کد خبر: ۳۶۰۵۱
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۸۴ - ۱۰:۴۰
طي سخناني در همايش فصلي جبهه مشاركت

تاج زاده:همچنان از استراتژي اصلاحات دفاع مي كنيم

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب به نقل از خبرنامه داخلي جبهه مشاركت،تاج زاده گفت: «پس از انتخابات نهم رياست جمهوري مهمترين سؤال پيش‌روي ما «چه بايد كرد؟» است. اين سؤال گسسته از بازخواني گذشته نيست ولي تاكنون هيچ بديلي براي اصلاحات نيافته‌ايم و معتقديم كه حتي با حاكميت يكدست شده هم، مشي اصلاح‌طلبانه ما را بهتر به هدف رهنمون مي‌كند.»

وي با بيان اينكه «در تداوم آن سياست‌ورزي گذشته كه توازن قوا در حاكميت بود، در حاكميت يكدست شده بايد بررسي كرد كه آيا باز هم سياست‌ورزي ممكن و مفيد است يا خير؟»، خبر از آن داد كه جزوه پاسخ به اين پرسش در حال تدوين است.

تاج‌زاده در تبيين موقعيت كنوني حزب گفت: «الان به وضعيتي منحصر به فرد در 27 ساله اخير رسيده‌ايم و بايد تهديدها را تبديل به فرصت كنيم. در انتخابات شكست خورديم ولي حذف نشديم و هنوز مي‌توان كار كرد. رشد آگاهي‌هاي عمومي و ضرورت كار جمعي كه نخبگان ما هم به آن رسيده‌اند و فرصت براي كارهايي كه در گذشته امكانش فراهم نبود، فرصت‌هاي جديد هستند.»

اين عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ادامه داد: «شعارهايي داديم و گفته مي‌شود كه نتوانستيم نسبت آنها را با زندگي مردم تعيين كنيم. الان فرصت تبيين آنهاست. اگر اصلاحات هنوز روشي بلارقيب است، امروز فرصت آن است كه آن را تبيين كنيم. به خصوص كه رقيب ما در موضع اتهام قرار مي‌گيرد چون در ايران هيچ چيز به اندازه قدرت، تقدس‌زدا نيست.»

وي درباره موقعيت جريان رقيب اصلاح طلبان هم گفت: «در درون حاكميت يكدست شكاف جدي در عرصه‌هاي سياست داخلي و خارجي مي‌بينيم، شكاف‌ بين راست‌سنتي و افراطي به تدريج جدي‌تر مي‌شود و در سياست خارجي هم شكاف‌ بين ماجراجويان و مصلحت‌طلب‌ها در عرصه فرهنگي و ديني هم اين شكاف ديده مي‌شود.»

تاج‌زاده با اشاره به مواضع اخير طيف مصباح يزدي ادامه داد: «در زمان انتخابات صحبت از ائتلاف از دولت‌‌آبادي تا جوادي‌آملي مي‌شد. اما امروز مي‌بينيم كه اين اتفاق ‌شدني و در حال انجام است. بحث‌ بين حكومت اسلامي و جمهوري اسلامي، همان انتقام تاريخي آنها از امام است. جمهوريت هم قرار است با هم مؤلفه‌هايش مثل NGOها، رأي مردم و ... مورد حمله قرار گيرد.»

تاج‌زاده پاشنه آشيل اقتدارگراها هم درحال حاضر را «شعارهاي اقتصادي آنها» دانست و گفت: «انصاف اين است كه براي تحقق شعارهايشان به آنها فرصت دهيم. به همين خاطر تاكنون سكوت كرده‌ايم. اگر چه از حالا هم مي‌توان حدس زد كه چه مي‌شود. شعارهاي دولت را از سال آينده مي‌توان نقد كرد. ولي كارهايي هست كه نمي‌توان سكوت كرد.

بدعت‌هايي كه اساس انقلاب و اصلاحات را به چالش مي‌كشد.مثلاً اگر امروز به نام امام، جمهوري نقد مي‌شود يا در سياست خارجي اتفاقي مي‌افتد كه جامعه را دچار خطر مي‌كند، اصلاً نبايد سكوت كنيم. بنابراين نسبت ما با حاكميت يكدست اين است كه شعارهايشان را تا اطلاع‌ ثانوي نقد مي‌كنيم، تا زمان مقتضي كه ببينيم شعارهاي عدالت و ... آنها به كجا مي‌انجامد.»

عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت همچنين به عملكرد جريان‌هاي راديكال رقيب اصلاحات پرداخت و گفت: «هميشه كارهاي اصلاحي از دو سو با دو فشار مواجه است. يكي موضع ارتجاعي و راست، يكي هم از موضع راديكال كه مي‌گويند اصلاح‌طلبان سوپاپ اطمينان هستند، فايده ندارد و مطالبي از اين قبيل.»

وي افزود: «امروز مي‌‌توانيم بررسي كنيم مدل‌هاي رقيب اصلاحات كدامشان روزبه‌روز قوي‌تر يا ضعيف‌تر مي‌شود. مدل‌هايي مدعي هستند كه مي‌توانند با هزينه كمتر، زمان كمتر و بازدهي بيشتر خيلي سريع به هدف برسند. الان زمينه براي اين مدل‌ها هم فراهم است تا ببينيم كه چگونه برخي از واقعيت‌ها را ناديده گرفته‌اند. زماني آنها فكر مي‌كردند آلترناتيو ما بين سوييسي و خاتمي است.»

وي افزود: «اين مهم است كه جناحي كه شكست خورده دنبال كار حزبي است و تشكيلاتي. اين همان فرصت‌هاي پس از انتخابات است كه مي‌گفتيم. اگر بگوييم كه از اين پس علاوه بر آزادي انتخابات، سلامت انتخابات هم مهم است، بايد بتوانيم يك تشكيلات حداقل 90هزار نفري داشته باشيم تا بر سر هر يك از 45 هزار صندوق رأي دو نفر داشته باشيم. در اين صورت است كه مي‌توانيم در انتخابات شركت كنيم.اگر قرار بود مهم‌ترين تفاوت مدل ما و آقاي خاتمي با آقاي هاشمي را بررسي كنيم اين بود كه آنها گفتند كافي است پل و دانشگاه و ... بزنيم، جامعه دموكراتيك مي‌شود. اما مدل خاتمي توسعه متوازني بود كه در آن تك‌تك عرصه‌ها استقلال خودشان را دارند مثلاً بحث فكري به تنهايي كافي نيست. امروز بعد از اصلاحات سؤال اين است كه آيا ما به مدل آقاي هاشمي رسيديم يا آقاي هاشمي به مدل ما؟به نظر مي‌رسد مواضع 6 ماه گذشته آقاي هاشمي ملاك خوبي باشد. اگر سخنراني‌هاي ايشان را بررسي كنيم، مي‌بينيم بيشترين تأكيدش روي دموكراسي، تحزب و آزادي دانشگاه‌ها بوده است.»

تاج‌زاده با هشدار نسبت به «تلاش بسيار جدي آگاهانه‌اي براي ناممكن جلوه دادن اصلاحات در جامعه ما و سوق دادن نيروها به سمت راديكاليزم كور» تأكيد كرد: «به ميزان تلاش آنها براي اين كار و تك‌صدايي كردن فضا، ما بايد بر اصلاحات تأكيد كنيم.»

عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت يادآور شد: «در زمان خاتمي راديكال‌ها مي‌گفتند كه خاتمي چون سركار است، مانع كار ماست. اما ديديم كه خاتمي رفت و آنها يا منفعل شدند و يا رفتند خارج.»

تاج‌زاده ادامه داد: «اگر ما مي‌‌توانيم با وجود آنكه ديگر در حكومت حضور نداريم، همچنان صريح سخن بگوييم به خاطر اين است كه از موضع نظام سخن مي‌گفتيم و بر شركت در انتخابات تأكيد داشتيم. ما از ابتدا معتقد بوديم تا در عرصه polity (سياست) حاضر نباشيم، نمي‌توان كار سياسي مؤثر كرد.حال مواضع ملي - مذهبي‌ها، نهضت آزادي و ادوار تحكيم را بررسي كنيد، ببينيد بيشتر به اين عرصه آمده‌اند يا نه؟»

وي تأكيد كرد: «بايد بپذيريم كه جريان اصلاحات بازي برد- برد است. چون هم تقويت نظام را در پي دارد و هم نظامي را تثبيت مي‌كند تا بتوان اصلاحش كرد.»

تاج‌زاده در عين حال گفت: «اگر حضور ما به نفع اقتدارگراها بود، قانوناً بايد امكانات بيشتري به ما مي‌دادند. اما آنها حتي حاضر به تحمل شنيدن صداي آقاي كروبي هم نيستند.»

وي در پايان تصريح كرد: «در اين كه جاهايي خطا كرديم، موافقم، اما از مشي اصلاحي كماكان دفاع مي‌كنم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین