آب گرم، بهترين گزينه براي شروع صبح است. عسل چربي سوز است و مي توان از آن براي درمان چاقي استفاده كرد.
۱. هل
هل در گوارش غذا، تجزيه و جذب مواد مغذي در بدن، افزايش سوخت و ساز، سوزاندن چربي و كاهش وزن موثر است. نوشيدن يك فنجان چاي به همراه چند حبه هل قبل از خواب، براي سلامتي بدن بسيار موثر است.
۲. سير
مصرف سير در آشپزي به علت طعم، بو و خواص آن، تاريخچه ديرينه اي دارد. سير اثرات ضد باكتري قوي دارد و باعث كاهش LDL (كلسترول بد) و سطح چربي هاي بد در بدن مي شود. به همين دليل است كه در همه جاي كشور هند، خمير زنجبيل ـ سير سر هر ميز غذايي ديده مي شود. (البته سير خواص بسيار زياد ديگري نيز دارد كه از حيطه بحث ما خارج است)
۳. دوغ
دوغ يك نوشيدني كامل و سالم است كه به راحتي در خانه تهيه مي شود. اين نوشيدني با چربي و كالري كمي كه دارد، مواد مغذي و ضروري بدن را فراهم مي كند. با اضافه كردن كمي گشنيز و فلفل تازه، نمك و فلفل سياه (به سبك هندي)، مي توان يك نوشيدني بهداشتي و كاملاً سالم را در منزل تهيه كرد. در ايران براي طعم دار كردن دوغ از نعناع خشك يا تازه، برگ ريحان، گل محمدي و كاكوتي استفاده مي شود كه هر يك خواص ويژه اي دارند.
۴. كلم
كلم حاوي مواد آنتي اكسيدان است كه مصرف آن به همراه غذاهاي گوشتي، بسيار موثرتر است. كلم سرعت تبديل كربوهيدرات و قند به چربي را كاهش مي دهد؛ بنابراين براي كاهش وزن بسيار مفيد است. مصرف آن به شكل خام يا پخته فرقي نمي كند و بستگي به ذائقه فرد دارد، اما سعي كنيد حتماً در هر وعده غذا، از آن استفاده كنيد.
۵. فلفل قرمز
فلفل قرمز ماده ديگري است كه سرشار از آنتي اكسيدان است و به افزايش سوخت و ساز بدن و در نتيجه سوزاندن چربي كمك مي كند. «كپسايسين» موجود در آن، علاوه بر توليد گرما و افزايش سوخت و ساز و كاهش درد، بيست دقيقه بعد از مصرف مي تواند به سوزاندن چربي غذاي مصرف شده كمك كند؛ پس به عنوان يك ادويه خوب در هنگام غذا خوردن از آن استفاده كنيد و به سوزش دهان اهميت ندهيد، براي رفع سوزش دهان مي توانيد يك يا دو قاشق ماست ميل كنيد.
۶. دارچين
اين ادويه به توليد انسولين كمك مي كند و موجب كنترل ميزان قند خون در بدن مي شود. مصرف آن براي افراد مبتلا به قند خون «نوع دو» توصيه مي شود. دارچين را هم مي توانيد به چاي اضافه كنيد و هم از آن در آشپزي استفاده نماييد.
۷. عسل
يك قاشق مرباخوري عسل در يك ليوان آب گرم، بهترين گزينه براي شروع صبح است. عسل چربي سوز است و مي توان از آن براي درمان چاقي استفاده كرد.
۸. ارزن
دانه هايي مانند ارزن و تخم كتان كه فيبر زيادي دارند، در كنترل كلسترول و سوزاندن چربي هاي زائد بدن نقش موثري دارند.
۹. عدس و لپه
اين دو ماده سرشار از ويتامين هاي E، C، B، A، كلسيم، پتاسيم، آهن، پروتئين و فيبر هستند. عدس و لپه، چربي بسيار كمي دارند و موجب كاهش كلسترول و كنترل سطح قند خون مي شوند. يك فنجان عدس يا لپه، براي شام بسيار مفيد است.
۱۰. روغن خردل
روغن خردل يكي از سالم ترين روغن ها جهت پخت و پز است. چون داراي پايين ترين سطح چربي اشباع شده است. اين روغن در عين حال آنتي اكسيدان و ويتامين هاي مفيد براي بدن را فراهم مي كند و موجب كاهش كلسترول خون و بهبود سلامت قلب مي شود. امروز براي سلامتي بيشتر و كاهش وزن، سعي كنيد روغن خردل را نيز به برنامه آشپزي تان بيفزاييد.
۱۱. زردچوبه
زردچوبه حاوي «كوركومين» است. اين ماده در محافظت از قلب، كاهش سطح كلسترول بد (LDL)، پايين آوردن فشارخون بالا، جلوگيري از لخته شدن خون و كاهش خطر ابتلا به حملات قلبي، نقش موثري دارد. با اضافه كردن آن به گوشت (براي طعم دار كردن) و غذاهايتان، سلامتي را به خانواده هديه كنيد.
توضيح مترجم: (لازم به ذكر است كه مواد مذكور خواص بسيار زياد ديگري نيز دارند، ولي در اينجا فقط به خواص آنها در رابطه با كاهش وزن اشاره شده است)