آفتابنیوز : آفتاب: اخیرا سفر چند دختر نوجوان آلمانی به سوریه و حضور آنها در میان گروههای جهادی این کشور موجی از شگفتی و خشم را در آلمان به وجود آورده است. به ویژه که آمارهای جدید نشان میدهد که بسیاری از دختران سلفی به تنهایی رهسپار سوریه میشوند تا به حمایت از جنگجویان مسلح مخالف اسد در این کشور بپردازند.
به گزارش پایگاه خبری سوری دام پرس، ساره به محض این که قدم به خاک سوریه گذاشت به دوست خود پیغام داد: "من الآن نزد القاعده هستم". پیامی که هم کلاسی هایش در مدرسهای که در آن درس میخواند در شهر کونستانس در جنوب آلمان را شوکه کرد. اما این شوکه زمانی بیشتر شد که این دختر 15 ساله دبیرستانی که آلمان را به مقصد سوریه ترک کرده است در پیام دیگری که در یکی از صفحات اجتماعی منتشر کرد، نوشت: "ما از همسرانمان در مبارزه حمایت میکنیم و از آنها مبارز به دنیا میآوریم".
خبرگزاری دویچه وله آلمان گزارش داده است که ساره در تعطیلات زمستانی راهی سوریه شده است، برای انجام این سفر نیز بسیار به دقت برنامه ریزی کرد به گونهای که گذرنامه پدرش را دزدید و امضای او را به دلیل آن که سنش کمتر از سن قانونی برای سفر بود، جعل کرد تا بتواند اجازه سفر بگیرد. سپس رهسپار سوریه شد تا بتواند در "جهاد" در آن کشور شرکت کند، بعد از آن از انظار ناپدید شد.
ساره همچنین تا کنون آثار مختلفی را از خود در شبکههای اینترنتی منتشر کرده است، از جمله اخیرا ویدئویی از خود در یوتیوب منتشر کرد که در آن در حالی که عبارت "لا اله الا الله محمد رسول الله" را به عنوان عکس شخصی خود انتخاب کرده در حال تمرین عملیات "جهادی" نمایش داده شده است.
"مادر عزیز" (امة العزیز) نام جدید ساره است. وی از 4 دسامبر به عقد یک "مجاهد" آلمانی از شهر کولونیا در آمده است و مقامهای آلمانی بر این باورند که این دو به جمع "مجاهدین" آلمان در حلب برای جنگ در کنار مبارزان دولت اسلامی در عراق و بلاد شام، موسوم به داعش پیوستهاند. اطلاعاتی نیز مخابره شده است که نشان می دهد سارا به طور مستقیم در کشتار مشارکت میکند.
به این ترتیب سوریه نه تنها به مرکز جذب مجاهدان جوان بلکه مجاهدان نابالغی تبدیل شده است که در کنار کشورهای عربی کشورهای غربی نیز به آن جهادی می فرستند.
مقامهای امنیتی آلمان میگویند که تا کنون 270 نفر از آلمان به سوریه سفر کرده اند که از این رقم تنها 60 نفر افراطی تندرو در نیمه های 2013 از آلمان رهسپار سوریه شدهاند که چهار برابر بیش از یک سال قبل از آن محسوب میشود.
نهادهای امنیتی غربی به ویژه اروپایی ها از جمله آلمان بارها از اعزام گروه های جهادی از کشورهایشان به سوریه ابراز نگرانی کرده و آن را به ضرر امنیت ملی کشورهایشان و امنیت اروپا دانسته اند. نگرانی آنها زمانی دو چندان می شود که بیم آن می رود این افراد بخواهند با تجربیاتی که از جنگ در سوریه به دست آورده اند به اروپا بازگردند و عملیات تروریستی در خاک اروپا مرتکب شوند. مساله ای که باعث شده تا برخی کشورهای غربی از جمله آلمان در محاسبات خود در تعامل با سوریه تجدید نظر کرده و باب همکاریهای امنیتی با این کشور را مجددا بگشایند.