کد خبر: ۲۸۰۵۹۸
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰

نقش لبنیات در جلوگیری از پوکی استخوان

پوکی استخوان بیماری شایعی است که به «مرگ خاموش» معروف شده و هر ساله تعداد زیادی از افراد جامعه را با عوارض غیرقابل جبرانی غافلگیر می کند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معمولا ابتلا به بیماری را می توان از عوارض نمایان شده بر فرد بیمار حدس زد و با مراجعه ی به موقع به پزشک و انجام آزمایشات احتمالی لازم برای تشخیص به پیشگیری یا درمان آن پرداخت.

برای مقابله با این دسته از بیماری ها کافیست حواسمان به خودمان باشد و با دیدن علایم مشکوک، بدون فوت وقت و پیش از این که بیماری بخواهد به خودش بجنبد، با در پیش گرفتن روند درمان، مسیر جولانش را سد کنیم.

اما خدا نکند یکی از آن بیماری های مرموز و بی سروصدا به سراغمان آمده باشد. این دسته از بیماری ها زمانی نشانه های خود را رو می کنند که فرد بیمار دیگر شانسی برای پیشگیری یا حتا درمان ندارد.

پوکی استخوان بیماری شایعی است که به دلیل قرار گرفتن در دسته دوم به «مرگ خاموش» معروف شده و هر ساله تعداد زیادی از افراد جامعه را با عوارض غیرقابل جبرانی غافلگیر می کند.

پوكي استخوان را شكست دهيد

در سال های اخیر، بر مبنای شواهد آماری موجود، با افزایش تعداد مبتلایان به پوکی استخوان، متوسط سن مبتلایان به این عارضه نیز کاهش یافته است.

پوکی استخوان عارضه ای مهم و در عین حال شایع است که به طور معمول در افراد بالای پنجاه سال دیده می شود. اما به گفته ی دکتر محمد تکبیری، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، این روزها سن شیوع این بیماری به 35 سال رسیده و درصد زیادی از افراد جامعه را گرفتار کرده است. تکبیری کم تحرکی و مصرف نکردن لبنیات را مهم ترین دلیل ابتلا به پوکی استخوان و پیامد اصلی آن را برای فرد مبتلا، دچار شدن به عارضه هایی می داند که باعث کاهش کیفیت زندگی می شوند.

دکتر رستمیان، رییس سومین کنگره آموزش بیمار و خود مراقبتی معتقد است طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی با مصرف صحیح و به اندازه ی لبنیات و ویتامین ب در سن 10 تا 19 سالگی، احتمال ابتلا به پوکی استخوان به بالای هفتاد سال می رسد. در حالی که اگر تا پیش از 20 سالگی به تراکم استخوانی و ذخیره سازی کافی کلسیم در آن پرداخته نشود، سن بروز بیماری به کمتر از 65 سال کاهش خواهد یافت.

او با تاکید به لزوم خود مراقبتی در سنین جوانی برای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالی و کهنسالی، سبک زندگی درست، مصرف صحیح مواد غذایی سالم از جمله لبنبات و فعالیت بدنی را تضمین کاهش خطر ابتلا به بیماری های استخوان و البته افزایش 30 درصدی تراکم استخوان می داند. در سنین بالا حتا یک درصد از این کلسیم ذخیره شده در دوران جوانی می تواند نقش مهمی در حفظ توده ی استخوانی فرد ایجاد کند.

یک کیلو تراکم استخوان لطفا...

در صورت بروز ضایعات استخوانی، بدن به ذخیره از پیش آماده شده ی کلسیم برای ترمیم و بازسازی استخوان نیاز دارد. تراکم استخوان محل نگه داری این کلسیم است و هنگامی که از این ذخیره استفاده شود، میزان کلسیم تراکم استخوان پایین می آید. اگر برداشت کلسیم بیش‌تر از انباشت آن در استخوان ها باشد، استخوان استحکام خود را از دست داده، نرم، ضعیف و شکننده می‌شود و با یک ضربه‌ی خفیف، احتمال شکستگی استخوان به خصوص در مناطقی مانند لگن و مهره‌ها افزایش می‌آید. به این ترتیب باید جهت تامین و یا جبران این کمبود، به میزان کافی از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده نمود. لبنیات، مخصوصا لبنیات تخمیری مثل ماست، بهترین منبع دارای کلسیم قابل جذب توسط بدن در بین مواد غذایی به شمار می آید.

به تازگي ماست هايي با تكنولژي جديدي « Stirred Yogurt » يا ماست هم زده به بازار جهان وارد شده كه غليظ و خوشمزه است و حتي در كشور هاي اروپايي براي صبحانه نيز مصرف مي شود.

بتنی به نام ماست!

به گزارش خبرآنلاین؛ ماست منبعی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین های گروه ب محسوب می شود که مقدار قابل توجهی پروتئین قابل هضم دارد. یکی از مهم ترین ویژگی های ماست این است که مواد معدنی و کلسیم را در یک ترکیب اسیدی با قابلیت دسترسی بالا به بدن می رساند تا امکان جذب کلسیم به بالاترین میزان برای بدن فراهم شود. از سوی دیگر، اسید لاکتیک موجود در ماست به هضم کلسیم شیر کمک نموده و با فراهم کردن محیط بیولوژیک مناسب برای جذب کلسیم و ویتامین ها، ماست را به منبع مناسبتری از شیر برای ذخیره ی تراکم استخوان تبدیل می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین