آفتابنیوز : زاهدي در حاشيهي مراسم بزرگداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در جمع خبرنگاران منظور از وحدت حوزه و دانشگاه را وحدت عمل و علم دانست و گفت: يكي از سياستهايي كه ما امروز در وزارت علوم تعقيب ميكنيم، بحث عملياتي كردن وحدت حوزه و دانشگاه است.
وي افزود: براي اين منظور خود من با حوزهي علميهي قم مستقيما ارتباط و درخواست كردم كه شوراي حوزه، چند نفر را به ما معرفي كند و چند نفر را نيز ما تعيين كنيم. اينها بنشينند و برنامهريزي كنند كه در طول سال همواره بتوان ارتباط حوزه و دانشگاه را برقرار كرد.
وزیر علوم ادامه داد: ارتباط حوزه و دانشگاه ميتواند در اقسام مختلفي صورت بگيرد. از جمله برگزاري سمينارهاي تخصصي در زمينهي مسائل علوم انساني به كمك حوزه، كمك گرفتن از حوزه در جهت تأليف كتب علوم انساني براي تدريس و انجام برخي پروژههاي تحقيقاتي مشترك.
وي گفت: يكي از كارهاي ديگر كه ميخواهيم به كمك حوزه انجام دهيم و در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري هم هست، برقراري كرسيهاي آزادانديشي است.
زاهدي در پاسخ به اينكه چه افرادي ميتوانند عضو كرسيهاي آزادانديشي شوند، گفت: هنوز فردي را مشخص نكردهايم. اين طور نيست كه فرد خاصي عضو آن شود. ما در دانشگاههاي مختلف اينها را به كمك استادان فن اجرايي ميكنيم . اين استادان فن هم اجبارا لازم نيست يك فكر خاص ارائه كنند. ميتوانيم مسائل و مشكلات و به خصوص شبهاتي را كه در دانشگاهها مطرح است به نقد و مناظرهي علمي تبديل كنيم. مطمئنا اين مناظرههاي علمي موجب ارتقاي فهم و درايت نه تنها دانشجويان بلكه استادان و كل مجموعهي دانشگاهيان خواهند شد و به نفع كشور است.
زاهدي گفت: استادان فن الزاما اعضاي هيأت علمي دانشگاه نيستند، ميتوانند از علماي قم باشند. ميتوانند از صاحبنظران مسائل عرصهي علم و فرهنگ در خارج از وزارت علوم باشند و ميتوانند دانشجويان عزيزمان باشند.
وي توضيح داد: حتي ممكن است در اين مناظرهها از كساني دعوت كنيم كه حرفهايي در مقابل دين دارند. ما آنها را هم دعوت ميكنيم بيايند حرفشان را بزنند، ولي آنچه مسلم است يك بحث علمي است نه شعار. ما نميخواهيم شتابزدگي يا سياسيبازي كنيم. كاري كه ما ميخواهيم انجام دهيم مناظرهه علمي جهت ارتقاي فهم سياسي و علمي است.
زاهدي گفت: برنامهي ما اين است كه از ترم دوم دانشگاهها شروع كنيم. ولي حوزه هم بايد كمك كند. انديشمندان عرصهي علم و نظريهپردازي هم بايد كمك كنند.
وزير علوم در ادامه در پاسخ به اينكه وزارت علوم جديد چه رويكردي در مقابل تشكلهاي مختلف دانشجويي دارد؟ گفت: ما از تمام تشكلهايي كه بر اساس قانون مجوز گرفتهاند، نه تنها حمايت ميكنيم بلكه اكيدا هم توصيه داريم كه گسترهي فعاليتهايشان را زياد كنند و از فعاليت آنها به ويژه در مباحث علمي استقبال ميكنيم؛ چراكه امروز نياز كشور توليد علم است؛ ولي اين امر خداي نكرده به معناي ايجاد محدوديت براي تشكلهاي سياسي و ديگر تشكلها نيست، آنها كاملا آزادند در چارچوب قانون فعاليت كنند.
وي دربارهي اعتراضاتي كه از سوي تعدادي از دانشجويان در زمينهي «ممانعت وزارت علوم از برگزاري مراسمي با حضور اعضاي طيف علامهي دفتر تحكيم وحدت در دانشگاه» بيان شده نيز گفت: براي من اين طيف و آن طيف، اين تشكل و آن تشكل دانشجويي فرقي نميكند. آنچه در وزارت علوم براي ما مهم است فعاليت تشكلهاي دانشجويي در چارچوب قانون و ضابطه است. براي فعاليت تشكلهاي دانشجويي هيچ محدوديتي قائل نيستم، هيچ محدوديتي.
گفتنی است این در حالی است که اعضای طیف علامه دفتر تحکیم وحدت برای برگزاری نشست انتخاباتی خود مدتها به دنبال مجوز در دانشگاهها سرگردان بودند وروسای دانشگاهها علت عدم اعطای مجوز به آنها را دستور وزارت علوم عنوان کرده بودند .