کد خبر: ۳۴۲۴۷۴
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵

ویژگی‌های غذای سالم چیست؟

غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای بدن باشد و درعین حال سالم و بدون آلودگی‌ به مصرف انسان رسیده باشد. تغذیه نادرست همیشه از کمبود مواد مغذی حاصل نمی‌شود، بلکه در بسیاری از موارد، غذای خوب و کافی با دست انسان به غذای آلوده یا بی‌ارزش و بالاخره زیانبخش تبدیل می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
شیر سالم طعم مطبوعی دارد، کمی شیرین است و رنگ سفید مایل به زرد دارد. شیر خیلی زود آلوده می‌شود و محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها است. اگر از شیر خام استفاده می‌کنید حتما آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و سپس مصرف کنید. اگر امکان دارد از شیرپاستوریزه کم چرب استفاده کنید.

از مصرف پنیر تازه بپرهیزید، مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد یا این که درست کردن آن به کمک ماست، سرکه یا آب لیمو از شیر درحال جوشیدن تهیه شده باشد.

هنگام خرید کشک مایع دقت کنید کپک‌زدگی یا بوی نامطبوع نداشته باشد. کشک مایع را قبل از مصرف به مدت 15 دقیقه بجوشانید.

از بستنی‌هایی که با شیر جوشیده شده یا پاستوریزه تهیه شده‌اند، استفاده کنید. به منظور پیشگیری از بیماری‌های مزمن مثل قلب و عروق و ... توصیه می‌شود از شیر و فراورده‌های لبنی کم چرب استفاده شود.

گوشت سالم رنگ طبیعی دارد، بوی بدی نمی‌دهد، سطح آن لیز و مرطوب نیست و مهر کشتارگاه دارد.

گوشت یخ‌زده را به همان صورت در فریزر نگهداری کنید.

برای خارج کردن گوشت از حالت یخ‌زده آن را شب قبل در داخل یخچال بگذارید.

در موقع خرید گوشت به صورت چرخ‌کرده بهتر است از فروشنده بخواهید که عمل چرخ کردن را در حضور شما انجام دهد.

گوشت مرغ نگهداری شده در شرایط نامناسب خاکستری و گاهی سبز رنگ است و مصرف کردنی نیست.

پوست مرغ دارای چربی زیاد است، قبل از پخت آن را جدا کنید. از سرخ کردن گوشت دوری کنید. در مصرف زبان و مغز به علت دارا بودن چربی زیاد، افراط نکنید.

تخم مرغ سالم دارای خصوصیت زیر است؛ وقتی در آب قرار داده می‌شود در ته ظرف قرار می‌گیرد. در موقع تکان دادن لق نمی‌زند. بعد از شکستن زرده آن با سفیده مخلوط نیست، در مقابل نور زرد و شفاف است.

ماهی‌هایی که چشم برجسته و شفاف، فلس درخشنده، آب شش‌های قرمز و بوی مطبوع دارند، تازه و قابل خریدن هستند.

از خریداری فیله ماهی و ماهی‌های پاک کرده بدون مشخصات بسته بندی خودداری کنید.

برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، در هفته دوبار ماهی مصرف کنید.

موادغذایی خشک مانند گندم، برنج، حبوبات و... را می‌توان در هوای معمولی نگهداری کرد، اما قبل از انبار کردن باید دقت کرد حشره یا کپک نداشته باشد.

مواد غذایی که در منزل انبار می‌شوند باید هرچند وقت یک بار جابجا و از نظر آلودگی و فساد بررسی شوند.

محل نگهداری نان باید خشک و بدون رطوبت باشد چون ممکن است روی آنها کپک رشد کند.

نان را به اندازه مصرف روزانه بخرید و از مصرف نان‌های کپک زده خودداری کنید.

از نان‌های کم نمک استفاده کنید.

از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن‌های مایع خودداری کنید.

از مصرف روغنی که چندبار حرارت دیده به طور جدی پرهیز کنید.

روغن‌هایی را که بو و غلظت آنها زیاد است و تغییر رنگ داده‌اند را خریداری نکنید.

هنگام خرید به تاریخ تولید ومصرف روغن توجه کنید.

در ظرف‌های روغن مایع را پس از هربار مصرف ببندید و در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید.

برای پیشگیری از چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی مصرف روغن را کاهش دهید.

از خرید و مصرف کنسروباد کرده و زنگ زده خودداری کنید.

از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط‌های مرطوب خودداری کنید.

از خرید کنسروهایی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت و تاریخ تولید و مصرف ندارند، خودداری کنید.

به گزارش ایسنا، قبل از باز کردن در کنسرو آن را به مدت 15-10 دقیقه در داخل آبی که در حال جوشیدن است قرار داده و پس از سر شدن مصرف کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین