آفتابنیوز : آیا تا به حال از خودتان پرسیدهاید که اشکها زیر میکروسکوپ چه شکلی
دارند؟ جواب این سئوال این است که بسیار جالبتر، پیچیدهتر و زیباتر از
چیزی هستند که تصور میکنید. یک عکاس هلندی به نام Maurice Mikkers که
مدرکی نیز در زمینهی علوم آزمایشگاهی دارد، اخیراً پروژهای را آغاز کرده
که در آن به بررسی اشک و انواع مختلف آن میپردازد و نشان میدهد که
احساسات و اتفاقات مختلف چطور در اشکهای ما نمود مییابند.
انواع مختلف اشک از لحاظ ساختار و میزان چسبندگی یکسان نبوده و هر یک حاوی
مخلوطی از مواد بیولوژیک از جمله چربیها، آنزیمها و پادتنهایی هستند که
در آب و نمک شناورند. اما رابطهی این ترکیبات با آنچه در جهان واقع رخ
میدهد چیست؟ برای پاسخ دادن به این سئوال و مشخص کردن تفاوتهای ساختاری
میان اشکهایی که در اثر خرد کردن پیاز، خوردن فلفل تند، ایستادن در برابر
پنکه و یا به دلیل غم یا شادی جاری میشوند، این اشکها را زیر میکروسکوپ
قرار دادم.
این قطرههای اشک پس از گذشت مدتی شروع میکنند به تشکیل کریستال و تثبیت
شدن و تصاویر ثبت شده از آنها نشان میدهد که ساختار این قطرات اشک تا حد
زیادی به شرایطی که موجب جاری شدنشان شده وابسته است و به همین دلیل دو
قطره اشک با ساختار شیمیایی کاملاً مشابه میتوانند ظاهری کاملاً متفاوت
داشته باشند.
پس از چند دقیقه خیره شدن به پنکه
پس از چند دقیقه خیره شدن به پنکه
پس از خوردن فلفل تند
پس از خوردن فلفل تند
پس از خرد کردن پیاز، زدن فلفل به چشم، وارد کردن آب به بینی و خوردن فلفل تند
پس از خرد کردن پیاز و خوردن فلفل تند
پس از خرد کردن پیاز و خوردن فلفل تند
پس از خرد کردن پیاز
پس از خرد کردن پیاز
پس از خرد کردن پیاز
پس از قرار دادن مقدار زیادی روغن منتول روی پلک
اشک جاری شده در اثر واکنش احساسی
اشک جاری شده در اثر واکنش احساسی