آفتابنیوز : وي افزود: يكي از رويكردهاي خوب دولت جديد، بر اساس اعلام سخنگوي دولت تلاش براي شفاف و واقعي كردن اعداد و ارقام بودجه است.
حبيبي در ادامه از افزايش حقوقها و دستمزدها مطابق با نرخ تورم به عنوان يك رويكرد درست در طراحي بودجه ياد كرد و گفت: اگر بخواهيم عدالت را رعايت كنيم دولت نبايد كسري بودجه خود را از حيب حقوقبگيران ثابت بپردازد.
دبيركل حزب موتلفه اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به دو سند توسعه اشتغال كشاورزي و تعاون اشاره و تاكيد كرد: نفس توجه به موضوع اشتغال بسيار پسنديده است و براساس سند توسعه كشاورزي كه بين وزراي كار و امور اجتماعي و جهاد كشاروزي مبادله شده قرار است يك ميليون و 740 هزار شغل در مدت 5 سال در بخش كشاورزي ايجاد شود كه در سال اول 277 هزار شغل و در سالهاي بعد به طور متوسط 365 هزار و در مجموع 5 سال، ساليانه 348 هزار شغل جديد خواهد بود. ولي از آنجا كه در برنامه چهارم توسعه براي بخش كشاورزي بهطور متوسطه ساليانه 73 هزار و 689 شغل در نظر گرفته شده توضيحات بيشتري را از طرف دو وزير محترم ميطلبد.
حبيبي افزود: سند مبادله شده بين كار و تعاون نيز با همين مشكل مواجه است، زيرا ايجاد 2 ميليون فرصت شغلي جديد در طول برنامه چهارم كه متوسط ساليانه آن 400 هزار فرصت جديد شغلي ميشود، نيازمند فراهم كردن زمينههاي وسيع و مهمي است كه توضيح بيشتر در اين مورد نيز به رفع ابهام كمك ميكند.
وي خاطرنشان كرد: اساسا اسناد اشتغال ميبايست از برنامه چهارم تبعيت كند و اگر بخواهد تغييراتي در آن ايجاد شود، قطعا ميبايست با هماهنگي سازمان مديريت و برنامهريزي باشد. عدم توجه به اين مهم، اختلاف فاحش بين فرصتهاي شغلي پيشبيني شده در برنامه و اسناد ارايه شده را باعث ميشود كه در صورت عدم هماهنگي با سازمان مديريت و برنامهريزي، براي كشور در سطح كلان بسيار زيانبار است و اگر هماهنگي لازم شده، ضرورت دارد سازمان مديريت و برنامهريزي كشور علت و چگونگي اين تغيير و تحول وسيع در قانون برنامه را اعلام كند.
حبيبي ادامه داد: اگر تغييرات در سطح كنوني بخواهد در برنامه چهارم توسعه ادامه يابد، عملا قانون برنامه چهارم فاقد اعتبار كارشناسي ميشود. البته قبول داريم كه برنامه چهارم توسعه وحي منزل نيست و ميتوان با رعايت قانون در اين برنامه تجديد نظر كرد؛ اما اگر با بخشي نگري توسعه يابد، تبعات نامطلوبي بهدنبال خواهد داشت.
حبيبي با اشاره به اظهارنظر رييس ديوان محاسبات مبني بر اينكه تفريغ بودجه سال 83 را زودتر از طرح بودجه سال 85 به مجلس خواهد داد، در اين باره كه اين موضوع ميتواند به واقعي بررسي كردن بودجه كمك كند، تصريح كرد: اگر اين گفته درست باشد، تحول خوبي در بودجه نويسي در مجلس رخ خواهد داد. هر سال نمايندگان هنگامي كه بودجه را رسيدگي ميكنند نميدانند بر سر بودجه سال قبل چه آمده است و چقدر دولت در اجرا به آنچه تصويب شده، نزديك است.
وي افزود: اگر تفريغ تبصره 11 كه مربوط به انرژي است، بهويژه در مورد فروش نفت و فرآوردههاي نفتي به مجلس با روشهاي علمي و استاندارد داده شود، جلو بسياري از بحثهاي غيركارشناسي را در مجلس خواهد گرفت.
دبير كل حزب موتلفه اسلامي در بخش ديگر سخنانش ضمن اظهار تاسف از تاخير در استيفاي حقوق ملت ايران در ارتباط با اجراي بيانيه الجزاير گفت: آيا گزارش دقيقي از 25 سال گذشته درباره پيگيري دو پرونده «1-B» و «61-B» كه حاوي مطالبات (اصل و بره) 19 ميليارد دلاري ايران از آمريكاست به ملت داده ميشود؟ آيا نمايندگان مجلس در رسيدگي به بيانيه الجزاير و مشكلات اين بيانيه اقدام لازم را خواهند كرد؟
وي در پاسخ به اين سوال كه به نظر شما براي شروع در رسيدگي به اين پروندهها چه بايد كرد، اظهار داشت: تا آنجا كه بنده اطلاع دارم و در جرايد به آن پرداخته شده، موضوع اين پروندهها پولهايي است كه ايران قبل از انقلاب براي خريد اسلحه به آمريكا پرداخته است. حرف منطقي و حقوقي ايران اين است. آمريكا بايد سلاحهاي خريداري را به ايران تحويل بدهد و طبق قوانين بينالمللي عمل كند. مساله آنقدر ساده و بديهي است كه نيازي به تطويل رسيدگي آن در دادگاه لاهه نيست.
اين فعال سياسي در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد سفرهاي مقامات نظامي و سياسي آمريكا و انگليس به عراق گفت: پيروزي قاطع ائتلاف يكپارچه در عراق در يك فرايند مردمسالارانه مورد رضايت آمريكاييها و انگليسيها نيست. ممكن است آنها در اعلام نتايج اخلال كنند و يا به تحركاتي براي تنش و آشوب دست بزنند.
وي آزادي برخي از مقامات حزب بعث از زندان بهدنبال سفر ديك چني در عراق را نشانه اين رويكرد نادرست و سوال برانگيز دانست.
حبيبي همچنين پيروزي ملت عراق را در برگزاري انتخابات و پيروزي ائتلاف يكپارچه عراق به ملت و دولت و احزاب و مبارزان عراقي تبريك گفت.
دبيركل حزب موتلفه اسلامي با قدرداني از هدايتهاي آيتالله العظمي سيستاني، تشكيل دولت وحدت ملي در عراق را گامي بلند براي استقرار نظام اسلامي و مردمي در آن كشور دانست و اظهار اميدواري كرد كه گروهها و جريانهاي سياسي گوناگون عراق، با ترجيح منافع ملي كشورشان بر خواستهاي گروهي و حزبي، نقشههاي دشمنان براي تفرقهافكني و سلطه بر عراق را خنثي كنند.
حبيبي گفت: اكنون طبق قانون اساسي، مجلس ملي در عراق شكل قانوني گرفته است. زمان براي تكميل بخش اجرايي عراق آماده است و اگر ملت عراق با الهام از رهنمودهاي مرجعيت، وحدت خود را حفظ كند و دولتي مستقل و اسلامگرا در عراق روي كار آيد، جايي براي اشغالگران باقي نخواهد ماند. ما اميدواريم كه چنين بشود و انشاءالله خواهد شد.
دبيركل حزب موتلفه اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود پيرزي حماس را پيروزي ملت فلسطين دانست و به آمريكا و ساير حاميان رژيم غاصب صهيونيستي هشدار داد كه طرح شكستخورده سازش بين برخي سران عرب و رژيم صهيونيستي را رها كنند و در مقابل اراده ملت قهرمان و مظلوم فلسطين تسليم شوند.
وي از شكست سنگين سياست آمريكا درباره طرح دموكراسي استعماري در مصر هم ياد كرد و گفت: جالب است كه با اسلامگرايان مورد توجه مردم، چنيني رفتار خشن و سركوبگرانهاي ميشود و يكي از نامزدهاي انتخاباتي را نيز به زندان محكوم ميكنند و آمريكا و اروپا از پايمال شدن حقوق بشر در مصر اظهار نگراني نميكنند.
وي از دولت مصر خواست كه به راي مردم و ضوابط انتخاباتي احترام لازم را بگذارد.