آفتابنیوز : وي در اين نشست به تشريح آخرين ديدگاهها و مواضع كشورمان در خصوص پرونده هستهاي ايران پرداخت و بر حق مسلم ايران در برخورداري از فناوري هستهاي صلحآميز ناشي از عضويت ايران در پيمان منع گسترش سلاح هستهاي، اظهار داشت: براساس بند ۳اساسنامه آژانس بينالمللي انرژي اتمي و بند ۴معاهده منع گسترش سلاحهاي كشتار جمعي ( ان. پي.تي )، كليه كشورهاي عضو ميتوانند تحقيقات هستهاي انجام دهند بعلاوه كشورهاي صاحب فناوري هستهاي نيز بايد در اين زمينه به آنها كمك نمايند.
سفير كشورمان ضمن بيان اين نكته كه تعليق تحقيقات هستهاي ايران داوطلبانه، غيرالزام آور و بمنظور اعتمادسازي بوده است،تصريح كرد: مساله پژوهش كاملا جدااز غنيسازي بوده و كليه مراحل مربوط به از سرگيري فعاليت- هاي مربوط به آن ازقبل با اطلاع، هماهنگي و نظارت مسوولان آژانس بينالمللي انرژي اتمي انجام شده است و اين همكاريها در آينده نيز بر اساس مفاد موافقتنامه پادمان ادامه خواهد يافت.
وي همچنين خاطرنشان ساخت:موضع ايران از ابتدا تا كنون روشن بوده و بارها اعلام نمودهايم اگر كشور و يا كشورهايي نگرانيها و ابهاماتي دارند همواره جمهوري اسلامي ايران براي روشن كردن مواضع و عملكرد و فعاليت خود و شفافسازي اين فعاليتها آمادگي دارد.
محتشمي با دعوت ازكشورهاي اروپايي به خويشتنداري، تحمل و برخورد منطقي با اين موضوع، به دولتها، رسانهها و نهادهاي مختلف توصيه كرد بحث پژوهش را از توليد سوخت هستهاي جدا كنند.
سفير كشورمان با اعلام عزم ايران براي ادامه همكاري با آژانس افزود:جمهوري اسلامي ايران همچنان خواهان استمرار گفت وگو با اروپا و روسيه با هدف رفع نگرانيهاي آنها درخصوص عدم انحراف برنامه صلحآميز هستهاي ايران به سوي تسليحاتي شدن از يك سو و حق دسترسي مشروع خود به چرخه سوخت از سوي ديگر ميباشد. زيرا معتقديم درهاي مذاكره و ديپلماسي هنوز بسته نشده و گفت وگوها ميتواند ادامه يابد.
وي با رد كارآمدي هرگونه تهديد و اعمال فشار به ايران گفت:در شرايط كنوني جهان، فشار بر ايران و يا تهديد ايران هشيارانه به شمار نميآيد و نتايج مثبتي نيز به بار نخواهد آورد. زيرا امروزه مساله حق برخورداري از فناوري صلحآميز هستهاي در ميان ايرانيان خارج و داخل به يك موضوع ملي تبديل شده است.
محتشمي با اعلام اينكه جمهوري اسلامي ايران در چارچوب طرح "محمود احمدي نژاد" رييس جمهور كشورمان، ازمشاركت طرفهاي خارجي در زمينه فعاليت هستهاي ايران استقبال ميكند، اجراي اين مساله را بهترين تضمين براي رفع نگراني هاي كشورهاي غربي در اين زمينه خواند.