کد خبر: ۳۳۸۲۱
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۸۴ - ۲۲:۵۰

تحليل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي از دستاوردهاي دولت احمدي نژاد

آفتاب‌‌نیوز : جمعيت ايثارگران در اين تحليل كه نسخه‌اي از آن روز يكشنبه در اختيار ايرنا قرار گرفت، افزود: شكستن حلقه‌هاي بسته مديريتي ومنجمد، جلوگيري از برخي سوء استفاده‌ها و ريخت و پاشها در دستگاههاي دولتي و عمومي، خارج كردن ديپلماسي كشور از حالت منفعل به حالت فعال و خلاق از ديگر دستاوردهاي دولت نهم است.

در ادامه اين تحليل آمده است: طبق قانون بودجه سال ‪۱۳۸۴‬مقرر شده بود كه شركتهاي دولتي مي‌بايستي چهار هزار ميليارد تومان صرفه‌جويي داشته باشند كه شركتهاي دولتي تا شهريور امسال آن را امكان ناپذير مي‌دانستند، اما دولت در شهريور امسال آيين نامه‌اي تصويب كرد كه شركتها موظف شدند تا ميزان صرفه‌جويي خود را مشخص كنند كه خوشبختانه در همين راستا از چهار هزار ميليارد تومان سود شركتها، هزار ميليارد تومان به خزانه دولت واريز و كسري بودجه تامين شده است.

جمعيت ايثارگران در تحليل خود اضافه كرده است كه آيين نامه اجرايي گسترش بنگاههاي كوچك اقتصادي زود بازده و كار آفرين يكي مواردي است كه در جهت اجراي برنامه‌هاي دولت در رابطه با عدالت محوري و منابع مالي كشور در سراسر كشور بخصوص استانهاي محرومتر تدوين شد.

هدف اين اقدام توزيع عادلانه منابع بين مردم محروم، تقويت تحركهاي اقتصادي و افزايش فرصتهاي شغلي جديد بوده است. مطابق اين آيين نامه سيستم بانكي كشور بايد ترتيبي اتخاد كند كه در طول برنامه چهارم توسعه منابع اعتباري را به طرحها اختصاص دهد و هر ساله تا ‪ ۱۵‬اسفند بايد اعتبار استانها براي سال بعد مشخص شود.

در اين تحليل آمده است: رئيس جمهوري در سفر به خراسان جنوبي با تشريح برنامه‌هاي دولت براي اجرايي شدن عدالت در كشور، از منطقه‌اي شدن تسهيلات بانكي، تقسيم بودجه ساليانه متناسب با محروميت‌ها، توزيع سهام عدالت، هزينه كرد سود منابع دولتي در استانها براي فعاليتهاي مردمي، توسعه صنايع استانها از محل سهم فروش نفت و ارائه تسهيلات ويژه براي توسعه مسكن روستايي خبر داده بود.

جمعيت ايثارگران افزود: قرار است دولت سهم هر استان از منابع بانكي را از اين پس در اختيار استانها قرار دهد تا از طريق مديريت منطقه‌اي در اختيار مردم قرار گيرد.

"دولت مصمم است تا با افزايش سهم اعتبارات استاني، آن را عادلانه در اختيار مديريت استانها قرار دهد و براي اولين بار بنا است تا بودجه سراسري بر اساس نياز استانها و متناسب با محروميت‌ها تقسيم شود كه اميدواريم اين اقدام دولت گامي در جهت اجراي عدالت باشد".

جمعيت ايثارگران با تاكيد بر اينكه روحيه مردمي در دولت احمدي نژاد برجستگي خاصي دارد آورده است: كانون توجه قرار دادن نقاط محروم، تشكيل جلسات دولت در استان‌هاي محروم، جلسات وزرا با نمايندگان و مسئولان محلي، جمع‌آوري گره‌ها و مشكلات استانها قبل از سفر از مظاهر اين امر بوده است.

وقتي مردم مسئولين را در بين خود مي‌بينند، احساس خويشاندوي بيشتري مي كنند. گره‌ها گشوده مي‌شود و اميد و نشاط برانگيخته مي‌شود.

در اين تحليل شكستن حلقه‌هاي بسته مديريتي از مهمترين دستاوردهاي دولت احمدي نژاد عنوان شده و آمده است: وقتي مديريت‌هاي قوه مجريه چيده مي شود ، خيلي عادي حلقه‌هاي موجود شكسته مي‌شود. شكستن حلقه‌هاي بسته مديريت حتما براي كشور حسن دارد. زيرا عادتهاي نهادينه شده و حفاظت از وضع موجود را كه مانع تحول است، از بين مي‌برد. حق رئيس جمهور است كه حلقه‌هاي بسته مديريتي را ترميم كرده و يا در آنها تغيير بدهد. اما اصرار بر اين كه تمام وزيران جديد باشند، اصرار درستي نيست.

اين تحليل مي‌افزايد: دولت جديد با برخورداري از روحيه انقلابي و سلطه ستيزي محكم روي موضوع حق فناوري هسته‌اي ايستاد و با توجه به اين كه فناوري هسته‌اي را حق مسلم ايران مي‌دانست تاكيد كرد كه دستور مذاكره داشتن يا نداشتن فناوري هسته‌اي نيست.

آنها مي‌گفتند به شرطي كه يو.سي.اف را ببنديد، حاضر به مذاكره هستيم و دولت جديد ايران گفت هيچ شرطي را براي مذاكره نمي‌پذيريم. همين كه اروپا اعلام كرد بي‌قيد و شرط آماده مذاكره است، اين ناشي از روحيه انقلابي بود .با اين روحيه مي‌توان در برابر سلطه قدرتمندان و البته عاقلانه ايستاد.

"رئيس جمهور و اعضاي دولت جديد مثل سال‌هاي اول انقلاب، محكم و از موضع دين حرف مي‌زنند" .

در اين تحليل با اشاره به لايحه صندوق مهررضا (ع) به عنوان يكي از اولين و مهمترين لوايح اقتصادي دولت آمده است: هر چند در صورتي كه برروي اين لايحه كه با انگيزه و عزم خدمت رساني به مردم و بر اساس اعتماد به نفس ديني تدوين شده ، ولي زير چكش كار كارشناسي قرار نگرفته و بر روي آن كار عقلاني صورت نگيرد، حتما در طراحها و لوايح اعوجاج پديد خواهد آمد.

در اين تحليل با اشاره به سهام عدالت به عنوان يكي از طرحهاي دولت آمده است: بر اين اساس ، دهكهاي پايين جامعه براي واگذاري سهام عدالت در اولويت قرار دارند. ابتدا ده درصد دهك اول، سپس ده درصد دوم و سپس ده درصد سوم پايين جامعه از سهام عدالت برخوردار خواهند شد.

وزير اقتصاد ماموريت پيدا كرده مالكيت شركتها را مشخص كند و پس از تهيه سهام همگن واگذاريها آغاز شود. وزير رفاه و تامين اجتماعي گفته است:
براي اجراي اين طرح حدود ‪ ۸‬ميليون نفر از افراد كشور كه تحت پوشش سازمانهاي حمايتي هستند، شناسايي شدند.

طبق آيين نامه سهام عدالت در فرايند اجراي آن بايد سعي شود اين سهام در مسيرهاي نامناسب قرار نگيرد و از تبعات منفي ارائه سهام عدالت در مسير اجرا جلوگيري شود.

اين تحليل يكي از تصميمات بسيار مهم دولت را تمركز زدايي از استانها و بويژه تهران نام برده و افزود: هرچند اين اقدام در مقاطع كوتاه عملي و امكان پذير نيست، اما نفس چنين مصوباتي منشا تحولات شگرف در كشور خواهد شد. سخنگوي دولت انتقال شركتهاي غير ضروري از تهران را از مصوبات دولت در راستاي تمركز زدايي در ماههاي گذشته دانست.

اين تحليل مي‌افزايد: دولت فعلي يك دولت اصولگرا است و حسن و قبح آن نيز به همه ما مربوط است و در ابتداي كار اين دولت خصوصا با توجه به فرصت اندك آن (چهار ماه) صرفا نبايد به دنبال جنبه‌هاي منفي رفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین