کد خبر: ۲۲۲۶
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۴:۱۲
رئيس اداره پيشگيري و درمان سوء مصرف مواد مخدر:

هروئين يا آمفتامين; كريستال قابل تشخيص نيست

آفتاب‌‌نیوز : دكتر محسن وزيريان، رئيس اداره پيشگيري و درمان سوءمصرف مواد مخدر در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: اين مواد به صورت غيرقانوني از قاچاقچيان خريداري مي شوند كه اطلاع درستي درخصوص آنها ندارند و معلوم نيست كريستال يا شيشه فروخته شده از چه موادي به وجود آمده است.

بنابر اين گزارش، مواد محرك جديد (اكستازي، ال اس دي و...) از خانواده آمفتامين ها (نوعي ماده محرك) هستند كه سيستم عصبي را تحت تأثير قرار مي دهند. گروهي از اين مواد كه به آنها مت آمفتامين مي گويند عوارضي از قبيل كم خوابي، كم اشتهايي و سرخوشي نيز ايجاد مي كنند. كريستال، شيشه و يخ جزو اين مواد محسوب مي شوند.

به گفته دكتر وزيريان، مت آمفتامين ها در لابراتوارهاي غيرقانوني به شكل قرص يا گرد توليد مي شوند و ممكن است افراد آنها را با دارو اشتباه بگيرند. در حالي كه اين مواد به شدت اعتياد آورند.

وي با اشاره به اين كه اين مواد بيشتر محرك بوده و توهم زا نيستند ادامه داد: اين درحالي است كه اكستازي هم محرك و هم توهم زاست و مصرف اين مواد از حدود سه سال پيش در ايران افزايش يافته است.

رئيس اداره پيشگيري و سوءمصرف مواد مخدر وزارت بهداشت اظهار داشت: اعتيادآوري اين مواد همچون هروئين وترياك نيست و بيشتر جنبه رواني دارد اما مي توانند فرد را به مصرف ساير مواد مخدر ترغيب كنند.

وي ادامه داد: مواد محرك و توهم زا فرد را ازحالت طبيعي رواني خارج مي كنند و ممكن است دست به رفتارهاي جنسي بزند و به همين دليل احتمال ابتلا به بيماري هاي مقاربتي و ايدز در مصرف كنندگان اين مواد افزايش مي يابد.

وزيريان مرگ و مير در اثر اين مواد را ناشي از مصرف بسيار زياد آنها دانست و گفت: بر اثر مصرف زياد، درجه حرارت بدن فرد بالا مي رود و دچار كم آبي و سپس ايست قلبي و مشكلات تنفسي مي شود كه در صورت استفاده از الكل و انجام فعاليت هاي بدني همچون رقصيدن، اين احتمال افزايش پيدا مي كند.

وي افزود: تمامي اين عوارض در صورتي مشاهده مي شود كه مواد فروخته شده توسط دلالان ناخالصي نداشته باشند.

دكتر وزيريان به افرادي كه اين مواد را مصرف كرده اند توصيه كرد هرچه سريع تر مصرف آنها را متوقف كنند و گفت: براي ترك اين مواد احتياجي به مراجعه نيست چون بيشتر علائم روانپزشكي اضطراب و افسردگي ايجاد مي كنند و پزشكاني كه درخصوص اعتياد اطلاعات كافي دارند مي توانند با تجويز موقت دارو، اين عوارض را برطرف سازند.

رئيس اداره پيشگيري و سوءمصرف مواد مخدر وزارت بهداشت درخصوص پژوهش هاي انجام شده درخصوص اين مواد از سوي سازمان ها و ادارات مختلف گفت: معمولاً هماهنگي بين اين تحقيقات صورت نمي گيرد ولي تحقيقات بزرگ و كشوري با هماهنگي ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام مي شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین