خاتمي در پاسخ به اين سؤال كه اگر تضميني براي برگزاري انتخابات سالم بهوجود نيايد و تعبير خودتان فضا به سمت انتخاباتي «غيرعادلانه» پيش رود آيا دولت باز هم چنين انتخاباتي را برگزار خواهد كرد، گفت: كانديداهاي رياست جمهوري بايد تضميني براي برگزاري يك انتخابات آزاد و سالم را داشته باشند. فكر نميكنم اينبار اتفاقي مانند مجلس هفتم رخ دهد كه در آن نمايندگان جريانهاي مختلف حضور نداشته باشد.
خاتمي در پاسخ به اين سؤال كه اگر تضميني براي برگزاري انتخابات سالم بهوجود نيايد و تعبير خودتان فضا به سمت انتخاباتي «غيرعادلانه» پيش رود آيا دولت باز هم چنين انتخاباتي را برگزار خواهد كرد، گفت: كانديداهاي رياست جمهوري بايد تضميني براي برگزاري يك انتخابات آزاد و سالم را داشته باشند. فكر نميكنم اينبار اتفاقي مانند مجلس هفتم رخ دهد كه در آن نمايندگان جريانهاي مختلف حضور نداشته باشد.وي اظهارداشت: البته شايد در اين انتخابات نيز شيوههايي اتخاذ شود كه مورد قبول نباشد ولي بهنظر ميرسد هم از جناح اصلاحطلب و هم از جناحهاي ديگر نمايندگاني حضور داشته باشند و نتيجه پاي صندوقهاي رأي مشخص خواهد شد.
خاتمي در مواجهه با اين پرسش كه اگر اين اتفاق نيفتاد باز هم اين انتخابات را برگزار خواهيد كرد سكوت كرد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سؤالي مبنيبر حمايت هاشمي رفسنجاني از خاتمي بههنگام كانديداتوري در عرصه انتخابات رياست جمهوري دوره هفتم و امكان حمايت خاتمي از رفسنجاني گفت: رئيس جمهوري حق حمايت از هيچ كانديدايي را ندارد و وظيفه رئيس جمهوري برگزاري انتخابات سالم و آزاد است.
خاتمي تصريح كرد: آقاي رفسنجاني هم با همه لطف و محبتي كه داشتند هيچگاه از بنده بهعنوان كانديداي رياست جمهوري حمايت يا تأييد نكردند.
وي اظهاراميدواري كرد كه اينبار به جاي آن كه اشخاص محور قرار گيرند و يا به تخريب از آنها پرداخته شده زياد حق آن غلو شود كانديداها به ارائه برنامه بپردازند.
خاتمي در پاسخ به سؤالي كه درخصوص اظهارات وي مبنيبر اينكه عدهاي از اصلاحطلبان كه سخناني ميگويند كه از اردوگاه دشمن نيز شنيده نميشود گفت: گفتم، گاهي صداهايي ميشنويم كه اردوگاه دشمن آنها را بيان ميكند و معتقدم كه احتمالاً عبور از جمهوري اسلامي ايران و پيشنهاد استقرار نظامي غيراز نظام جمهوري اسلامي ايران يكي از بزرگترين اشتباهات و شايد توطئههايي باشد كه برعليه نظام ما صورت ميگيرد.
وي اظهارداشت: ما بايد در درون جمهوري اسلامي كه حاصل يك انقلاب مردمي است بكوشيم و با استفاده از همين قانون اساسي و همين نظام وجهه و رنگ دموكراتيك نظام را تقويت كنيم. ولي متأسفانه از يك طرف با جنبه دموكراتيك نظام مقابله ميشود و بسياري از كساني كه روز و روزگاري وابسته به اين نظام بودند به سويي ميروند كه از جمهوري اسلامي مأيوس شدند.
خاتمي تأكيد كرد: اين افراد همان حرفهايي را ميزنند كه دشمنان نظام ميخواهند يعني سرنگوني نظام و از آن طرف كساني كه نميتوانند موقعيت تاريخي را درك كنند حرفهايي ميزنند كه همسو با كساني است كه اصل نظام را ميخواهند براندازند. سؤال ما اين است كه با انقلاب ميخواهند اين نظام را براندازند و آن گاه اين انقلاب را با اتكاي چه كساني، خارجيها پيش ميبرند؟
رئيس جمهوري در پاسخ به سؤالي مبنيبر پرونده دستگيري وبلاگنويسان و پيگيريهاي وي در اين راستا تصريح كرد: من نميخواهم اين مسأله را دامن بزنم، بررسيهاي زيادي انجام دادهام و به نتايج خوبي در اين زمينه نرسيدهام اما هيچ ادعايي نميكنم و اگر مطالبي گفته شود كه ديگران با آن مخالف باشند بايد بيايند و اثبات كنند. اجازه دهيد اين مسأله تبليغاتي نشود و من خود به زودي با آقاي هاشمي شاهرودي ملاقات خواهم داشت و ميگويم حتي اگر 10درصد آنچه اين دوستان عنوان كردند درست باشد به هيچوجه متناسبشان جمهوري اسلامي ايران و نظام عادلانه ما نيست و بايد با آن برخورد شود و اميدوارم كساني كه خود مورد اتهام هستند امروز دست پيش را نگيرند و فشارهاي ديگري را وارد نياورند.
خاتمي تأكيد كرد: گزارشهايي كه ما تاكنون داريم گزارشهاي ناراحتكنندهاي است و اميدوارم كه حرفهاي آنها درست نباشد و پيگيريهاي دقيقي را انجام ميدهيم تا حق هيچكس ضايع نشود و تقاضا دارم كه اين مسأله به مسائل تبليغاتي و سياسي تبديل نشود و بعداز جمعآوري با رئيس قوه ملاقات ميكنم.
رئيس جمهوري افزود: بخشنامهاي كه هاشمي شاهرودي در قوه قضائيه ارائه كرده يكي از مؤثرترين و افتخارآميزترين كارهايي بود كه انجام شده و اگر در كشور اجرا شود عدالت قضايي و اجتماعي حاكم ميشود.
خاتمي درخصوص ادامه مذاكرات پرونده هستهاي ايران با اروپا و اينكه گفته ميشود به بنبست رسيده است، گفت: اين مذاكرات به بنبست نرسيده اما مسأله مشكلي است و ما از خواستههاي اصلي خود كوتاه نخواهيم آمد و ما بايد چرخه سوخت هستهاي را در مسير صلحآميز داشته باشيم و آنها هم اصرار دارند كه ما تضمينهاي عيني دهيم و طبعاً آنها هم سختگيريهاي مهمي دارند و محور كار اينجاست و اگر در اين جريانات پيشرفتهايي داشته باشيم در جنبههاي ديگر هم پيشرفت ايجاد ميشود.
وي اظهارداشت: ما كار را ادامه ميدهيم و فكر ميكنيم اروپاييها هم ميخواهند كه اين مسائل به صورت مناسب حل شود البته آنها هم براي خود نظرات دارند و اميدواريم كه با شناخت خط قرمزي كه ما داريم هماهنگ و آرام جلو بيايند و ما آماده همكاري در همه جهات براي دادن تضمين عيني براي دنيا، آژانس و اروپا هستيم و البته اين تضمين را ميخواهيم كه حق قانوني و طبيعي ما تأمين شود و آن را زيرپا نگذارند.