آفتابنیوز : فستفود یا غذای حاضری غذایی است که از رستورانهای فست فود تهیه میشود. انواع ساندویچ، همبرگر، چیزبرگر، پیتزابرگر، ماهی و میگوی سوخاری، هات داگ، فیله استیک گوشت یا مرغ، سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، انواع پیتزا، سمبوسه و پکوره و انواع سالاد در فهرست غذای رستورانهای فست فود به چشم میخورد. در این رستورانها، غذای از پیش آماده را در مدت کوتاهی بعد از سفارش، به مشتری تحویل میدهند.
در این خصوص خبرنگار ایسنا سراغ یک کارشناس تغذیه رفته تا با وی گفتوگویی داشته باشد.
میر در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، گفت: غذاهای حاضری اغلب به صورت یکجا، در حجم زیاد و از پیش آماده میشود. غذا را در طول روز گرم نگه میدارند یا اینکه هنگام دریافت سفارش، دوباره آن را گرم میکنند. رمز موفقیت رستورانهایی که این غذاها را تهیه میکنند، در سرعت پذیرایی، قیمت نسبتاً پایین و از همه مهمتر طعم خوب و متفاوت غذای آنهاست. همچنین روال معمول در بیشتر رستورانهای فست فود این طور است که اول پول را میگیرند، بعد غذا را میدهند.
وی افزود: محققان سعی کردند سه موضوع، یعنی چاقی، خوردن فست فود و میزان رادیکالهای آزاد در خون افراد را، به نوعی به هم ارتباط بدهند. یک وعده غذایی با محتوای انرژی 1800 کالری، شامل یک همبرگر بزرگ، سیب زمینی سرخ شده، لیوان بزرگ نوشابه گازدار و یک کیک پای سیب به عنوان دسر، به دو گروه از داوطلبان با وزن طبیعی و چاق داده شد. آزمایش خون دو ساعت بعد نشان داد در هر دو گروه، میزان رادیکالهای آزاد بالا رفته، اما یک ساعت بعد در گروه با وزن طبیعی، این مواد سمی کاهش پیدا کردند، ولی در افراد چاق این اتفاق نیفتاد.
وی بیان کرد: وقتی این نتایج، با گروهی از افراد داوطلب مقایسه شد که همین مقدار 1800 کالری را، با استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر و سبزی و میوه تامین کرده بودند، نتایج جالبی به دست آمد. هیچ گونه افزایشی در میزان رادیکالهای آزاد بدن و سطح التهابی به وجود نیامد.
وی تاکید کرد: غیر از محتوای کربوهیدراتی و چربی بالای این خوراکیها، یک عامل خطرناک دیگر هم در این نوع غذاها وجود دارد که میتواند خطرهای زیادی داشته باشد و آن میزان نمک آنهاست. برخی از خوراکیها و پیش غذاها و تنقلات به صورت نیمه آماده در کارخانه ساخته میشود که برای جلوگیری از فساد آنها، نمک زیادی به آنها زده میشود و بررسیها علمی، میزان بالای نمک این گونه خوراکیها را تائید میکند.
میر خاطرنشان کرد: غذاهای حاضری اغلب به صورت یکجا، در حجم زیاد و از پیش آماده میشود. رستورانها غذا را در طول روز گرم نگه میدارند یا اینکه هنگام دریافت سفارش، دوباره آن را گرم میکنند. رمز موفقیت رستورانهایی که این غذاها را تهیه میکنند، در سرعت پذیرایی، قیمت نسبتاً پایین و از همه مهمتر طعم خوب و متفاوت غذای آنهاست.
به گزارش ایسنا، وی در پایان گفت: روال معمول در بیشتر رستورانهای فست فود این طور است که اول پول را میگیرند، بعد غذا را میدهند. خیلی از این رستورانها، رستورانهای واقعی نیستند. چون جایی برای نشستن و غذا خوردن ندارند. از این نظر بیشتر شبیه یک فروشگاه عرضه مواد غذایی هستند. خیلی از رستورانهای فست فود بخشی از یک سازمان زنجیرهای هستند. از آنجایی که راهاندازی فروشگاههای فست فود نیاز به امکانات چندانی ندارد و فضای بزرگی هم نمی خواهد، نمونههای شخصی و مستقل آن، مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه مثل کشور خودمان، رو به افزایش است.