پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۲۹۱۳۲
۱۵:۰۶
۱۳۸۴/۰۹/۱۱

بازتاب سفر منوچهر متكي به آنكارا در مطبوعات تركيه

۱۵:۰۶
۱۳۸۴/۰۹/۱۱
به گزارش آفتاب نیوز، مطبوعات تركيه با چاپ تصاويري از ديدارهاي فشرده متكي با احمد نجدت سزر رييس جمهوري، طيب اردوغان نخست وزير ،عبدالله گل وزير امور خارجه ،بلند آرينچ رييس مجلس، دنيز بايكال رهبر حزب جمهوريخواه خلق، نجم‌الدين اربكان نخست وزير اسبق، بلند اجويت نخست وزير سابق و سليمان دميرل رييس جمهور سابق تركيه انجام اين سفر را به عنوان پيام دوستي دولت جديد ايران ارزيابي كردند.

مطبوعات تركيه با عنوان اينكه منوچهر متكي ‪ ۲۰‬سال پيش به عنوان سفير جمهوري اسلامي ايران در تركيه انجام وظيفه كرده بود ديدارهاي وي با سياستمداران سابق و مقامهاي كنوني تركيه را به عنوان گرايشي براي بهره گيري از همه ظرفيتها براي گسترش مناسبات دو كشور ارزيابي كردند.

روزنامه يني شفق با اشاره به اينكه متكي با استقبال گرم احمد نجدت سزر رييس جمهوري تركيه رو به رو شد نوشت: طيب اردوغان در ديدار متكي با وي خواهان همكاري ايران با سازمانهاي جهاني در مورد فعاليتهاي هسته‌اي شد.

روزنامه راديكال در مطلبي با عنوان "سرآغازي جديد با ايران "نوشت :
آنكارا كه از منوچهر متكي در سطح عالي ميزباني كرد براي گسترش مناسبات دو جانبه خواهان حل برخي مسايل و مشكلات بر سر راه همكاريهاي تجاري از جمله موضوع فعاليتهاي شركتهاي "تاو" و"ترك سل "شد.

به نوشته راديكال تركيه خواهان تقويت همكاريهاي اقتصادي با اجراي طرحهاي اقتصادي مشترك مي‌باشد.

به نوشته اين روزنامه برداشت تركيه اين است كه محمود احمدي نژاد رييس جمهوري جديد ايران خواهان گسترش مناسبات با تركيه است و آنكارا نيز در صدد توسعه مناسبات خود با تهران براساس احترام متقابل و درس گرفتن از تجربه‌هاي نامطلوب بحرانهاي گذشته در مناسبات دو كشور مي‌باشد.

روزنامه حريت در مطلبي با عنوان "مي توانيم از عهده مخالفان برآييم" نوشت: منوچهر متكي در ديدار با دنيز بايكال رهبر حزب جمهوريخواه خلق گفت:
عناصري در مرزهاي دو كشور قصد تحركاتي را دارند ولي تفاهم دو كشوردر مبارزه با تروريسم زمينه را براي رفع اين مشكلات فراهم آورده است.

به نوشته حريت ، دنيز بايكال نگراني تركيه از احتمال تجزيه عراق و تشكيل دولت مستقل كرد درشمال آن كشور را ياد آور شد و متكي در پاسخ با تشريح گفت وگوهاي اخير جلال طالباني رييس جمهوري موقت عراق در ايران گفت:
احتمال نمي‌دهد كه عراق تجزيه شده و دولت كردي در شمال آن كشور تشكيل شود.

روزنامه جمهوريت درمطلبي با عنوان "دوستان قديمي دوباره ديدار كردند":
نوشت منوچهر متكي در ديدار با بلند اجويت از وي به عنوان "يكي از سياستمداران بزرگ تركيه "نام برد و در ديدار با سليمان دميرل وي را به عنوان "استاد" مخاطب قرار داد.

به نوشته اين روزنامه منوچهر متكي در ديدار با نجم‌الدين اربكان در گذشت همسر وي را تسليت گفت و اربكان نيز از متكي به عنوان سفيري كه در دوران سفارت وي در تركيه مناسبات دوكشور گسترش يافت ياد كرد.

گزارش خطا
برچسب‌ها:
ترکیهایران
ارسال پیام
captcha