آفتابنیوز : 
گروه بين المللی آکسفام تحقيقات خود را بر استان اندونزيايی آچه، ناحيه کودالور در هند و داده های جمع آوری شده از اردوگاه های سراسر سريلانکا متمرکز کرد.
در چهار روستای ناحيه "آچه بسار" تنها 189 نفر از 676 بازمانده سونامی زن بودند و تعداد بازماندگان مرد سه برابر بازماندگان زن بود. در چهار روستای ناحيه "آچه شمالی" 82 مرد جان باختند درحالی که شمار کشته شدگان زن 284 نفر بود. در شهر کوالا کانگوی در آچه شمالی تعداد کشته شدگان زن به رقم تکان دهنده 80 درصد رسيد.
هند نيز دچار سرنوشت مشابهی شد و در ناحيه کودالور تعداد زنانی که جان باختند سه برابر مردان بود. کودالور به لحاظ ميزان تحمل خسارات مالی و جانی در هند در رتبه دوم بود. در يک روستای هندی به نام پاچانکوپام، کليه جان باختگان زن بودند.
همين وضعیت در سريلانکا تکرار شد به طوری که تعداد بازماندگان مرد در اردوگاه های اضطراری از تعداد زنان بازمانده بسيار بيشتر است.
بکی بوئل، مدير سياستگذاری آکسفام سونامی را ضربه ای سهمگين" هم برای زنان و هم مردان خواند و اضافه کرد:
بنابه اين گزارش در زمان وقوع حادثه در سواحل اقيانوس هند، زنان بسياری در سواحل در انتظار بازگشت ماهيگيران از دريا بودند.
در باتيکائولا در ساحل شرقی سريلانکا، موج سونامی درست زمانی که تعداد زيادی از زنان محلی در دريا حمام می کردند بلند شد.
از آنجا که سونامی روز يکشنبه روی داد، بسياری از زنان در آچه با کودکان خود در خانه به سر می بردند.
اما مردان در اکثر بخش های آچه يا سرگرم انجام کارهای روزمره در خارج از خانه بودند يا با قايق های خود در دريا به سر می بردند و به اين ترتيب کمتر آسيب ديده اند چرا که امواج سونامی در دريا خفيف تر بود.