آفتابنیوز : به گزارش جام
نیوز، "ميرزا قاسم خان قاجار"، حاكم گيلان در دهه ١٢٣٠ هجرى شمسى بود. وى
كه علاقه ى بسيارى به آشپزى داشت، در سال ١٢٣٩ هجرى شمسى با قاطی کردن
بادمجان و گوجه و سير، دست به ابداع خوراكى جديد زد و از آنجايى كه به هنر
آشپزى عشق مى ورزيد، دستور اين خوراک جديد را در ميان مردمان گيلان رواج
داد و با نام وى به "ميرزا قاسمى" شهرت يافت.
ميرزا قاسم خان كه
مردى خوش ذوق بود، پس از گيلان، به حكمرانى فارس برگزيده شد و بعدها در
شيراز درگذشت و او را در باغ حافظيه و در جنب آرامگاه حافظ شيرازى به خاک
سپردند.