پایگاه خبری آفتاب
۲۵ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 15 June 2026
کد خبر:۳۸۸۷۸
۲۳:۵۴
۱۳۸۴/۱۱/۰۴

روزهای ناسالم هوای تهران؛ 300 برابر بيش از استانداردهاي جهاني

۲۳:۵۴
۱۳۸۴/۱۱/۰۴
به گزارش آفتاب نیوز، مهندس شيدا ملك افضلي، كارشناسي مسؤول بهداشت هوا در وزارت بهداشت افزود: مطابق استاندارد اوليه سازمان بهداشت جهاني در معدل 8 ساعته منوكسيدكربن حتي نبايد يك روز هم در طول سال در وضعيت «ناسالم» قرار داشته باشيم كه اين امر نشان دهنده آلودگي بالاي هواي تهران است.

وي افزود: احتمال مرگ و فوت ناشي از آلودگي هوا به ازاي افزايش هر واحد آلاينده منواكسيدكربن در مقايسه با ذرات معلق 10 ميكروني، 4 برابر بيشتر است.

عضو كميته اطلاع‌رساني و تحقيقات همايش آلودگي هوا اثرات آن بر سلامت گفت: در اين شرايط منوكسيدكربن با هموگلوبين خون تركيب شده و تا زماني كه غلظت اكسيژن در هواي تنفسي فرد به بالاي 21 درصد نرسد، اكسيژن به بافت‌هاي بدن نمي‌رسد و حالت مسموميت مزمن براي فرد ايجاد مي‌شود كه بر روي سيستم اعصاب و قلب نيز اثر مي‌گذارد.

وي افزود: يكي از علت‌هاي اصلي انتشار منوكسيدكربن در تهران وسايل نقليه موتوري است و بر اساس آمار 86 درصد آلودگي هواي تهران به دليل تردد خودروها است كه بايد با جايگزيني سوخت‌هاي پاك از احتراق ناقص و انتشار منوكسيدكربن جلوگيري كرد.




گزارش خطا
ارسال پیام
captcha