آفتابنیوز : اما سرانجام روسیه رسما به جمهوری اسلامی پیشنهاد کرد که برنامه غنی سازی اورانیوم برای استفاده در نیروگاه های هسته ای ایران را به خاک خود منتقل کند.
آسوشیتدپرس از مسکو گزارش داد، با طرح رسمی پیشنهاد روسیه فشارها بر ایران برای پذیرش طراحی که مورد حمایت غرب می باشد، و برای مهار برنامه هسته ای ایران طرحی شده، افزایش می یابد.
خبر گزاری فرانسه افزود: ایران بارها هدف برنامه اتمی خود را تولید برق و تامین نیازهای انرژی اعلام کرده و اتهامات امریکا مبنی بر اینکه ایران با نقض معاهده عدم تکثیر هسته ای سعی در ساخت تسلیحات هسته ای وارد را رد کرده است.
آسوشیتدپرس یادآور می شود: واشنگتن و اتحادیه اروپا پش از این هشدار داده بودند که ایران را به شورای امنیت سازمان ملل می فرستند. چین که عضو دایم شورای امنیت هستند، با ارجاع مخالف بودند و غرب به همین دلیل از اعمال فشار بر ایران صرف نظر کرد.
خبرگزاری فرانسه می افزاید: وزارت خارجه روسیه روز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که سفارت این کشور در تهران، پیشنهاد مسکو را به طور رسمی تسلیم مقامات ایرانی کرده است. در این بیانیه آمده است:« پیشنهادی که روسیه قبلا برای برقراری همکاری مشترک با ایران در زمینه غنی سازی اورانیوم مطرح کرده بود به اعتبار خود باقی است.»
آلمان، فرانسه و انگلیس از طرح روسیه حمایت می کنند. آنها پیشنهاد داده اند که فعالیت های غنی سازی ایران به روسیه انتقال داده شود. بر اساس« پیشنهاد روسیه، تهران اجازه خواهد یافت فرآوری اورانیوم خام و تبدیل آن به گاز uf6 را ادامه دهد، اما از حق تزریق این گاز به سانتریفوژها برای غنی سازی محروم خواهد شد. این بخش از عملیات به روسیه انتقال خواهد یافت. غنی سازی اورانیوم در روسیه تنها تا حدی انجام خواهد شد که برای سوخت اتمی نیروگاه ها کافی باشد و از غنی سازی بیشتر آن تا سطحی که قابل استفاده در تسلیحات اتمی باشد، جلوگیری می شود.
آسوشیتدپرس در پایان گزارش خود می نویسد: برنامه غنی سازی ایران با سوءظن هایی همراه است، چرا که این کشور نزدیک به دو دهه فعالیت های هسته ای خود را از بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای مخفی نگه داشته است. از آن پس، بازرسی های آژانس بین المللی انرژی هسته ای توانست آزمایش ها، طرح ها و تجهیزات ایران در رابطه با برنامه هسته ای را کشف کند، اما موارد کشف شده یا کاربرد « دو گانه» دارند و یا ظاهرا کاربرد غیر نظامی نداشته اند. به علاوه تاکنون مدرک قطعی از برنامه تسلیحاتی در ایران به دست نیامده است.