کنگره ای برای حل اختلافات سوسیالیست های فرانسه
به گزارش آفتاب نیوز، 
به گزارش خبرگزاری ها، هفتاد و چهارمین کنگره حزب سویالیست فرانسه روز جمعه در حالی آغاز به کار کرد که این حزب با اختلافات شدید درونی مواجه است. سابقه این اختلافات به شکست نامزد حزب سوسیالیست – لیونل ژوسپن – در انتخابات سال 2002 باز می گردد. پس از شکست ناباورانه ژوسپن که یکی از دلایل چشمگیر آن، معرفی تعداد نامزدهای ریاست جمهوری توسط احزاب و سازمان های چپگرا بود، حزب سوسیالیست به تدریج به 3 جناح تبدیل شد: جناح اول به رهبری «فرانسوا اولاند» دبیرکل با سابقه، جناح دوم به رهبری «لوران فابیوس» و جناح سوم به رهبری «آرتور مونتوبورگ»، «ونسان پیون» و «هانری امانوئلی».
اختلافات این جناح ها که در فاصله سال 2002 تا سال 2004 زیاد برجسته نبود، در جریان همه پرسی پیش نویس قانون اساسی اتحادیه اروپا به اوج خود رسید تا آنجا که جناح دوم به رهبری فابیوس برخلاف تصمیم کادر رهبری حزب سوسیالیست مبنی بر دادن رأی مثبت به پیش نویس، سیاستی دیگر در پیش گرفت و علیه آن به مبارزه برخاست؛ این رویه باعث شد تا برخی حتی از انشعاب در میان سوسیالیست ها سخن بگویند.
اما آغاز آشوب های سه هفته پیش در فرانسه زنگ خطری برای چپگرایان از جمله سوسیالیست ها بود که از مدت ها پیش،دولت های راست گرا به رهبری «ژان پی یر افارن» و سپس «دومینیک دوویلپن» را مورد انتقاد قرار می داده اند. بر همین اساس نیز چپگرایان بر این عقیده بودند که با نقد سیاست های داخلی دولت و به ویژه در عرصه رفتار با مهاجران که عامل محرکه آشوب های اخیر بوده اند، می توانند دستاوردهای خود در زمینه شکست نسبی راستگرایان درانتخابات محلی را تعمیق ببخشند موفقیتی که به طور موقت و کمرنگ بر اختلافات سوسیالیست ها هم سرپوش گذاشته بود.
با این همه، دلایل دیگری که در جبهه سوسیالیست ها، آنان را به حل اختلافات درونی شان ترغیب کرده، نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده میلیادی و در عین حال، گرایش بخش قابل توجهی از افکار عمومی به جناح راست (به خاطر سیاست سرکوبگرانه اش در مقابل آشوب های اخیر) که سعی دارد خود را ناجی فرانسه و ارزش های فرانسوی معرفی کند، از جمله مشوق های سوسیالیست ها برای وحدت صفوفشان بوده است. مورد اخیر به ویژه از آن رو حائز اهمیت است که انتشار نتایج یک نظرسنجی در روزنامه «کوئیست فرانس» حکایت از آن دارد که 56 درصد از مردم این کشور گفته اند حزب سوسیالیست به موضوعات نگران کننده آنان بی توجه است و 67 درصد اعتقاد داشته اند که آن حزب فاقد برنامه ای مناسب برای حل مشکلات کشور است.
در هر حال، کنگره سوسیالیست ها در شهر «مان» که روز یکشنبه به پایان می رسد، باید بتواند به اختلافات درونی و جناح بندی ها پایان دهد و سپس رهبری را برگزیند که بتواند حزب سوسیالیست را همانند زمان «فرانسوا میتران» به پیروزی درانتخابات ریاست جمهوری راهبری کند.
در این میان، گرچه اولاندو فابیوس مدعیان اصلی برای رهبری حزب سوسیالیست هستند، اما این امکان را نیز نباید از یاد برد که نمایندگان حاضر در کنگره «مان» فرد دیگری حتی ژوسپن را برگزینند که راه حلی میانه برای حل بحران داخلی حزب سوسیالیست به حساب خواهد آمد.