آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار آفتاب« ماشاء الله شمس الواعظین» که در این نشست سخن می گفت بر موقعیت ممتاز مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی تاکید کرد.
وی اظهار داشت:« به لحاظ جامعه شناختی رکن چهارم دموکراسی در منطقه حائل قرار دارد به این معنی که وقتی از بدنه اجتماعی نگاه می کنیم مطبوعات اولین نهاد جامعه مدنی هستند و زمانی که از دیدگاه حکومت به مطبوعات نگاه می کنیم مطبوعات را سپر حکومت در برابر جامعه می بینیم.»
این فعال مطبوعاتی در بحث آسیب شناسی کارکردهای حزبی مطبوعات آنها را به 3 دسته تقسیم کرد وگفت: گروهی مطبوعات حزب محور هستند یعنی هر تصمیمی که حزب در مورد آن نشریه بگیرد از طرف مسئولین نشریه لازم الاجراست.
دسته دوم مطبوعات با گرایش حزبی که این گونه روزنامه ها نقش غیر مستقیم در تعمیق نظریات آن حزب دارند و گروه دیگر مطبوعات در نقش احزاب سیاسی هستند به این معنی که نشریه جایگزین نهاد دیگری با تعریف و وظیفه دیگری می شود.
وی ادامه داد:« زمانی دسته سوم از مطبوعات شکل می گیرند، که یا انسداد سیاسی به دلیل انحلال احزاب روی داده باشد و یا به دلیل ظهور گشایش های در کشورهایی که هنوز قانونی برای بررسی احزاب شکل نگرفته است، مطبوعات کارکرد حزبی پیدا می کنند.
شمس الواعظین تصریح کرد: وجود مطبوعات حزبی لازم ضروری است ولی وجود مطبوعات در نقش احزاب سیاسی بسیار خطرناک است. چرا که اگر طرفداران جریان مطبوعاتی به قدرت برسند قدرت به احتکار خود و جناح متبوع در خواهند آورد و روزنامه نگارانی که وارد این عرصه می شوند نه حزب و نه کار ژورنالیستی را خواهند شناخت.