آفتابنیوز : الو دکتر نوشت: در همان دورانی که بشر مشغول توسعه زبانهای نوشتاری، رمزگشایی سیستمهای پیچیده نجومی و بیرون راندن فاتحان بود، توانست از شکلات یک نوشیدنی بسازد. حتی اگر نسخه مایایی کاکائو به صورت سرد سرو میشد، باز هم باید سپاسگذار آنها باشیم که ما را با چنین ترکیبی آشنا کردهاند. وقتی کاشفان اسپانیایی در قرن شانزدهم شکلات را به اروپا آوردند، آن را به صورت گرم و شیرین مصرف میکردند. در واقع، شکلات داغ در بین قرنهای ۱۶ تا ۱۹ به عنوان یک نوشیدنی خاص در نظر گرفته میشد. همچنین تصور میشد این نوشیدنی خواص دارویی داشته باشد.
از مدتها پیش، نوشیدنی شکلاتی به عنوان درمانی برای انواع بیماری و آفات در نظر گرفته میشود. وقتی شکلات در قرن ۱۷ به فرانسه رسید، برای غلبه بر خشم و بدخلقی مصرف میشد. تحقیقات جدید نشان میدهند که مصرف شکلات باعث کاهش سطح هورمون استرس در انسان میشود.
تحقیقات همچنین نشان میدهند که آنتی اکسیدانهای موجود در شکلات به جلوگیری از سرطان، بیماریهای قلبی و دژنراسیون ماکولا کمک کرده و با رادیکالهای آزاد در بدن مقابله میکنند. امروزه غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، مثل زالزالک، زغال اخته و انار به عنوان غذاهای خارقالعاده در نظر گرفته میشوند. اما آنتی اکسیدانها در خوراکیهای مختلف مانند قهوه در اشکال مختلفی دیده میشوند. در واقع، شکلاتی که در قالب کاکائوی داغ مصرف میشود، یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان است.
۱. بر اساس مطالعه انجام شده در دانشگاه کرنل، غلظت آنتی اکسیدان موجود در شکلات داغ تقریبا دو برابر آنتی اکسیدان موجود در قهوه است. همچنین غلظت این ترکیبات در کاکائو ۲ تا ۳ مرتبه بیشتر از چای سبز و ۴ تا ۵ مرتبه بیشتر از چای سیاه است.
۲. استاد چانگ یونگ لی، رهبر مطالعه دانشگاه کرنل معتقد است که «داغ بودن» شکلات داغ اهمیت بسیاری دارد. به گفته لی، وقتی کاکائو داغ میشود، آنتی اکسیدان بیشتری تولید میکند.
۳. یک فنجان کاکائوی داغ حاوی ۶۱۱ میلی گرم گالیک اسید و ۵۶۴ میلی گرم اپی کتیچین فلاونوئید اسید است. آنتی اکسیدان گالیک اسید به درمان خونریزی داخلی، آلبومینوری (وجود آلبومین در ادرار،پ که میتواند منجر به بیماریهای کلیوی شود) و دیابت کمک میکند.
۴. یک تکه شکلات معمولی فعالیت آنتی اکسیدانی زیادی دارد، اما فواید سلامتی آن عمدتا به دلیل وجود چربیهای اشباع موجود در کاکائو نسبت داده میشوند؛ طور کلی، کاکائو نسبتا چربی کمتری از شکلات دارد.
۵. فلاونوئیدهای موجود در کاکائو به پردازش اکسید نیتریک در بدن کمک میکنند؛ به همین دلیل، کاکائوی داغ میتواند جریان خون شما را بهبود بخشیده، فشار خون را پایین آورده و سلامت قلب شما را تضمین نماید.
۶. فلاونوئیدها از تشکیل پلاکت خون و لختگی نیز ممانعت به عمل میآورند.
۷. به گزارش انجمن آمریکایی پیشرفت علم، نوشیدن شکلات داغ کمک میکند که بهتر فکر کنید. فلاونوئیدها روند جریان خون و سطح اکسیژنرسانی به مغز را افزایش میدهند. از آنجایی که زوال عقل به دلیل کاهش جریان خونرسانی به مغز ایجاد میشود، محققان بر این باورند که نوشیدن کاکائوی داغ از این عارضه جلوگیری خواهد کرد.