آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس با اشاره به اين مطلب افزود، درخواست يوشكا فيشر، وزير امور خارجه سابق آلمان مورد حمايت زبيگنيوو برژينسكي، مشاور امنيت ملي آمريكا در دوران رياست جمهوري كارتر قرار گرفت.
فيشر و برژينسكي براي مذاكره دربارهي مشكلات سياست خارجي در مركز مطالعات استراتژيك و بينالمللي گردهم آمدند.
برژينسكي ضمن انقتاد از دولت بوش براي دوري از مذاكرات اروپا با ايران گفت: يك رويكرد بهتر رويكردي است كه دولت براي توقف برنامهي سلاحهاي هستهيي كره شمالي عنوان ميكند.
وي افزود: در آن مذاكرات آمريكا به چين، ژاپن، كره شمالي و روسيه پيوسته است و حتي گفتگوهاي مستقيمي با دولت پيونگ يانگ داشت.
مشاور سابق امنيت ملي آمريكا گفت: ما تمايلي نداريم بخشي از هر گونه راهحل فعال باشيم.
فيشر كه در سال 1988 تا نوامبر گذشته سمت وزارت امور خارجهي آلمان را عهدهدار بود نيز گفت: برلين، پاريس و آلمان مذاكراتي با ايران داشتند؛ در حالي كه آمريكا تحريم ديپلماتيك تهران را ادامه ميدهد.
وي افزود: اگر به همراه يكديگر كار كنيم، فرصت مهمي را براي حل اين مساله خواهيم داشت.
فيشر اذعان كرد: اروپا به اندازهي كافي قدرتمند نيست.
وزير امور خارجهي سابق آلمان اظهار كرد، معنايي ندارد كه دولت بوش تغيير حكومت تهران را دنبال كند؛ در حاليكه اروپاييها براي رسيدن به توافق با تهران تلاش ميكنند.
خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي نوشت كه آدام ارلي، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا پيشنهاد فيشر براي پيوستن به مذاكرات با ايران را رد كرده و گفت: ما از رويكردي كه تاكنون داشتيم و هماهنگي نزديك با سه كشور اروپايي، روسها، چينيها و هنديها احساس راحتي ميكنيم.
وي افزود: رويكرد كنوني براي حل اين مساله به تقويت اجماع بينالمللي عليه ايران انجاميده است و گفت: فكر ميكنيم در چند ماه گذشته، بسط و تقويت اجماع بينالمللي در رابطه با برنامهي هستهيي ايران و تهديدي كه مطرح ميسازد ديدهايد.
ارلي ادامه داد: اين نتيجهي يك ديپلماسي منجسم و سنجيده از جانب ماست و ما از جايي كه اكنون قرار داريم، آسوده هستيم.
سخنگوي وزارت امور خارجهي آمريكا هم چنين در واكنش به اظهارات منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران مبني بر آمادگي مشروط تهران براي مصالحه با روسيه براي حل برنامهي هستهيي ايران مدعي شد: اظهارات بسياري از جانب مقامات ايراني مختلفي مطرح ميشود كه به نظر ميرسد با يكديگر مغايرند.
وي افزود: فكر ميكنم شوراي حكام زمانيكه گزارش جامع مديركل را در تاريخ ششم مارس دريافت ميكند، همه اينها را به شكلي جامع مورد بررسي قرار ميدهد و آنگاه ما در شوراي امنيت به آن نگاه خواهيم كرد.