آفتابنیوز : وی تأکید کرد که «استراتژی انفعال سیاسی ضربه بزرگی به کشور خواهد زد، دوری جناح ها از یکدیگر به ضرر نظام است. نباید اجازه دهیم که جناح ها در کشور با یکدیگر دچار تعارض شوند. این به حاکمیت نظام ضربه وارد می کند. نگذاریم استراتژی انفعال و بی تفاوتی در گروه های سیاسی ایجاد شود.»
این سخنان در حالی عنوان می شود که بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) طی نامه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی بر پالایش دانشگاه ها از افکار غربی تأکید کرده و خواهان پاکسازی آن شده است، قبلا آیت الله مصباح یزدی، در انتقاد به عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی، عملکرد این نهاد را درباره فضای علمی – فرهنگی دانشگاه ها به زیر سؤال برده بود.
سخنان دکتر روحانی و آیت الله مصباح حکایت از تقابل دو جریان فکری در روحانیت دارد که به تدریج، در تمامی عرصه ها خود را نشان می دهد. قبلا دکتر روحانی در نوزدهمین همایش ائمه جمعه جماعات نسبت به زیرزمینی شدن فکر در ایران، هشدار داده بود. شدت تقابل میان جناح میانه رو و نیروهای نومحافظه کار در نظام سیاسی ایران تا آن اندازه است که به زعم آگاهان سیاسی، آینده ایران در انتخابات خبرگان رهبری در مرحله تعیین کننده ای قرار خواهد گرفت.
در این باره از یک سو جناح میانه رو که امید به ائتلاف با نیروهای چپ دارد، به دنبال تصحیح شیوه های تایید صلاحیت کاندیداها است که باید از زیر تیغ نظارت استصوابی شورای نگهبان رد بشوند. و از سوی دیگر، حرکت نومحافظه کاران به رهبری آیت الله مصباح است که با مساعدت نیروهایی در دولت چون داودی معاون اول رئیس جمهور و ... سعی دارد با آموزش به نیروهای خود، آنچنان که باهنر نماینده تهران نیز قبلا اعلام کرده بود، فضا را برای ورود نیروهای جدید و جوان به مجلس خبرگان آماده سازد. آنچه در این میان به عنوان یک خطر جلوه می کند، انفعال نیروهای سیاسی است که بر احساس طردشدگی مبتنی است. اکنون این هراس وجود دارد که احساس طردشدگی، گسترش یافته و در نهایت منجر به غلبه نومحافظه کاران در ترکیب مجلس خبرگان رهبری شود.