کد خبر: ۴۳۶۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۸:۵۲
سخنراني دكتر حسن روحاني در جمع دانشجويان دانشگاه سمنان(3)

دعواي ما با دنيا بر سر بمب هسته اي نيست .بر سر توسعه است

آفتاب‌‌نیوز :

ما امروز با شرايط خاصي روبرو هستيم كه فكر ميكنم نيازي به شكافتن موضوع و تفصيل مسأله نداريم،. دشمن عليه ما در حال طراحي و توطئه است. دشمن ميخواهد خود را پشت پرده و ماسك دفاع از امنيت منطقه و جهان پنهان كند. دشمن ما را متهم ميكند كه ج.ا.ا. به دنبال سلاح كشتار جمعي است. دشمن ما را متهم ميكند كه ج.ا.ا. در پي دستيابي به سلاح مرگبار هستهاي است. يك قدم بالاتر، ميگويد ج.ا.ا موجوديت برخي از كشورهاي منطقه را قبول ندارد و آن را مورد تهديد قرار ميدهد، بنابراين اين كشور بسيار خطرناك است. هر روز شما شاهد تبليغات دروغين آنها عليه ج.ا.ا. هستيد.

بسياري از كشورهاي جهان غنيسازي اورانيوم را براي تأمين سوخت نيروگاههاي هستهاي خودشان انجام ميدهند، مثل ژاپن و آلمان كه اتفاقاً اينها محور فتنه در جنگ جهاني دوم بودند هيچ كشوري هم اظهار نگراني نميكند و سابقه آنها را به رُخشان نميكشد ولي ميگويند ايران با همه آنها فرق دارد! ايران كشوري است كه در فكر ماجراجويي در منطقه است و ميخواهد قدرت بيشتري بدست آورد و نظم منطقه و جهان را بهم بزند.ايراني كه در چند قرن گذشته سابقه هيچگونه ماجراجويي و جنگ را ندارد و به هيچ كشوري حمله نكرده است و همواره در پي تنشزدايي بوده، قابل اعتماد نيست ولي كشورهايي مثل آلمان و ژاپن با سوابق كذايي، قابل اعتمادند؟!

اگر كشوري بخواهد دنبال بمب اتمي برود، راهش اين نيست كه در چارچوب پادمان و NPT و زير نظر آژانس غني سازي كند. اساساً ساخت بمب اتم با حضور اين همه بازرس امكان پذير است؟! هر كشوري در دنيا به بمب اتم رسيده مخفيانه اين كار را كرده است. مثل پاكستان كه حدود 30 سال فعاليت مخفيانه داشته است. پاكستانيها استراتژي خود را اينگونه تنظيم كردند كه اگر همه دنيا هم ما را تحريم كنند ما علف ميخوريم اما مي ايستيم تا بمب اتم بسازيم. هند و چين هم همين كار را كردند. كشورهايي مثل شوروي سابق، انگليس و فرانسه هم به همين شكل عمل كردند. هيچ كشوري با فعاليت آشكار و علني و زير نظر ديدبانان بينالمللي و آژانس به بمب اتم نرسيده است.

البته كم كم حرفهاي گذشته را پس ميگيرند و ميگويند الان ايران دنبال بمب اتم نيست و آژانس هم تا به حال هر چه كاوش كرده به اين نتيجه نرسيده كه فعاليتهاي ايران صلح آميز نبوده است و فعاليتهاي ايران را بدون انحراف اعلام كرده است. منتهي اگر ايران غني سازي انجام دهد توانمندي براي قدرت ساخت بمب در آينده پيدا خواهد كرد! معلوم است تمام اين حرفها بهانهاي بيش نيست هدف اصلي آنها اين است كه ايران و ساير كشورهاي مستقل در حال توسعه به تكنولوژيهاي پيشرفته دست پيدا نكنند و اين فناوريها در انحصار قدرتهاي بزرگ باقي بماند.


توسعه يا قدرت

از لحاظ بينالمللي وظيفة ما اين است كه در چارچوب معاهدات و مقررات بينالمللي حركت كنيم. هيچ كشور و قدرتي نميتواند براي كشور ديگري قانون وضع كند. همه كشورها در برابر مقررات بينالمللي بايد بصورت يكسان تسليم باشند. اگر اين چنين است، ج.ا.ا. در چارچوب مقررات بينالمللي و با نظارت آژانس به دنبال غني سازي اورانيوم براي سوخت نيروگاه هستهاي خود است. پس دعواي ما با جهان بر سر توليد بمب نيست بلكه بر سر توسعه است. ما ميگوييم به دنبال توسعه و خودكفايي هستيم و براي توسعه، نياز به سوخت براي نيروگاه اتمي داريم. براي توسعه لازم است به سوخت فسيلي وابسته نباشيم. براي توسعه نياز داريم تا اين ذخاير محدود و ثروت ملي به نام نفت و گاز را براي نسلهاي آينده حفظ كنيم. دنيا ميگويد هدف شما توسعه نيست هدف شما قدرت است تا بتوانيد نظرات خودتان را در منطقه تحميل كنيد. پس اختلاف اصلي بر سر اين است كه آيا هدف ايران «توسعه» است يا قدرت؟ 

فرض ميگيريم در اين مسأله بين ما و شما اختلاف است راه حل اين مسأله چيست؟ آيا راهي جز مقررات بينالمللي وجود دارد؟ خواست ما با استدلال و منطق و در چارچوب مقررات بين المللي است. صحبت دشمنان ما بر اساس فريب كاري افكار عمومي، جنجال تبليغاتي و يا توهم و تخيل است. اينكه نسبت به برنامه هستهاي ما قضاوت ديگري دارند براي مبناي ما "فكر ميكنيم"، "احتمال ميدهيم". "شايد"، "احتمالاً"، "گفتهاند"، "شنيدهايم" آيا ميتواند قابل قبول باشد؟ واقعاً جهان را ميتوان بر مبناي توهم و خيال اداره كرد؟ آيا قابل قبول است كه بخاطر ترس بيمورد صهيونيزم، ملت بزرگ ايران از حقوق طبيعي و ملي خود دست بردارد؟! 


ايران دنبال ماجراجويي نيست

البته ما امروز در يك شرايط بسيار حساسي قرار گرفتهايم بايد حواسمان جمع باشد. مردم بايد براي عبور از اين پيچ سخت سياسي هوشيار باشند. ما نياز به تدبير بسيار عميق از طرف مسئولين و پشتيباني گستردة ملت و اقناع ملي داريم. بايد مردم قانع باشند و درك كنند، كه چه ميگذرد. بايد براي مردم روشن كنيم كه به دنبال تقابل با دنيا نيستيم. ما دنبال ماجراجويي نيستيم ما دنبال اين نيستيم كه هيچ كشور و ملتي را در اين منطقه نابود كنيم. نسبت به مسأله فلسطين طبق نظر مقام معظم رهبري راهحل ما رفراندوم عمومي است. همه آنهايي كه فلسطيني هستند و آوارهاند امروز و همه فلسطينيهاي اصلي اعم از مسلمان، مسيحي و يهودي در يك رفراندوم شركت كنند و هر چه نتيجة آن همه پرسي بود، ما قبول داريم. سخن نهايي نظام، سخن رهبري است و سياست كشور از طرف رهبري تعيين ميشود. همه ما در سياستهاي كلي نظام و سياستهاي اصولي آن تابع رهبري هستيم. برخي از تصميمات رهبري بعد از بررسي در مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان سياست كلي، اعلام ميشود. برخي از سياستها هم كه امنيتي است ابتدا در شورايعالي امنيت ملي بررسي ميشود و سپس رهبري تأييد ميكنند و ابلاغ ميشود. رهبري در اين زمينه راه را به صراحت مشخص و معلوم كرده اند.


استراتژي چند وجهي

بنابراين امروز در برابر مسأله هستهاي ما به يك استراتژي پيچيدة چند وجهي نياز داريم. همه كشورهايي كه ميگويند غني سازي را تعليق كنيد يا تعطيل كنيد، هدف واحدي ندارند. امريكا و اسراييل هدفشان بحث هستهاي نيست، هدف آنها اصل نظام است. هدفي كه آمريكا و صهيونيزم بينالملل دارند باهدف اروپا و روسيه يكي نيست. ضمن اينكه همه آنها در يكسري از اهداف هم با هم هماهنگ هستند ولي اختلاف آنها هم زياد است. ممكن است كشورهاي منطقه هم با هدف ديگري بگويند غني سازي را تعليق كنيد. ما با تهديدات مختلف با اهداف متنوع در سطح بينالملل و منطقه روبرو هستيم. بنابراين نياز به يك استراتژي داريم كه هم تهديدها را دفع كند و هم بتواند راه را براي پيشرفت، تكامل و توسعه كشور آماده نمايد و هم بتواند براي تهديدات احتمالي كه امروز وجود ندارد و در آينده ممكن است ظهور يابد، بازدارنده باشد.

بنابراين ما به آگاهي مردم، حضور مردم، يكپارچگي مردم همچنين به مقاومت و ايثار مردم نياز داريم. به همان صورت كه در جنگ و انقلاب به حضور و ايثار مردم نياز داشتيم. راهي كه امام از روز اول برگزيده بود آن راه همچنان راه اساسي براي پيروزي ماست. استراتژي برگزيدة امام در برابر دشمن همچنان همان استراتژي بايد بعنوان بهترين مسير پيش روي باشد. در برابر تهديدات دشمن، نياز به وحدت ملي، انسجام ملي و يكپارچگي داريم كه البته وحدت ملي الزاماتي دارد كه بايد مسئولين به آن توجه كنند. كه در جاي خودش مسأله مهم و قابل بحثي است.

از عزيزاني كه اين جلسه را تشكيل دادند سپاسگزاري ميكنم. من هم خوشحال هستم كه در اين جلسه در كنار عزيزان شاهد و ايثارگر بودم. اميدوارم باز هم از اينگونه جلسات در سطح استان برگزار شود. چون شما يادگاران آن عزيزاني هستيد كه نام اسلام و ايران را به عظمت نگاه داشتند و اگر امروز استقلال، عزت و توسعه داريم همه اينها در سايه فداكاري شهدا و ايثارگران و صبر و استقامت خانوادة معزز آنها است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۸۴/۱۲/۲۲
0
0
ايشان واقعا از روي تعقل سخن مي گويند و يكي از سرمايه هاي نظام هستند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین