آفتابنیوز : به گزارش ایلنا، محمد كيارشي با اشاره به مذاكرات ايران و اتحاديه اروپا گفت: نبايد از اين مذاكرات انتظار زيادي داشت زيرا پس از توقفي كه در مذاكرات اتفاق افتاد هدف اين بود كه دو طرف نظرات هم را ارزيابي كنند.
وي ادامه داد: پس از توقفها و درگيريهاي لفظي و بعضاً تهديداتي كه صورت گرفت و بعضي از افراد خارج از اين محدوده نيز نظراتي دادند، دو طرف به دنبال اين بودند كه نقطهنظرات هم را بشناسند.
كيارشي با بيان اينكه ايران با پيشنهادهاي خاصي وارد اين مذاكرات شده بود تا بتواند چرخه سوخت هستهاي را به دست آورد، گفت: داشتن چرخه سوخت هستهاي مطمئناً براي ايران حاصل خواهد شد و احتمالاً ايران پيشنهادهايي براي جلب اعتماد طرف مقابل داشته كه ما از آن اطلاعي نداريم.
وي ادامه داد: مسلم است كه طرفين ميخواستند در اين نشست كارشناسي نظرات يكديگر را بدانند تا در فرصت بعدي مذاكرات جديتري صورت گيرد.
نماينده اسبق ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي با بيان اينكه مطمئناً ايران از حق خود در داشتن چرخه سوخت هستهاي صرفنظر نميكند، گفت: ايران در اين مورد با كسي مذاكره نميكند اما غرب راجع به اين مسأله نگراني دارد كه ميخواهد اين نگرانيها در اين مذاكرات برطرف شود و پيشنهادهايي نيز براي رفع اين نگرانيها مطرح ميكند.
وي ادامه داد: طولاني شدن مذاكرات به سود كشورهاي غربي است زيرا آنها مسأله هستهاي را تبديل به بحراني براي ايران كردهاند و ما نميتوانيم اين بحران دائمي را براي كشورمان بپذيريم بنابراين چارهاي نداريم جز اينكه هرچه زودتر به اين مذاكرات خاتمه دهيم تا پرونده هستهاي براي هميشه بسته شود.
كيارشي با بيان اينكه هيچ كشوري نيست که نخواهد هر چه زودتر بحراني را كه برايش به وجود آمده تمام كند، گفت: مطمئناً اروپاييها براي اينكه هر چه بيشتر ايران را تحت فشار قرار دهند مذاكرات را طولاني ميكنند اما ما بايد براي رسيدن به نتيجه مطلوب پافشاري كنيم.
وي تصريح كرد: زماني سطح مذاكرات بالا ميرود كه كارشناسان به نتيجهاي برسند و اين نتايج را به مقامات بالاتر منتقل كنند و بر اين اساس به نظر ميرسد كه مذاكرات كارشناسان به نتيجه نهايي نرسيده و مذاكرات بايد ادامه پيدا كند.