پایگاه خبری آفتاب
۱۲ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 02 June 2026
۰۰:۳۲
کد خبر:۲۷۴۶۹۵
۱۷:۲۴
۱۳۹۳/۰۹/۱۶

سیگار به کروموزوم‌ها هم رحم نمی‌کند

پزشکان در یک مطالعه جدید به رابطه استعمال سیگار با آسیب‌دیدگی کروموزوم Y در مردان پی بردند.
۱۷:۲۴
۱۳۹۳/۰۹/۱۶
به گزارش خبرگزاری آفتاب، آفتاب: متخصصان دانشگاه «اوپسالا»ی سوئد در مطالعات پیشین به رابطه بین از بین رفتن کروموزوم Y در سلول‌های خونی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پی بردند. مطالعات جدید نیز به دنبال یافتن عوامل دخیل در کاهش تعداد این کروموزوم‌ها انجام گرفت. این عوامل از سبک زندگی گرفته تا بیماری‌های مختلف را شامل می‌شوند. در میان عوامل مختلف بررسی شده مانند سن، فشارخون، دیابت، مصرف الکل و سیگار معلوم شد که کاهش کروموزوم Y در خون افراد سیگاری بیش از مردانی است که سیگار نمی‌کشند.

به گزارش ساینس ورد ریپورت، در این تحقیق بیش از ۶۰۰۰ نمونه خونی از مردان بررسی شد و یافته‌ها نشان داد ۱۵ درصد از مردان بالای ۷۰ سال به میزان قابل توجهی با از بین رفتن کروموزوم Y در خون مواجه شدند.

گزارش‌های جهانی نیز نشان می‌دهد مردان سیگاری دو تا چهار برابر بیش از مردانی که سیگار نمی‌کشند کروموزوم‌ Y از دست می‌دهند. متخصصان هم‌اکنون در حال بررسی عوامل دخیل در نابودی کروموزوم زنانه X در زنان هستند.


گزارش خطا
ارسال پیام
captcha