اروپا و آمريكا به دنبال ارجاع ايران به شوراي امنيت نيستند
به گزارش آفتاب نیوز، 
اين روزنامه چاپ هند افزود: موافقت جورج بوش، رييس جمهور آمريكا، با طرحي كه به ايران اجازه غني سازي اورانيوم در روسيه را ميدهد تغييري در تاكتيكهاست كه احتمالا مانع وقوع رويارويي نهايي در وين خواهد بود.
اين روزنامه هندي اضافه كرد: چرخش بوش كه سياستمداران جنگ طلب را خشمگين كرده براي دولت هند كه در نشست شوراي حكام وين با آمريكا همكاري كرد، اين معني ضمني را دربرداشته كه به مان موهان سينگ، نخست وزير هند كمك ميشود تا بن بستي را كه در مواجهه با احزاب چپ كشورش با آن روبرو شده، فرو نشاند.
اين گزارش ادامه داد بوش كه روز جمعه با ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه در نشست كشورهاي حاشيه اقيانوس آرام ديدار كرد، به وي گفت كه از طرح مسكو براي پيشنهاد اين شانس به ايران كه ميتواند غني سازي اورانيوم را در روسيه دنبال كند حمايت ميكند.
بر اساس اين گزارش، آمريكا پيش از اين مخالف هر گونه معاملهاي بود كه به ايران اجازه ميدهد كه خود اقدام به غني سازي اورانيوم كند. اما طرح پيشنهادي اخير به تهران اجازه تبديل اورانيوم را در خارج از كشور و تحت كنترل روسيه ميدهد.
اين گزارش ادامه داد، اين نخستين توافق ارايه شدهاي است كه آمريكا به آن كاملا علاقه نشان داده و قصد دارد جبهه مشتركي را بر سر آن با روسيه دوست طولاني مدت ايران تشكيل دهد.
اين گزارش ادامه داد واشنگتن پيش از اين به رويكرد "دخالت ممنوع" درباره هر مذاكرهاي با ايران از جمله پيشنهاد ارايه شده از سوي سه كشور مذاكره كننده اروپايي كه توسط تهران رد شد، وفادار بوده است.
اين گزارش ادامه داد: اين تاكتيك به عنوان بخش كليدي موضع ديپلماتيك پليس بد آمريكا در مقايسه با رويكرد پليس خوب اروپا كه بيشتر آشتي جويانه است، ديده ميشود. اين استراتژي به تندروان دولت بوش كه ديك چني، معاون رييس جمهور و جان بولتن، مرد شماره سه سابق در وزارت خارجه و نماينده كنوني واشنگتن در سازمان ملل هشدار ميدهد. آنها ادعا ميكنند كه هر پيشنهادي به تهران نشانهاي از ضعف است و به طور موثري باعث پاداش دادن به آنچه موضع بلندمدت پنهانكاري ايران بر سر برنامه هستهيياش خوانده ميشود و دادن زمان بيشتر به تهران براي توسعه مخفيانه سلاحهاي هسته ای خواهد بود.
اين روزنامه هندي ادامه داد: به نظر ميرسد كه مسلما اين مانور ديپلماتيك جديد به اين معني است كه در نشست 24 نوامبر شوراي حكام در وين آمريكا و سه كشور مذاكره كننده اروپايي براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل بر سر فعاليتهاي هسته ای تهران نخواهند كوشيد.
مقامات اروپايي كه از ابتكار روسيه حمايت ميكنند، با چگونگي ورود آمريكا به اين فرآيند تعجب كردهاند.
اين گزارش در پايان آورد، گمان ميرود كه اين چرخش در ديدگاه دولت آمريكا به كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا بر ميگردد كه يكي از نزديكترين طرفهاي مورد اعتماد بوش است و از زماني كه در ژانويه به وزارت خارجه رفته، در سياست خارجي آمريكا رويكردي كمتر مواجهه جويانه برگزيده است.