آفتابنیوز : آفتاب: «عزیزالله خیری» در گفتوگو با ایسنا، گفت: قسمت گوشتوار و میوه مانند نسترن مقادیر فراوانی ویتامین دارد که در رقیق شدن کمک میکند.
وی ادامه داد: استفاده این گیاه برطرف کنندهی ورمهای کلیوی است. خوردن تارهای آن کرمهای معده را دفع میکند. پیش از این جوشاندهی ریشه آن در برطرف کردن بیماری هاری استفاده میشد همچنین این گیاه اثری آرامبخش دارد.
این کارشناس افزود: نسترن یکی از انواع بیابانی گل سرخ است که اغلب با پایهی پیوند برای انواع گل سرخ استفاده میشود. این گیاه دارای انواع و اقسام رنگهای سفید، زرد، قرمز پرپر و کمپر دارد. گلهای آن به صورت منفرد و مجتمع هر دو دیده میشود.
وی با اشاره به خواص دارویی این گیاه گفت: این گیاه مقدار زیادی تانن همچنین ویتامین ث دارد و به همین برای درمان رقیق شدن خون، قابض و ادرارآور است و بیشتر برای مبتلایان به اخلاط خونی، ورم کلیه و دردهای کلیوی که در نتیجه سنگ باشد توصیه میشود.
خیری تصریح کرد: جوشاندن این گیاه به شرط این که بیشتر از 10 دقیقه نجوشیده باشد برای برطرف کردن عوارض کمبود ویتامین ث به کار میرود و میتوان با قسمتهای گوشتدار این میوه مربا و کمپوت درست کرد.
وی خاطرنشان کرد: این گیاه در زیباسازی محیط نیز استفاده دارد و اگر مقداری برادهی آهن در پای درخت این گیاه بهعنوان کود بریزید، گلهای این گیاه بیشتر و بادوامتر میشود.