آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، مهمترین ظروف مورد استفاده عبارتند از انواع استیل، ظروف رویین، مسی، چدنی، تفلون و پیرکس.
اگرچه پخت و پز در ظروف تفلون بسیار آسانتر صورت میگیرد، ولی در صورت آسیب دیدن پوشش تفلونی این ظروف و با ورود قطعات تفلون به مواد غذایی آسیبهایی متوجه سلامتی افراد خانواده میشود.
از مهمترین عوارض دریافت زیاد آلومینیوم ابتلا به بیماری آلزایمر یا فراموشی است.
ظروف چدنی با پوشش استیل و ظروف پیرکس مقاوم به شعله مستقیم برای پخت و پز مواد غذایی مناسبترند زیرا به غذا واکنش نشان نمیدهند و به راحتی قابل شستوشو هستند.
ظروف چینی، تفلون و لعابی تا زمانی که روکش آن آسیب ندیده باشد برای طبخ مناسبند. دقت شود تا دمای ظرف تفلون نباید از 350 درجه سانتیگراد بیشتر شود و قرار دادن ظرف خالی تفلون در روی شعله موجب بالا رفتن دما و تخریب ظرف به همراه تولید مواد سرطانزایی میشود که به همراه غذا وارد میشود.
ظروف مسی قلع اندود به واسطه حرارت و مواد اسیدی روکش آن حل شده و موجب مسمومیت با سرب میشود. طبخ غذا در ظروف آلومینیومی به علت حل شدن آن در غذا ممکن است احتمال مسمومیت با آلومینیوم و بنابراین افزایش خطر آلزایمر شود، اما مقدار حل شده در غذا آنقدر ناچیز است که مسمومیت نامحتمل است. با این وجود بهتر است غذاهای اسیدی یا نمکی، گوجه فرنگی و مرکبات در آن پخته نشود.
در مورد ظروف یکبار مصرف باید دقت کرد که انواع کاغذی و نشاستهای به دلیل بازگشت به طبیعت و کاهش خطر تولید مواد سمی انواع بهتری هستند.
ظروف روشن که پلی استایرن شفاف هستند تنها برای مواد سرد مناسبند و برای مایعات گرم به هیچ عنوان نباید استفاده شوند. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی و پروپیلنی برای غذاهای گرم و مرطوب مجاز و مناسب، ولی برای غذاهای داغ ممنوع است.
ظروف پلی استایرنی فوم دار و پلی استایرنی سفید رنگ برای مواد غذایی با دمای کمتر از 140 درجه سانتیگراد مجاز است. این علائم در زیر ظروف یکبار مصرف قید شده که باید مورد توجه باشد.