آفتابنیوز : سید جواد علوی درباره پاییز اظهار داشت: مزاج این فصل مانند سودا، سرد و خشک است این فصل مناسب افرادی با مزاج گرم و تر(دموی) است.
بهگفته وی بهعلت کاهش حرارت غریزی و مصرف زیاد میوهها در تابستان با سرد شدن هوا در پاییز اخلاط بهخوبی دفع نمیشود و در بدن باقی میمانند همچنین متغیر بودن هوا (صبح و شب سرد و ظهر تقریباً گرم) و کم بودن خون در این فصل زمینه بروز بیشتر بیماریها است.
این کارشناس طب سنتی افزود: شایعترین آنها بیماریهای روانی (جنون، وسواس، افسردگی و...)، بیماریهای پوست و مو (خارش، اگزما، شوره، ترک پوست و...)، دردهای مفصلی، ورمهای سوداوی و سرطانها، بیماریهای طحال، تبها، کمخونی، ورم لوزه، درد سیاتیک، انسداد و انگلهای گوارشی، سکته، ورم حلقی، بیماریهای ریوی و عفونتهای ویروسی پوستی است.
علوی اضافه کرد: در پاییز از قرارگرفتن در گرمای ظهر و سرمای صبح و شب، نوشیدن آب سرد، خوابیدن در جای سرد، حمام با آب سرد، استفاده از مسهلهای قوی و قی کردن، عرق کردن زیاد، حجامت و فصد و هر کاری که خون را کم کند، خوابیدن با معده پر، پرهیز بیدلیل، خوابیدن یا بیداری کشیدن زیاد و... باید پرهیز کرد.
وی ادامه داد: غذاهای شور، تند، ترش و غلیظ، گوشت گاو، گوساله، کنسرو، فستفود، بادنجان، عدس، قارچ، میوههای تابستانی، چای پررنگ، قهوه، کاکائو، سیر، پیاز، سرخکردنی و... تا حد ممکن مصرف نشود.
به گزارش تسنیم، این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: از خوراکی و آشامیدنیهای گرم و تر (حلیم، گوشت بره، بوقلمون، مرغ، خربزه، انگور، موز، انجیر، انار شیرین، سیب، گلابی، هویج و...) استفاده شود.