آفتابنیوز : حشمتالله فلاحتپيشه عضو اين كميسيون اين ديدار را در راستاي مجموعه ديدارهاي رييس جمهور با كميسيونهاي مختلف مجلس دانست كه اولين آن با كميسيون امنيت ملي برگزار شد.
وي با مثبت ارزيابي كردن اين ديدار خاطر نشان كرد: عليرغم تفاوت نظرهاي موجود ميان مجلس و دولت ديدارهايي از اين دست به پيشبرد كارها در مجموعهي كشور كمك ميكند.
به گفتهي وي محور اساسي بحثهاي صورت گرفته در آن جلسه اعلام مواضع و سخنان رييس جمهور و تهديدها و فرصتهاي ناشي از آن بوده است كه برخي از نمايندگان كميسيون به ارايهي نظرات خود در اين زمينه پرداختند. مهمترين سوال نمايندگان در اين ديدار در خصوص چيستي استراتژي جمهوري اسلامي ايران در بحث هستهيي و تعامل و تقابل در عرصهي سياست خارجه بوده است.
فلاحتپيشه به نقل از رييس جمهور در اين ديدار بر لزوم فعال بودن سياست خارجهي كشور تاكيد كرد و افزود: اساس سياست خارجهي ايران بر همسويي با كشورهاي منطقه بنا نهاده شده است. ولي در مواردي كه اصول اساسي و خطوط قرمزي مثل دستيابي به انرژي صلح آميز هستهيي مطرح است بايد سياست خارجهي كشور فعال بوده و از هر نوع انفعال بپرهيزد.
نمايندهي مردم اسلام آباد غرب در خانهي ملت، با اشاره به سوء تفاهمهايي كه در خصوص موضعگيريها و سخنرانيهاي رييس جمهور به وجود آمده بود، بر تاكيد نمايندگان در اين جلسه مبني بر عمل كردن در قالب يك استراتژي واحد و حفظ وحدت در عين حفظ جايگاهها خبر داد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي مجلس، با بيان اينكه در اين ديدار از كساني كه در گذشته در زمينهي پروندهي هستهيي و سياست خارجهي كشور نقش داشتهاند نيز ياد شده است، خاطر نشان كرد: بر حفظ نقش و جايگاه اين افراد عليرغم تفاوت نظرهاي موجود نيز تاكيد شده است.
وي از ارايهي تحليلهايي به افكار عمومي ياد كرد كه بر اساس آن نقشي براي مجلس در تدوين سياست خارجي كشور قائل نشدهاند؛ حال آنكه اين چنين نيست و مجلس شوراي اسلامي با تصويب دو قانون (الزام دولت به از سرگيري غنيسازي اورانيوم و لغو كليهي اقدامات داوطلبانهي دولت در صورت ارجاع پروندهي هستهيي ايران به شوراي امنيت) ثابت كرده است كه در اين عرصه نقش دارد و براي دولت الزاماتي ايجاد ميكند.
فلاحتپيشه بر همين اساس غريبه دانستن نمايندگان در عرصهي سياست خارجهي كشور را اشتباه خواند و افزود: انتظارات و سوالهاي متقابل ميان مجلس و دولت در اين ديدار مطرح شد كه در مجموع پاسخ دولت به انتظارات نمايندگان مثبت بود.
به گفتهي وي يكي از آن انتظارات اين بود كه اگر دولت استراتژي جديدي در عرصهي سياست خارجه مدنظر قرار ميدهد آنرا به اطلاع نمايندگان نيز برساند.
جواد جهانگيرزاده ديگر عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، نيز در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به اينكه بخشي از اين ديدار در رابطه مواضع رييس جمهور بود از فرصت نسبتا زيادي كه رييس جمهور براي اين ديدار قائل شده بود تشكر كرد و اين ديدار را ديداري جدي و مثبت ارزيابي نمود.
وي با بيان اينكه رييس جمهور مواضع و ديدگاههاي خود را به شكل شفاف در اين ديدار ارايه نموده است، ادامه داد: دكتر احمدينژاد به جمعبندي و تشريح برنامههاي خود در دو حوزهي امنيت، سياست داخلي و خارجي پرداخت.
نمايندهي مردم اردبيل در خانهي ملت، با سودمند ارزيابي كردن مجموعهي مذاكرات صورت گرفته در اين ديدار اظهار اميدواري كرد كه اين جلسات ادامه يابد.
جهانگيرزاده در پاسخ به اينكه «آيا سوالات و تذكرات شفاهي و كتبي نمايندگان به رييس جمهور در اين ديدار مطرح شد يا نه؟» گفت: به طور كلي در اين ديدار بر افزايش رابطهي تعاملي ميان دولت و مجلس تاكيد كرديم. چرا كه مجلس بخشي از نظام و خواهان توسعه و پيشرفت آن است و خود را ملزم به همكاري و همراهي با دستگاه اجرايي كشور ميداند و البته از ابزارهاي قانوني نظارتي خود نيز استفاده خواهد كرد.
وي با بيان اينكه هدف اولي مجلس، همكاري سودمند با دولت مطابق انتظار مردم است، خاطر نشان كرد: در لابهلاي بحثهاي مطرح شده در آن ديدار، از برخي سوالات و تذكرات نمايندگان خطاب به رييس جمهور ياد شد، ولي اشارهي صريحي به آنها نگرديد. هدف از طرح اين مطالب در قالب سوال نيز ارايهي مشاوره به رييس جمهور و حفظ امنيت سياسي بود. از اين رو با تداوم اين جلسات در تمامي حوزهها، بخش مهمي از سوالات مطروحه ديگر طرح نخواهد شد و همين مسئله به ارتباطات صميمانهتر مجلس و دولت خواهد انجاميد و هر آنچه مخل ارتباطات موثر است از ميان خواهد رفت.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، در پاسخ به اينكه رييس جمهور در تبيين مواضع سياست خارجهي خود به چه نكاتي اشاره كرده است؟ اظهار داشت: مواضع رييس جمهور در اين عرصه به وضوح از سوي دبير شوراي عالي امنيت ارايه ميشود. همچنان كه اين شورا معتقد است كه فشارها و ترسيم خط و نشانهاي آمريكا هيچ بار حقوقي براي جمهوري اسلامي ايران ندارد و در واكنش به اهتمام جدي آنان براي محروم كردن جمهوري اسلامي ايران از حق مسلم خود (برخورداري از فناوري هستهژيي) بايد همچنان بر مواضع خود قاطعانه ايستادگي كنيم.
وي به نقل از رييس جمهور، محروم كردن مردم ايران از دانش هستهيي را به منزلهي به سخره گرفتن ملت ايران دانست و يادآور شد: مماشات تا جايي لازم است كه حقوق ما را تضمين كند. اگر چه ما سر سازگاري با دنيا داريم، ولي در عين حال مدافع حقوق خود هستيم و در پي آنيم كه از مسالمتجوييها بهرهاي ببريم.
جهانگيرزاده از ديدگاه انتقادي رييس جمهور نسبت به مجموعهي رفتارهاي آژانس بينالمللي هستهيي و اروپا ياد كرد و آنرا به هيچوجه مناسب با شان جمهوري اسلامي ايران ندانست چرا كه به نظر ميرسد طرفهاي مقابل، جمهوري اسلامي ايران را با كشورهاي دسته چندم جهان اشتباه گرفتهاند. در حالي كه جمهوري اسلامي ايران اميدبخش كشورهاي اسلامي جهان است و در جايي كه نياز است قطعا بايد بر حقوق خود و ديگر ملل اسلامي پافشاري كند.
وي با بيان اينكه بخشي از گفتوگوهاي صورت گرفته در آن ديدار حول پيشنهاد روسيه به ايران بود، متذكر شد: مجموعهي مصاحبههاي نمايندگان مجلس به ويژه كميسيون امنيت ملي نشان ميدهد كه مجلس نيز موافق واگذاري فعاليتهاي هستهيي به جاي ديگري جزء خاك ايران نيست و آنرا در راستاي حقوق ملت ايران نميداند.