آفتابنیوز : «محمدرضا صائینی» در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مسمومیتهای غذایی مقولهای است همیشه باید در مسافرتها به آن توجه جدی شود، افزود: باید توجه داشت که مسمومیتها میتواند به صورت فردی و یا در صورت مصرف غذای آلوده، به صورت جمعی بوده و در مکانهای عمومی، از جمله رستورانها که احتمال بروز آن زیاد است، به وجود آید.
وی در خصوص نشانههای مسمومیت غذایی نیز تصریح کرد: مسمومیتهای غذایی همواره با نشانههایی همراه است که میتوان به مهمترین آنها تهوع و استفراغ، اسهال و دلپیچه اشاره کرد و اینها موارد از علائم اصلی بروز مسمومیت بشمار میرود، از همینرو توجه به این موضوع اهمیت ویژهای دارد.
این مسئول با یادآوری اینکه افراد نباید خودسرانه درمان دارویی کنند، اظهار کرد: بهترین راهکار در بروز چنین مواردی، ارجاع فرد مسموم در کوتاهترین زمان ممکن به مراکز درمانی است. از طرفی خودمراقبتی به ویژه شستوشوی مرتب دستها با ماده شوینده میتواند از انتقال بیش از نیمی از بیماریها جلوگیری کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با توصیه اینکه مصرف مواد غذایی مطمئن و عاری از هر نوع آلودگی، بروز بیماریهای مختلف را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، خاطرنشان کرد: رعایت نکردن بهداشت فردی و مصرف آب آشامیدنی آلوده، از علل مهم بروز مسمومیتهای غذایی در افراد است که هموطنان باید به این موارد در مسافرتهای نوروزی اهتمام ویژهای داشته باشند.